Ce se întâmplă cu corpul tău dacă îți masezi urechile zilnic?

Stres, anxietate, dureri de cap sau somnolență – fiecare are partea uneori de astfel de stări neplăcute. Dar soluția la acestea este destul de simplă: un masaj al urechilor!

Sponsored links

Este cu adevărat relaxant și îți poate elibera mintea de probleme și disconfort fizic. Și cea mai bună parte este că se poate face oriunde, oricând, rapid și ușor.

Căutăm mereu practici interesante și benefice pentru cititorii noștri. Și de această dată, suntem bucuroși să vă spunem despre această colecție ascunsă de masaje.

Durerea de mușchi se reduce

A fost efectuat un experiment pentru a testa și a vedea dacă un masaj al urechilor ar putea ajuta la reducerea durerii la persoanele cu dureri lombare cronice. Iar rezultatele au arătat că această procedură simplă este o modalitate eficientă de a reduce disconfortul.

Tragerea si masarea ușoară a diferitelor zone ale urechilor, în special a lobilor, stimulează multe terminații nervoase și poate ajuta creierul să elibereze endorfine.

Sponsored links

Se știe că acești hormoni ne fac să ne simțim bine și ajută la ameliorarea durerii. În plus, pot îmbunătăți circulația sângelui.

Unele studii au arătat chiar că, datorită acestor acțiuni simple de masaj, oamenii au putut să-și controleze mai bine durerea fizică și chiar și-au crescut pragul suportabilitate în fața  durerii.

Nivelurile tale de stres și anxietate scad

Un alt studiu mic a fost efectuat în rândul pacienților în timpul unei perioade de FIV. Rezultatele au arătat că un masaj la urechi este o opțiune bună în aceste tipuri de situații stresante.

Masați partea de sus a urechii cu mișcări circulare lente dacă vă simțiți stresat, panicat, neliniştit, obosit sau iritat. Acest punct se află în partea de sus a urechii, în partea care arată ca un gol în formă de triunghi.

Sponsored links

Durerile de cap și migrenele se vor diminua

Analgezicele pot avea efecte grave și potențial distructive asupra corpului și sănătății, stimularea urechii este în general inofensivă. Puteți chiar să o combinați cu câteva remedii mai naturale, cum ar fi ceaiul de mentă pentru un efect mai bun.

Îți oferă un plus de energie

Puteți să renunțați la cafeaua de dimineață pentru a vă trezi. În schimb, puteți încerca să vă frecați urechile puțin mai intens. Stimularea terminațiilor nervoase din urechi poate activa anumiți centri din creier și poate face să dispară oboseala.

Puteți face acest lucru și în timpul zilei când simțiți că oboseala scapă de sub control și nivelul de energie este scăzut.

Sponsored links

Cum să efectuați un masaj al urechii 

Încercați aceste mișcări:

Trageți ușor de partea superioară a urechii, susținând-o cu degetul mare și arătător. Frecați încet urechea cu degetele înainte și înapoi în timp ce mergeți spre marginea exterioară a urechii.

Masați pliul din spatele urechii într-o mișcare în jos. De asemenea, puteți încerca să urmăriți contururile și curbele urechii: prindeți lobul cu degetele și mișcați-l ușor în sus pe ureche.

Depărtați lobul urechii de cap. Strângeți din nou lobul între degete și faceți mișcări circulare cu ele, masând încet lobul.

De asemenea, trageți pielea din spatele urechii și masați urechea în jos. Puteți face acest lucru până când degetele ajung la linia maxilarului.

Puneți palma peste ureche pentru a o acoperi complet. Apăsați urechea și mișcați palma în jos pentru a face partea superioară a pliului din spate.

Acoperiți din nou urechea cu palma și începeți să faceți mișcări circulare cu mâna.

Ce alte tehnici de masaj cunoașteți? Să împărtășim experiența noastră în comentarii!

Sponsored links

Sponsored links