Bea apă de stafide zilnic pe stomacul gol pentru a obține aceste beneficii

Oamenii au descoperit stafidele accidental în momentul când au găsit struguri uscați pe viță de vie în jurul anului 2000 î.Hr. și a fost una dintre cele mai importante descoperiri alimentare de până atunci.

Sponsored links

Vitaminele, fibrele și mineralele care sunt prezente din abundență în acest fruct uscat îl fac un superaliment minunat pe care medicii și nutriționiștii îl recomandă pacienților lor. Se pare că putem face stafidele și mai benefice dacă le înmuie, în apă peste noapte. Apa dizolvă toate mineralele și substanțele nutritive ale unei stafide și ale pieliței acesteia, sporind proprietățile pe care le are pentru sănătate acest fruct puternic.

Stafidele au un conținut ridicat de fructoză, acizi organici și pectină, substanțe care contribuie la curățarea intestinului, deoarece facilitează tranzitul fecalelor.

În plus, acestea conțin acid deoxilitocolic, un element care poate contribui la prevenirea cancerului de colon, potrivit unui studiu publicat în „American journal of enology and viticulture”.

Și deși consumul de stafide este asociat mai degrabă cu îmbunătățirea memoriei, adevărul este că acest aliment este ideal pentru combaterea constipației, mai ales dacă este ingerat sub formă de infuzie.

Dar apa de stafide nu numai că funcționează ca un laxativ natural eficient, ci ajută și la curățarea ficatului. Aceasta, deoarece reduce colesterolul rău și trigliceridele.

Sponsored links

Beneficiile apei de stafide

După cum se știe, beneficiile enorme ale stafidelor sunt foarte uriașe și sunt considerate o resursă naturală pentru Fier.

Pentru a confirma efectele pozitive ale strugurilor uscați asupra sănătății dumneavoastră, universitatea din Berkeley a declarat că sunt foarte sănătoase și bogate în mulți compuși care ajută la controlul greutății și la modelarea corpului. Îți aplatizează burta și te ajută să pierzi mai repede în greutate, în cazul consumului zilnic.

Deși nimeni nu poate nega beneficiile strugurilor proaspeți, mulți cercetători au convenit asupra importanței mari a valorii nutriționale a stafidelor. Acestea au numeroase elemente antioxidante, pe care le dobândesc din procesul de uscare. Nutrienții devin mai concentrați și mai bine păstrați.

Dr. Anju Sood din Bangalore recomandă să puneți stafide în apă și să le lăsați la înmuiat toată noaptea și să o beți a doua zi pe stomacul gol pentru a obține toate beneficiile acestui aliment.

Sponsored links

Motivele științifice din spatele acestui lucru sunt că nutrienții sunt transferați în apa înmuiată, iar nivelul lor este crescut. Drept urmare, stafidele sunt benefice pentru reglarea zahărului din sânge, facilitează digestia și ajută la ameliorarea constipației.

Pe lângă faptul că oferă un gust special diverselor preparate, stafidele au multe proprietăți care ne ajută să ne păstrăm sănătatea. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a consuma acest aliment este apa de stafide, care oferă următoarele beneficii:

  • Purifică rinichii
  • Îmbunătățește tranzitul intestinal
  • Ajută la purificarea sângelui de toxine
  • Reduce durerile de stomac
  • Curăță ficatul eliminând eventualele toxine

Este cea mai eficientă băutură, fiind ideală pentru persoanele cu probleme hepatice și ficat gras; în plus, stafidele sunt foarte eficiente ca antioxidanți naturali datorită compoziției lor naturale.

Noi am căutat mai multe informații și am aflat ce beneficii pentru sănătate are apa de stafide și ce se întâmplă cu organele tale dacă o bei după ce te trezești.

Sponsored links

Ficatul și intestinele tale vor elimina toxinele mai ușor

Adepții tratamentelor naturiste folosesc de multă vreme apa de stafide pentru curățarea ficatului și a intestinelor. Iar proprietățile detoxifiante ale stafidelor se explică prin cantitatea mare de antioxidanți și fibre alimentare care se găsesc în acest fruct uscat.

Antioxidanții ne ajută ficatul să funcționeze corect și să își îndeplinească pe deplin funcția de detoxifiere, pe când fibrele adaugă volum scaunului și cresc numărul de mișcări intestinale, ajutând la curățarea colonului și a intestinelor. Băută pe stomacul gol, apa de stafide va „funcționa” și mai repede. După ce ați băut apa, puteți consuma și stafidele.

Veți obține un plus de energie care va dura mult timp

Oamenii de știință și experții în sport cred că stafidele pot servi ca un bun înlocuitor pentru batoanele energizante. Stafidele conțin o cantitate mare de fibre și micronutrienți și nu au zahăr adăugat sau arome artificiale, spre deosebire de multe batoane pentru sporirea energiei, ceea ce le face o gustare perfectă și sănătoasă. Apa de stafide băută dimineața vă va umple de energie pentru ziua următoare sau puteți încerca să o beți și înainte de un antrenament viguros.

Nivelul de colesterol rău va scădea, iar tensiunea arterială se va stabiliza

Studiile și cercetările clinice au arătat că stafidele sunt foarte bogate în fibre, potasiu, fitonutrienți și antioxidanți în comparație cu alte gustări. Oamenii care mănâncă în mod regulat stafide au tensiune arterială sistolică și diastolică mai scăzută în comparație cu cei care mănâncă cantități minime din acest fruct uscat. În plus, consumul de stafide scade nivelul de colesterol oxidat cu densitate scăzută, ceea ce reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Există multe rețete despre cum să faci apă de stafide. Noi o recomandăm pe aceasta:

Cum se prepară apă de stafide:

Vei avea nevoie:

150 de grame de stafide.
2 căni de apă.

Sponsored links

Metodă:

Tot ce trebuie să faceți este să puneți stafidele într-un recipient și să adăugați puțină apă. Se lasă să fiarbă 20 de minute și se lasă la macerat toată noaptea.

O poți bea a doua zi dimineața, dar pentru rezultate mai bune este mai bine să o bei pe stomacul gol.

Trebuie să rețineți că această metodă nu este o alternativă pentru practicarea sportului, ci este o modalitate rapidă de a obține o silueta sculptată într-un mod sănătos.

Studiile și experiențele oamenilor în ceea ce privește consumul regulat de stafide demonstrează că este un adevărat superaliment cu multe beneficii pentru sănătate. Amintiți-vă, totuși, că, deși apa cu stafide poate servi ca un bun supliment alimentar pentru alimentația dumneavoastră sănătoasă, nu este un substitut pentru medicamente.

Dacă aveți probleme cu ficatul, inima, tensiunea arterială sau orice alte organe sau sisteme ale corpului dumneavoastră, programați o vizită la medic care vă va examina și vă va prescrie tratamentele medicale și alimentația necesare.

Ai încercat vreodată să bei apă de stafide dimineața? Ai fost multumit de rezultate? Spune-ne despre experiența ta în comentariile de mai jos!

Sponsored links