Ce se află în cea mai adâncă gaură din lume?

Proiectul de foraj în suprafața Pământului a început lângă Murmansk în anii 1970, când oamenii de știință sovietici doreau să afle mai multe despre scoarța terestră.

Sponsored links

De-a lungul a două decenii, au reușit să sape pana la 12.262 m în pământ.

Cu toate acestea, în 1992 au fost nevoiți să se oprească din foraj, deoarece temperatura era în jur de 180 de grade Celsius, temperatură care era mult mai mare decât au prezis oamenii de știință că va fi.

Experții trebuie încă să găsească o modalitate de a depăși această problemă de temperatură dacă doresc să continue forarea și să nu distrugă echipamentele în acest proces.

Gaura este situată într-un loc abandonat, care a fost cândva o unitate de cercetare sovietică.

Toate aceste foraje nu au fost degeaba, deoarece s-au făcut câteva descoperiri științifice.
Cercetătorii au descoperit că există apă la 12 kilometri în scoarța Pământului, în ciuda faptului că acest lucru se credea a fi imposibil.

Sponsored links

De asemenea, au găsit 24 de noi tipuri de organisme unicelulare moarte de mult timp și au obținut acces la roci care aveau 2,7 miliarde de ani.

Sovieticii au început forajul ca experiment științific în anii 1970.

Forajul Kola Superdeep are 23 de centimetri în diametru și capacul său metalic este sudat, așa că este puțin probabil ca cineva să cadă vreodată în el.

Localnicii din zonă spun că gaura este atât de adâncă încât se aud țipetele oamenilor torturați în iad, de unde și porecla sa fiind „Poarta către iad”.

Sponsored links

Dacă ai căzut în gaură, ar dura aproximativ 3,5 până la 4 minute pentru a ajunge la fund.
O mulțime de țări au vrut să fie ele primele care aveau să foreze în mantaua Pământului în timpul

Războiului Rece, iar astăzi Japonia încearcă să stabilească acest record.

Sponsored links