Ce s-ar putea întâmpla cu organismul tău dacă bei 1-2 cești de cafea pe zi

În timp ce unii oameni nu pot bea cafea deoarece se simt prea agitați, mulți nu pot trece peste o zi fără ceașca lor preferată de cafea.

Sponsored links

Deși a bea prea multă cafea poate avea unele efecte secundare neplăcute, cantitatea potrivită de cafea poate face minuni pentru sănătatea ta. Experții în medicină cred că 2 cești de cafea pe zi este cantitatea perfectă care vă permite să vă bucurați de toate beneficiile cafelei.

Noi iubim cafeaua de dimineață și din acest motiv am căutat mai multe informații despe beneficiile sale pe care vrem să le împărtășim cu voi.

1. Poate fi bună pentru rinichii tăi

Pe lângă faptul că te face să fii mai concentrat, mai activ și te ajută să te trezești dimineța, cafeaua te poate ajuta să previi diferite afecțiuni ale rinichilor. Studiile au arătat că un consum de 2-3 cești de cafea pe zi poate ajuta la reducerea riscului de leziuni renale acute atunci când rinichii își pierd brusc toată funcția sau doar o parte.

Sponsored links

Cercetătorii cred că anumiți compuși bioactivi din cafea îmbunătățesc utilizarea oxigenului în rinichi, făcându-i să funcționeze mai eficient.

2. Poate fi benefică pentru inima ta

Deși cafeaua îți poate accelera ritmul cardiac, consumul moderat îți poate reduce riscul de a dezvolta un accident vascular cerebral. Savurarea a una până la două cești de cafea neagră în fiecare zi este benefică pentru sănătatea cardiovasculară și reduce riscul de insuficiență cardiacă.

Dar asigurați-vă că ceașca dvs. de cafea are cofeină – de fapt, optarea pentru un sortiment de cafea decofeinizată ar putea duce la unele consecințe neplăcute asupra sănătății.

Sponsored links

3. Ar putea adăuga ani vieții tale

În timp ce a bea prea multă cafea poate avea efecte secundare destul de periculoase, cantitatea potrivită ar putea funcționa invers.

Acest lucru se datorează faptului că consumul a două cești de cafea pe zi vă poate menține inima sănătoasă, așa că vă poate ajuta să trăiți mai mult.

4. Îți poate face pielea să strălucească

Sponsored links

Urmând o rutină de îngrijire a pielii și folosirea produselor potrivite te pot ajuta să obții un ten impecabil, iar consumul de cafea ar putea fi un obicei pentru care pielea ta îți va mulțumi.

Acest lucru se datorează faptului că această băutură este bogată în antioxidanți și alți compuși antiinflamatori, astfel încât vă poate proteja pielea de radicalii liberi nocivi și vă poate ajuta să vă mențineți pielea tânără și frumoasă pentru mai mult timp.

Câte cesti de cafea consumi pe zi? Care este cel mai mare număr de cafele pe care l-ai băut într-o zi?

Sponsored links