Care este cea mai relaxantă melodie din lume?

La sfârșitul unei zile lungi sau grele, nu este neobișnuit să vrei doar să stai pe spate și să te relaxezi. Multor persoane le place să folosească muzica pentru a-i ajuta la realizarea acestui lucru. Dar ce melodie este cea mai potrivită pentru acest scop? Există o melodie care să poată fi calificată drept „cea mai relaxantă”?

Sponsored links

Cea mai relaxantă melodie din lume

Potrivit unui grup de cercetători, premiul pentru cea mai relaxantă melodie se acordă unei trupe numite Marconi Union pentru piesa lor intitulată „Weightless” (Puteți asculta melodia de mai jos în partea de jos a articolului).

Marconi Union este o trupă britanică formată din trei membri, Duncan Meadows, Jamie Crossley și Richard Talbot. Stilul lor muzical conține adesea elemente de jazz, electronică, dub și ambient.

În octombrie 2010, Marconi Union a colaborat cu Academia Britanică de Terapie prin Sunete pentru a crea o piesă de opt minute „Weightless”. Cercetătorii de la Academie nu aveau decât un singur scop în minte; acela de a crea cea mai relaxantă melodie. Și se pare că au reusit. Într-un studiu lansat recent de Radox, acesta a fost marcată oficial drept „cea mai relaxantă melodie din toate timpurile”.

Știința din spatele ei

Oamenii de știință din instituția Mindlab au arătat că melodia (Weightless) a indus o reducere de 65% a anxietății generale și, de asemenea, a adus subiecților testului ritmul pulsului cu 35% mai mic decât ritmurile obișnuite de repaus. Piesa include pian, chitară și înregistrări manipulate de teren. Piesa este, de asemenea, marcată de tonuri scăzute care pot ajuta la inducerea unei stări asemănătoare cu „transa”. Starea mentală modificată indusă de cântec se datorează intervalelor de bătăi, care se află într-un ritm continuu de 60 BPM. Ritmul de 60 BPM determină sincronizarea ritmului creierului și al inimii. Un proces numit „ antrenament ”.

După ce Weightless a fost disponibil pentru descărcarea gratuită, a devenit rapid un hit cu peste 60.000 de descărcări în primele 36 de ore. În noiembrie, Marconi Union a fost prezentată în lista revistelor Time cu Inventorii Anului, pentru crearea „fără greutate”. Piesa este atât de relaxantă încât șoferii sunt avertizați să nu o asculte în timp ce conduc.

Sponsored links

Top 10 cele mai relaxante cântece în conformitate cu Mindlab International
1. Greutate – Marconi Union
2. Electra – Airstream
3. Mellomaniac (Chill Out Mix) – DJ Shah
4. Filigran – Enya
5. Strawberry Swing – Coldplay
6. Please Don’t Go – Barcelona
7. Pure Shores – All Saints
8 Cineva ca tine – Adele
9. Canzonetta Sull’aria – Mozart
10. Putem zbura – Café Del Mar

Sponsored links