Cardiologii au dezvăluit care sunt cele 5 alimente care dăunează sănătății inimii (și 4 care o ajută)

Inima este cel mai important organ din corp. Vă dă viață și trebuie să o mențineți sănătoasă pe măsură ce îmbătrâniți. Cu atât de multe funcții diferite ale organelor care pot contribui la îmbunătățirea sau în detrimentul forței cardiovasculare, poate fi copleșitor să menținem sănătatea inimii datorită tuturor factorilor implicați.
Din fericire, există o soluție simplă care poate ajuta enorm inima: alimentația!
Mâncarea pe care o consumi zilnic influențează toate organele din corp, în special inima.

Sponsored links

5 Alimente care sunt dăunătoare pentru inimă

1. CARBOHIDRAȚI RAFINAȚI

Carbohidrații oferă organismului energia de care are nevoie pe tot parcursul zilei.
Dar dacă prezența lor este excesivă, aceștia devin responsabili pentru o mulțime de probleme ale inimii. Aceste probleme se pot acumula în timp și pot contribui la un risc mai mare de dezvoltare a problemelor cardiovasculare. Acest lucru este valabil mai ales pentru carbohidrații rafinați.

Aici sunt câteva exemple:

– Pâine albă
– Orez alb
– Cereale cu mult zahăr

2. ALIMENTE FĂRĂ GRĂSIMI

Vezi tot mai des pe etichetele multor produse, cuvintele „cu conținut scăzut de grăsimi” și te face să crezi automat că este un produs bun pentru inimă. Din păcate, acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Grăsimea este cea care face ca mâncarea să aibă un gust bun, iar lipsa ei poate însemna că trebuie adăugat un plus de gust sub formă de zahăr sau sare. Așadar, data viitoare când cineva îți spune să nu mai mănânci mese grase, să-ți amintești aceste alimente cu conținut scăzut de grăsimi pentru a le putea evita:

-Unt de arahide fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi
-Dressinguri pentru salată fără grăsimi
-Gustări fără grăsimi

Sponsored links

3. CARNE PROCESATĂ

Carnea este o sursă bună de proteine, dar dacă mâncați tipuri greșite de carne, veți ajunge să vă faceți rău. Iată câteva tipuri de carne procesată pe care ar trebui să le evitați:

-Hot dog
-Mezeluri
-Pui la rotisor din supermarket

4. MÂNCARE PRĂJITĂ ȘI FAST FOOD

Mâncarea prăjită nu este bună pentru sănătatea inimii tale. E bine să eviți aceste alimente:
-Pui prăjit
-Cartofi prăjiți
-Chipsuri de cartofi

5. Sosuri

Chiar dacă nu le dăm prea multă importanță, și sosurile pot deteriora sănătatea inimii.

Evită:
-Sos barbeque
-Ketchup

Sponsored links

4 ALIMENTE CARE SUNT BENEFICE PENTRU SĂNĂTATEA INIMII

1. CEREALE INTEGRALE

Cerealele integrale sunt, fără îndoială, cel mai hrănitor tip de cereale pe care îl puteți consuma. Acestea conțin nu doar un component individual care eliberează treptat fibra și valoarea nutrițională, ci toate cele trei părți care contează cel mai mult:

– Tărâţe
– Endosperm
– Germeni

Aceste trei părți înseamnă că cerealele integrale oferă beneficii dietetice vaste, cum ar fi conținutul ridicat de fibre și reducerea colesterolului dăunător. Cerealele integrale îmbunătățesc sănătatea inimii. Studiile au descoperit chiar că consumul a trei porții de cereale integrale într-o zi poate duce la reducerea riscului de boli de inimă cu 22%!

2. PEȘTE GRAS

Am vorbit despre importanța grăsimilor bune. Acum, iată o modalitate excelentă de a obține câteva: pește gras, cum ar fi:

– Somon
– Ton
– Sardine
– Macrou

Sponsored links

Acești pești sunt toți bogați în acid gras omega-3, care este foarte renumit pentru că are efecte pozitive asupra inimii. Studiile au descoperit că poate reduce tensiunea diastolică, colesterolul rău și riscul multor boli. De fapt, dacă nu consumi aceste tipuri de pește, poți crește semnificativ șansele de a dezvolta tensiune arterială crescută, obezitate și chiar diabet!

3. FRUCTE DE PĂDURE

Fructele de pădure sunt pline de tot felul de substanțe nutritive diferite, inclusiv antioxidanți puternici care combat cele mai grave efecte ale inflamației – în special rezultatele care pot duce la boli de inimă, potrivit cercetărilor. Exemple de fructe de pădure benefice:

-Mure
-Afine
-Zmeură
-Căpșune

4. Usturoiul

Usturoiul a fost folosit în scopuri medicinale de secole. Acest lucru se datorează faptului că el conține alicină, un compus care are multiple efecte interesante.

Studiile au constatat că consumul regulat de extract de usturoi pe o perioadă prelungită scade cu succes tensiunea arterială cu același nivel de efecte pozitive ca și medicamentele eliberate pe bază de rețetă. De asemenea, poate reduce colesterolul rău, reduce riscul de accident vascular cerebral și reduce posibilitatea de a dezvolta un cheag de sânge.

Sponsored links