Când începe sezonul Papagalilor Beți

În fiecare an, la începutul sezonului umed, Australia se confruntă cu o invazie de păsări mici, colorate, dar foarte stângace și neînfricate. Lorikeets cu coloană roșie (cunoscut și sub denumirea de lorikeets curcubeu) se poticnesc, cad de pe copaci și se comportă necoordonat. Veterinarii spun că acționează similar cu o persoană beată.

Sponsored links

Păsările consumă cel mai probabil cu nectarul fermentat din florile Schotia brachypetala, cunoscute și sub denumirea de „Drunken Parrot Tree”. Sezonul de înflorire este sfârșitul primăverii până la începutul verii, octombrie-decembrie.

Lucrurile se înrăutățesc – păsările par să sufere de dureri de cap, dezorientare și pierderi de energie – simptome clare de mahmureală. Deși oamenii de știință cred că există și un virus care afectează păsările. Tratamentul pentru papagalii beți este destul de simplu – primesc terciuri îndulcite și fructe proaspete – o rețetă de mahmureală pentru lorikeets.

Cu toate acestea, pentru unele păsări, mahmureala nu dispare cu ușurință. Mulți au murit și pentru alții, este nevoie de luni de zile pentru a se recupera. Clinicile veterinare de animale oferă un loc liniștit pentru ca papagalii să se odihnească până când efectele trec și se pot întoarce în sălbăticie.

Sponsored links

Un lorikeet curcubeu este o specie de papagal foarte comună întâlnită în toate statele Australiei. Cu toate acestea, în timpul sezonului, este posibil să găsiți congregări în unele zone. De exemplu, în decembrie 2017, sute din aceste păsări au vizitat Grădinile Botanice ale Adelaidei pentru a consuma nectaru florilor de boer-boab .

Sponsored links