Călcâie crăpate: 9 remedii naturale pentru a le vindeca RAPID

Crăpăturile la picioare sunt urâte și doare! Aceste crăpături tind să apară atunci când purtați sandale și șlapi vara. Îngrijorarea este că aceste fisuri ale pielii pot duce la infecții și dureri dacă nu sunt tratate suficient de repede…

Sponsored links

Din fericire, există remedii 100% naturale și eficiente pentru a vindeca și scăpa rapid de crăpăturile călcâielor. Veți avea picioare frumoase și moi în doar câteva zile!

Iată 9 tratamente ușoare care te vor ajuta să scapi de crăpăturile călcâielor

 

1. Ulei de cocos

 

 

Pune câte o lingură de ulei de cocos pe fiecare călcâi crăpat și masează bine. Apoi, pune-ți șosete înainte de a merge la culcare. A doua zi, îți vei simți călcâiele mai netede și mai moi.

Repetă operațiunea în fiecare seară până când pielea călcâielor este mai suplă și crăpăturile se închid. Uleiul de cocos este un dezinfectant natural care ucide germenii care pot provoca infecții.

2. Miere

Sponsored links

Pune o cană de miere în 4 litri de apă fierbinte. Turnați amestecul într-un lighean și lăsați-vă picioarele să stea la înmuiat în acest amestec timp de 20 până la 30 de minute.

Mierea hidratează și vindecă crăpăturile călcâielor, apărându-ți pielea de germenii care ar putea duce la infecție.

3. Sare Epsom

Adăugați aproximativ 100 g de sare Epsom într-un lighean cu apă fierbinte. Înmuiați-vă  picioarele în această apă timp de 20-30 de minute.

Sarea Epsom exfoliază ușor picioarele. Apoi, masează-ți picioarele cu un ulei precum uleiul de cocos sau uleiul de jojoba pentru a le hidrata.

Sponsored links

4. Ulei de avocado

Uleiul de avocado calmează pielea în mod natural. Este excelent pentru tăieturi, zgârieturi și crăpături. Omoară germenii, vindecă și hidratează pielea.

Masează-ți picioarele cu o linguriță de ulei de avocado înainte de a merge la culcare. Pune-ți niște șosete și lasă-l să acționeze. Dimineața, călcâiele tale vor fi foarte moi. Repetați operația în fiecare seară până la vindecarea completă.

5. Banana + Ulei de Cocos

Pasează o banană și adaugă 3 linguri de ulei de cocos peste ea. Aplicați amestecul pe călcâiele uscate sau crăpate și lăsați să acționeze 20 până la 30 de minute. Clătiți cu apă  caldă (fără săpun) și uscați-vă bine picioarele.

Sponsored links

Combinația de ulei de cocos și banană este plină cu enzime naturale care ajută reînnoirea celulelor și hidratează pielea.

6. Unt de Shea

 

Untul de shea este bogat în vitaminele A, D, E și F, precum și în antioxidanți și acizi grași esențiali. Combate uscarea pielii în mod natural și este suficientă o cantitate foarte mică.

Puteți să vă înmuiați picioarele într-un lighean umplut cu apă fierbinte cu o lingură de unt de shea timp de 15 minute.

De asemenea, puteți să vă masați picioarele cu 1-2 linguri de unt de shea și să vă puneți șosete pe timpul nopții.

7. Listerine

Iată un remediu la domiciliu ușor de preparat și extrem de eficient. Se amestecă 100 ml apă de gură listerine, 100 ml oțet alb și 150 ml apă fierbinte într-un lighean.

Apoi, înmuiați picioarele în acest amestec timp de 10 până la 15 minute. Apoi uscați-vă bine picioarele.

8. Vicks Vaporub

Sponsored links

Acesta este remediul pe care îl folosesc iarna când picioarele mele sunt foarte crăpate. Înmuiați picioarele timp de 10 minute în apă caldă cu săpun. Apoi frecați-vă călcâiele cu piatra ponce pentru a îndepărta pielea moartă.

La final, masează-ți picioarele cu Vicks Vaporub și pune-ți șosete înainte de culcare. Repetați procesul până când călcâiele sunt impecabile.

9. Oțet de mere

Iată cel mai rapid și mai economic remediu dintre toate. Funcționează în doar una sau două săptămâni pentru a vă vindeca călcâiele. Pentru acest remediu, amestecați 150 ml de oțet de mere și 2 litri de apă fierbinte.

Înmuiați-vă picioarele în acest amestec timp de 20 de minute în fiecare noapte. Hidratează-ți bine picioarele înainte de a merge la culcare. O dată pe săptămână, utilizați o piatră ponce pentru a îndepărta ușor toată pielea moartă.

Cum să eviți crăparea tălpilor?

 

Credem, greșit, că a avea călcâie crăpate nu este foarte grav. Însă, în timp, crăpăturile pot deveni mai adânci, ceea ce crește riscul de infecție…

Prin urmare, este urgent să folosim unul dintre remediile pe care tocmai le-am văzut împreună pentru a le vindeca. De asemenea, amintiți-vă să beți multă apă pentru a vă menține hidratat.

Dacă aveți tendința de a avea călcâiele crăpate, încercați să

– nu mergeți desculț

– nu vă lăsați picioarele fără o cremă hidratantă

Sponsored links

– nu purtați pantofi decupați la spate

– nu purta pantofi prea mici care să te bată la călcâie

– nu sta în aceeași poziție

Tu ce alte remedii mai cunoști pentru tratarea eficientă a călcâielor crăpate?

Sponsored links