Ce se întâmplă cu corpul tău când bei cafea în fiecare zi

Deci, de ce este cafeaua bună pentru tine, te întrebi? Ei bine, pregătește-te să te simți și mai bine în legătură cu dependența ta de cafea când vei afla de ce!

Sponsored links

Iată ce se întâmplă când bei cafea în fiecare zi:

1. ÎȚI CREȘTE METABOLISMUL

Deși energia pe care ne-o dă o ceașca de cafea nu durează mult, cu siguranță ne poate ajuta să ne începem ziua cu nota corectă. În plus, cine a spus că nu mai poți bea și o ceașca sau două după-amiaza?!

Studiile au descoperit chiar că cafeaua vă ajută să vă creșteți metabolismul după un antrenament! Un studiu publicat în Journal of Applied Physiology a descoperit că sportivii de rezistență care au băut o ceașcă de cafea după exerciții au avut o creștere cu 66% a glicogenului muscular, ceea ce ajută corpul să înlocuiască rapid energia după un antrenament greu.

2. CAFEAUA ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA CREIERULUI

De unde ar trebui să începem cu toate beneficiile pe care cafeaua le are asupra creierului? Ei bine, unele studii au descoperit că consumul a 2-3 cești de cafea pe zi poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența cu până la 65% la bărbații și la femeile de vârstă mijlocie. Alte studii au descoperit că o cană zilnică de cafea poate reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson cu până la 32-60%.

De asemenea, consumul de cafea poate inhiba un tip de nucleozid din creier cunoscut sub numele de adenozină. Adenozina scade declanșarea neuronilor și eliberarea de neurotransmițători utili, cum ar fi dopamina, serotonina și norepinefrina din creier. Deoarece cofeina blochează adenozina, crește, prin urmare, substanțele chimice „care te fac să te simți bine” din creier.

Sponsored links

În cele din urmă, alte studii au descoperit că cafeaua crește performanța cognitivă, starea de spirit, timpul de reacție, memoria și vigilența.

3. TE FACE SĂ TE SIMȚI BINE!

Un studiu revoluționar efectuat de cercetători de la Școala Publică de Sănătate din Harvard a constatat că bărbații și femeile adulte care au băut câte două până la patru cești de cafea cu cofenă în fiecare zi au un risc cu 50% mai mic de sinucidere în comparație cu cei care au băut cafea decafeinizată sau care nu au băut deloc cafea.

În plus, cafeaua conține mulți antioxidanți și substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitaminele B1, B2, B3 și B5, precum și potasiu și mangan.

Toate substanțele nutritive și starea de bine pe care le obțineți din consumul a câteva căni de cafea pe zi vă vor ajuta să vă simțiți mai fericiți în general!

4. AVEȚI UN RISC REDUS DE A DEZVOLTA CANCER DE PIELE

Un studiu publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului a constatat că adulții în vârstă care au consumat patru sau mai multe căni de cafea pe zi au avut un risc cu 20% mai mic de a dezvolta melanom malign, cea mai mortală formă de cancer de piele. Cafeaua ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer de piele din cauza numeroșilor antioxidanți și fitochimicale pe care le conține.

Sponsored links

5. REDUCI ȘI RISCUL DE A DEZVOLTA CANCER LA FICAT

Carcinomul hepatocelular (HCC) este al șaselea cel mai frecvent diagnosticat cancer din lume și a treia cauză de decese cauzate de cancer. HCC reprezintă aproximativ 90% din toate bolile hepatice raportate.

Doar o ceașcă de cafea pe zi poate reduce riscul de HCC cu 20 la sută; două cești cu 35% și patru sau mai multe cești cu 50%. (FDA recomandă nu mai mult de patru cești de cafea zilnic.)

Dr. Peter Hayes, profesor medical la Universitatea din Edinburgh, spune: „Am arătat că cafeaua reduce ciroza și, de asemenea, cancerul hepatic. De asemenea, s-a raportat că cafeaua reduce riscul de deces din multe alte cauze. (Cu moderație), cafeaua poate fi un medicament natural minunat.”

6. CAFEA AJUTĂ ȘI LA REDUCEREA RISCULUI DEZVOLTĂRII DIABETULUI DE TIP 2

Potrivit unui studiu, persoanele care au consumat cu o ceașcă de cafea pe zi mai mult decât cantitatea lor normală în decursul a patru ani au avut un risc cu 11% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 comparativ cu cei care au a băut aceeași cantitate de cafea ca în mod normal. Mai mult, studiul a descoperit că cei care și-au redus consumul de cafea cu mai mult de o ceașcă pe zi și-au crescut riscul de diabet de tip 2 cu 17%.

Acum, că sunteți înarmat cu toate aceste cunoștințe despre beneficiile cafelei, sperăm că veți continua să vă bucurați de această băutură delicioasă, medicinală!

Sponsored links

Sponsored links