Avioane cu „cabină detașabilă” care pot salva viețile într-un accident aviatic

Tatarenko lucrează la acest proiect de câțiva ani de zile. Conceptul său de avion are o cabină care poate fi detașată din cabina de pilotaj în caz de urgență. Pilotul ar trebui să apese un buton care să permită cabinei cu toți pasagerii și chiar marfă să se separe de restul avionului.

Sponsored links

 

Cabina detașată va ateriza în siguranță pe pământ sau pe apă cu ajutorul parașutelor, boosterelor și tuburilor de cauciuc atașate. La aterizare, tuburile de cauciuc ies la suprafață pentru a se asigura că pasagerii aterizează fără probleme atât pe uscat, cât și pe apă.

Tatarenko a făcut public un videoclip în care arată cum ar funcționa ideea sa de cabină detașabilă în timpul unei urgențe aviatice.

Sponsored links

Tatarenko a spus: „Supraviețuirea unui accident de avion este posibilă. În timp ce inginerii de aeronave din întreaga lume încearcă să facă mai sigure avioanele, nu pot face nimic în legătură cu factorul uman. Tehnologia existentă pentru fuselaj, aripi, clapete, spoilere, aileroni și coadă va fi utilizată în timpul proiectării. Va permite compensarea parțială a greutății sistemului cu parașuta.”

Sponsored links