Asta se întâmplă corpului tău dacă nu ai relații intime timp de 7 zile sau mai mult!

Relațiile intime sunt mult mai mult decât un simplu moment de plăcere. Această activitate ne aduce multe beneficii pentru sănătate de care s-ar putea să nu fi știut până acum.

Sponsored links

Însă, la fel ca orice altă activitate sănătoasă, dacă încetăm să o practicăm, vom pierde beneficiile acesteia. De aceea, mulți experți spun că a nu avea relații intime timp de o săptămână aduce consecințe grave. Prin urmare, în acest articol vorbim despre consecințele lipsei relației sexuale timp de 1 săptămână.

STRES

A avea relații cu partenerul dvs. este o modalitate foarte practică și plăcută de a reduce stresul. De aceea, atunci când încetăm să ne răsfățăm, pierdem acel beneficiu. Potrivit unui studiu realizat în 2005, a face dragoste cu partenerul tău îmbunătățește constant performanțele fizice și ale creierului. Sexul este ca un antrenament pentru corp și minte.

PROBLEME CU INIMA

Știm cu toții că cei care nu efectuează nicio activitate fizică, vor avea probleme cardiace. Întrucât relațiile intime necesită activitate fizică, ne îmbunătățesc sănătatea inimii și circulația sângelui.

Recent, un grup de oameni de știință a efectuat un studiu pe mai multe cupluri. S-a descoperit că cei care au întreținut relații intime cel puțin o dată pe săptămână au avut mai puține șanse să sufere de disfuncție erectilă. Însă, cei care întrețineau relații intime mai puțin frecvente aveau mult mai multe șanse de a dezvolta această problemă.

MEMORIE SLĂBITĂ

Cercetările se află în stadiile incipiente, dar unele studii au arătat că persoanele care fac sex des au memoria mai bună. Sexul vă poate ajuta creierul să dezvolte neuroni și să funcționeze mai bine în general.

Sponsored links

SISTEM IMUNITAR SLĂBIT

Sexul regulat vă poate ajuta corpul să lupte împotriva bolilor, astfel încât dacă aveți relații intime mai rar ați putea avea probleme sau puteți răci mai des. Într-un studiu, cuplurile care au făcut dragoste o dată sau de două ori pe săptămână au avut niveluri mai ridicate ale unui anumit anticorp (numit imunoglobulină A) care joacă un rol important în sistemul imunitar.

PEREȚII VAGINALI ȘI LUBRIFIEREA

Dacă sunteți o femeie care a trecut prin menopauză, aveți un motiv în plus pentru a continua să faceți sex. Fără actul sexual regulat, vaginul se poate strânge, iar țesuturile sale se pot subția și pot avea mai multe șanse de a se răni, de a rupe sau chiar de a sângera în timpul sexului în viitor.

Acest lucru poate fi atât de incomod încât femeile cu aceste simptome evită să facă sex.
Modificările legate de menopauză, cum ar fi uscăciunea vaginală și iritarea, pot fi tratate cu lubrifianți, hidratante sau estrogen în doze mici.

 

STIMĂ DE SINE SCĂZUTĂ

Dacă locuiești cu partenerul tău și treceți printr-o pauză intimă, s-ar putea ca asta să te facă să te simți nedorit. A face dragoste cu partenerul tău este foarte necesar. Conform mai multor studii, în momentul ejaculării, sunt eliberați hormoni precum testosteronul, estrogenul și prolactina care ne echilibrează emoțiile.

După cum putem vedea, nu este vorba doar de satisfacerea dorinței noastre fizice, ci și de menținerea sănătății. Deci, dacă sunteți căsătorit sau locuiți cu partenerul dvs., profitați de această ocazie pentru a vă îngriji sănătatea făcând dragoste.

Sponsored links

 

Sponsored links