Asta se întâmplă corpului tău când bei apă cu lămâie

1. Face minuni pentru sănătatea digestivă

Sponsored links

Se spune adesea că un sistem digestiv sănătos este piatra de temelie pentru o bună sănătate generală. Lămâile sunt o sursă importantă de fibre de pectină, care este necesară pentru o bună sănătate a colonului, așa că un pahar cu apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață acționează ca un start pentru sistemul digestiv, amintindu-i să elimine deșeurile acumulate din ziua precedentă.

2. Apa cu lămâie = rehidratatorul original

Cu secole înainte ca băuturile energizante, sărurile de rehidratare și soluțiile de glucoză-electrolit să inunde piața, apa cu lămâie a fost folosită ca tratament de rehidratare extrem de eficient. Când facem exerciții, pierdem electroliți (minerale, inclusiv sodiu și potasiu) prin transpirație – și în timp ce apa potabilă simplă vă va rehidrata, adăugând câteva felii de lămâie în aceasta, veți accelera procesul de reechilibrare a electroliților din corpul dumneavoastră.

3. Ochii au nevoie de ea

Sponsored links

Lâmâile și celelalte citrice sunt pline de vitamina C și antioxidanți care lucrează împreună pentru a forma un efect protector împotriva cataractei și degenerescenței maculare.

4. Pentru pielea radiantă, bea… apă cu lămâie!

Știm cu toții că pentru a fi tot timpul hidratați e nevoie de un consum mare de apă iar acesta este primul lucru pe care îl puteți face pentru frumusețea pielii dumneavoastră. Cu toate acestea, transformați apa în apă cu lămâie și veți obține beneficii mult mai mari. Deoarece lămâile conțin antioxidanți puternici, veți observa o diminuare a petelor și a ridurilor și o piele mai fină și mai sănătoasă, ca urmare a beneficiilor sale detoxifiante.

5. Lămâile sunt cel mai bun prieten al ficatului tău

Sponsored links

Menținerea sănătoasă a ficatului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră generală, iar consumul de apă cu lămâie vă poate ajuta funcționarea ficatului la un nivel maxim. Pe lângă eliminarea toxinelor prin îmbunătățirea funcției enzimelor, acidul citric care se găsește în lămâi ajută și la eliminarea bacteriilor dăunătoare.

6. Potasiu

Știm cu toții despre banane și conținutul lor bogat în potasiu, dar știați că și lămâile sunt bogate în acest mineral esențial? Sau că, este al treilea mineral din abundență în corpul uman? Importanța potasiului este adesea subevaluată. Consumul de apă cu lămâie va ajuta la asigurarea funcției optime a inimii, creierului, rinichilor și a mușchilor.

7. O lămâie pe zi ține doctorul la distanță

Deși nu există un remediu pentru răceala obișnuită, cei care beau apă cu lămâie în fiecare zi experimentează mai puține răceli și cu durate semnificativ mai scurte decât cei care nu au descoperit încă beneficiile apei cu lămâie. Acest lucru se datorează în principal concentrației de vitamina C, apărătorul de necontestat împotriva infecțiilor virale și a punctelor slabe ale sistemului imunitar.

Sponsored links

8. Este un agent antiinflamator

Inflamația nu se referă doar la „inflamat” vizibil, temporar – răspunsul natural al organismului la rănire. Inflamația cronică din organism este o componentă cheie în multe boli grave și a fost legată de excesul de aciditate din organism. Consumul de apă cu lămâie scade nivelul de aciditate al corpului, ceea ce, la rândul său, vă ajută corpul să îndepărteze acidul uric dăunător care poate provoca inflamații.

9. Ajută la menținerea pH-ului în limite normale

Având în vedere că lămâile sunt, ca fructe citrice, acide prin natură, ați putea fi surprins să aflați că odată absorbită în sânge, apa cu lămâie are de fapt un efect alcalinizant asupra țesutului corpului. De ce este un lucru bun? Deși avem nevoie de acid pentru a ajuta la digestia alimentelor, este important să echilibrăm nivelul pH-ului corpului nostru, deoarece prea mult acid ne face predispuși la boli, de la colesterol ridicat până la diabet.

10. În timp vă stimulează metabolismul

Dacă doriți să pierdeți în greutate prin modificări sănătoase și durabile ale dietei și stilului de viață, apa cu lămâie este aliatul perfect. Ajutând la creșterea metabolismului, lămâile conțin și fibre de pectină care au ca efect reducerea poftei de mâncare

11. Deci, îndepărtați-vă de cafeaua cu lapte (cu ușurință!)

Mulți dintre noi ne bazăm pe cafeaua noastră de dimineață pentru o băutură care ne dă energie, ceea ce ne face să ne simțim super productivi până la aproximativ 10:30. când începem să ne simțim secați de puteri. Înlocuind cafeaua de dimineață cu o ceașcă de apă caldă cu lămâie timp de doar două săptămâni, vă va face să vă simțiți alert, energic, reîmprospătat și sănătos, încât nu vă veți mai întoarce vreodată la vechile obiceiuri. (cafea).

Sponsored links

Sponsored links