Apa de ghimbir: o băutură cu numeroase proprietăți benefice. Rezultate vizibile după doar câteva zile

Până acum suntem cu toții conștienți de faptul că, dacă vrem să ducem o viață sănătoasă și să ne menținem în formă, trebuie să avem nu doar o alimentație echilibrată și sănătoasă, ci mai presus de toate trebuie să o combinăm cu exercițiul fizic.

Sponsored links

Ceea ce subestimăm adesea este faptul că natura ne oferă aliați excelenți care ne-ar putea ajuta în sarcina noastră.

Unul dintre acestea este ghimbirul, un remediu cunoscut si folosit de sute de ani, dar de care îl auzim din ce în ce mai recent.

De fapt, rădăcina de ghimbir este un aliat excelent al sănătății și datorită proprietăților sale multiple ne ajută să reducem talia, abdomenul și chiar coapsele.

Sponsored links

Ghimbirul este o plantă originară din Orientul Îndepărtat, pe lângă faptul că este o rădăcină bogată în numeroși nutrienți, este și un excelent antibiotic natural și antiinflamator.
Este bogat în vitaminele C și B6, zinc, magneziu și fosfor și multe alte elemente, inclusiv gingerol, care îl fac unul dintre alimentele cu cele mai mari proprietăți benefice.

1- Ajută la întărirea sistemului imunitar

S-a demonstrat în repetate rânduri că consumul de ghimbir are beneficii asupra organismului nostru și reușește să stimuleze sistemul imunitar, reducând semnificativ riscul de infecții și boli.

Sponsored links

2-Îmbunătățeste circulația sângelui

Datorită prezenței a numeroase vitamine, ghimbirul are importante proprietăți anticoagulante care ne ajută organismul să scadă nivelul colesterolului și ajută la vindecarea unor probleme ale inimii, îmbunătățind circulația sângelui.

3- Ameliorează durerile articulare

 

Sponsored links

Ghimbirul este, de asemenea, un puternic antiinflamator și ajută la calmarea durerilor cauzate de artrită.

4- Îmbunătățește digestia

 

Ghimbirul conține zingerone, care este o componentă activă care ajută în cazurile de inflamație abdominală care poate provoca diaree și durere. De asemenea, ajută la eliminarea gazelor prezente în stomac.

Sponsored links

5-Previne răceala și gripa

Ghimbirul are proprietăți antibiotice importante care ajută în tratarea răcelii și gripei datorită și proprietăților sale expectorante și calmante.

 

6- Crește absorbția nutrienților

Are proprietăți care stimulează digestia si producerea de enzime pancreatice care dau organismului senzația de sațietate.

Cum se prepară băutura pe bază de ghimbir

Sponsored links

Ingredientele de care avem nevoie sunt:
​​• 1 rădăcină de ghimbir tăiată în felii subțiri
• 1,5 litri de apă
• suc de lămâie

Cum ne pregătim băutura

Pentru a pregăti băutura cu ghimbir trebuie să fierbi 1,5 litri de apă.
Curățați și tăiați rădăcina de ghimbir în bucăți mici.

Odată ce a dat în clocot, puneți bucățile de rădăcină în oală și lăsați să fiarbă încă 15 minute.
Odată stins, se lasă să se răcească și se filtrează lichidul rămas cu ajutorul unei strecurători și se pune într-o sticlă.

Sponsored links

Puteți adăuga în băutură sucul stors și filtrat de la o lămâie.
Pune la frigider și păstrează-l proaspăt.
Bea un pahar dimineața pe stomacul gol cu ​​cel puțin jumătate de ora înainte de micul dejun si unul seara înainte de cină.

După câteva zile vei observa rezultatele și beneficiile sale fantastice pentru corpul tău.

Sponsored links