Oare de ce unii se supără atunci când începi să-i tratezi așa cum te tratează?

După ce ai petrecut o mare parte din viața ta încercând să fii bun cu toți, să dăruiești, să sprijini, să încurajezi, să fii acolo, să fii un umăr pe care se plânge, să fii două brațe care îmbrățișează, să fii două urechi care ascultă și o gură care rostește doar cuvinte frumoase, spui stop. Încetezi să mai fii așa pentru că prea puțini sunt cei care apreciază tot ceea ce faci pentru ei. Și nu, cu siguranță nu ai fi vrut să-ți fie ridicată o statuie pentru tot ce ai făcut pentru ei, dar ai fi dorit să vezi puțină recunoștință în atitudinea lor.

Sponsored links

Ai observat?

Ai observat cum unii oameni cărora le-ai fost alături, încep să creadă că le aparții și că indiferent de comportamentul lor, tu vei fi acolo pentru ei? Se așteapă să fii mereu același tu care le sare rapid în ajutor, care se lasă pe el pentru ei, care pune lumea și nevoile ei mai presus de orice.

Sunt convinși că nu ai puterea să le refuzi nimic, de accea, chiar te îndemn să o faci. Nu mai spune Da, celor care merită ”Nu-ul” tău.

Oare de ce unii se supără atunci când începi să-i tratezi așa cum te tratează?

Atunci când începi să te comporți ca o oglindă, când începi să fii o reflexie a lor, se supără. De ce? Pentru că ei consideră că te pot trata exact așa cum vor, iar tu trebuie să fii așa cum se așteaptă să fii. Fă-le o surpriză, arată-le că poți fi și altfel! 🙂 Lasă-i să-și vadă propria reflexie în tine. Dacă nu le place ceea ce primesc, cu siguranță se vor gândi mai mult la ceea ce oferă.

Sponsored links

Egoismul nu e frumos dar e sănătos!

E necesar să ai o doză bună de egoism, ca în unele momente să te pui pe tine mai presus de toate și de toți, fără să te simți vinovat. Nu ești dator să salvezi lumea, lasă pe fiecare să învețe să se mai salveze și singur. Ia-ți timp pentru tine, și cel puțin o dată pe lună deconectează-te de la toate, când spun toate nu mă refer doar la telefon, tabletă, laptop, tv, mă refer și la a te deconecta de la oameni, de la agitația lumii care te înconjoară și chiar și de la toate gândurile. Mergi într-un loc plăcut, fii doar tu cu tine și cu liniștea!

Oferă oamenilor doar atât cât merită, nici mai mult, nici mai puțin. Și fii cu ei exact așa cum ei sunt cu tine!

Sponsored links

Sponsored links