Alunițe canceroase: Cum să scapi de alunițele de pe față în mod natural

Încerci să scapi de alunițele de pe față? În ciuda teoriei străvechi conform căreia alunițele dau oamenilor o frumusețe aparte, urâm aspectul acestor mici pete maro închise la culoare. Cu toții avem alunițe pe corpul nostru, care variază ca culoare și formă.

Sponsored links

Alunițele mici, maro, nu ne îngrijorează prea mult, dar alunițele mari, negre și cu forme ciudate sunt neplăcute, deranjante și posibil dăunătoare.

Dacă sunteți suficient de precaut atunci când aceasta apare, unele remedii naturiste vă pot ajuta să scăpați de ea. Așadar, pentru a scăpa de aceste alunițe neplăcute ale pielii fără durere, continuați să citiți acest articol despre, Alunițe canceroase: Cum să scapi de alunițe de pe piele-

Ce este o aluniță?

Alunițele sunt celule pigmentate care apar pe suprafața pielii în grupuri sau singure. Culorile pot varia de la maro închis la roșu, violet, negru și chiar de culoarea pielii.

Conform termenului medical, este cunoscut sub numele de Melanocite Nevus. Dimensiunea este egală cu vârful unei radiere de creion (aproximativ 6 mm) și poate apărea într-o formă ovală sau rotundă.

Sponsored links

De obicei, alunițele de piele sunt fie perfect plate, fie ridicate pe suprafața exterioară a pielii.

Diferite tipuri de alunițe

Există trei tipuri de alunițe:

Aluniță congenitală – acestea sunt alunițe cu care te naști.
Aluniță dobândită – aceste tipuri sunt inofensive și apar după naștere.
O aluniță tipică sau un nev displazic – acestea sunt alunițe cu o formă ciudată. Prezintă mai mult de o culoare și este mai proeminentă ca mărime.

Ce cauzează apariția alunițelor

Nu se știe exact motivul formării alunițelor, în special la adulți. Cu toate acestea, o aluniță apare pe suprafața pielii atunci când celulele dermice se răspândesc pe toată pielea și formează un grup. Aceste celule se numesc melanocite și sunt situate în stratul inferior al pielii.

Sponsored links

Când celulele melanocitelor sunt hiperactive în corpul nostru și producția de melanină este mai mare, provoacă apariția alunițelor pe piele.
Expunerea excesivă la lumina soarelui este un alt motiv care provoacă o aluniță.
Pigmentarea celulelor se generează și se răspândește rapid în alte zone atunci când devine supraexpusă la lumina soarelui și provoacă o aluniță.
Majoritatea alunițelor de piele sunt inofensive, dar unele alunițe se pot transforma în cancer de piele.

Așadar, este esențial să mergeți la un dermatolog dacă observați apariția bruscă a alunițelor pe corpul dumneavoastră, care au o formă neuniformă și o culoare închisă.

Măsuri de precauție 

Alunițele sunt adesea definite de genetică, dar o anumită expunere la soare și bronzare pot crește șansa de a dezvolta noi alunițe sau pot face ca alunițele existente să își schimbe culorile. Prin urmare, dacă luăm câteva măsuri de precauție generale, putem împiedica apariția altor alunițe.

  • Protejați-vă pielea cu loțiune de protecție solară.
  • O pălărie mare te poate proteja de lumina soarelui.
  • Folosește rochia de plajă cu mâneci
  • Încercați să evitați orele de vârf când razele solare sunt puternice

Cum arată alunițele canceroase

Alunițele se pot transforma în melanom, care este o formă severă de cancer de piele. Se dezvoltă din celulele pigmentate ale pielii, care sunt cunoscute sub numele de melanocite.

Sponsored links

Există trei tipuri de melanom:

Melanomul cu răspândire superficială.
Melanomul nodular.
Melanomul lentiginos acral.

Melanomul se dezvoltă în celulele producătoare de melanină, melanocite. Melanina este un pigment care definește culoarea pielii.

Deși aproape toți adulții au câteva alunițe care sunt inofensive, nnu ne facem prea multe griji când vine vorba de alunițele noastre. Dar adevărata îngrijorare apare atunci când o aluniță se transformă în melanom, așa că, cum să definiți o aluniță normală de o aluniță canceroasă este cea mai importantă întrebare.

Sponsored links

Semne timpurii ale unei alunițe canceroase

1 Pentru a evalua starea alunițelor trebuie să respectăm regulile ABCD, ceea ce înseamnă:

A— Asimetrie: Dacă alunița nu este la fel în ambele părți, are nevoie de un test special pentru a diagnostica melanomul.

B— Bordura (margini): Dacă alunița are o margine neregulată și neclară.

C – Culoare: culoarea aluniței joacă un rol esențial în stabilirea naturii unei alunițe – benignă sau malignă. Dacă culorile alunițelor par a fi neuniforme și prezintă multe nuanțe de negru, maro, roșu sau violet, este ceva diferit de alunița normală a pielii. Astfel de alunițe au avut nevoie de investigații suplimentare. (poate fi cancer de piele)

Sponsored links

D—Diametru: Dacă dimensiunea aluniței crește treptat, nu este doar o aluniță simplă. În cazul melanomului, alunițele tind să crească mai mari și să se mărească în diametru. De asemenea, este esențial să observați grosimea aluniței în timp, deoarece alunițele canceroase se îngroașă cu timpul.

2): Orice schimbare bruscă a texturii aluniței necesită investigație medicală. Dacă există mâncărime, umflare, roșeață în aluniță, aceasta trebuie investigată cu atenție.

3): Sângerarea aluniței, mirosul urât sau scurgerile provenite de la aceasta sunt indicația timpurie a melanomului.

4): Nu ignorați dacă există sensibilitate sau durere în aluniță.

Sponsored links

5): Dacă suprafața superioară a aluniței devine solzoasă sau uscată.

Cum să scapi de alunițele de pe față în mod natural

De obicei, alunițele de piele (normale) nu dăunează organismului nostru, dar prea multe alunițe îți pot afecta aspectul. Există diverse proceduri de îndepărtare a alunițelor, dar multe dintre ele sunt costisitoare și dureroase.

Așa că încercarea unor remedii la domiciliu ne poate ajuta să eliminăm alunițele fără prea mult efort și durere.

1. Bicarbonat de sodiu și ulei de ricin pentru alunițe

Aceasta este o metodă veche de a elimina alunițele. Amestecul de bicarbonat de sodiu și ulei de ricin elimină alunița și vindecă cicatricea după mai multe utilizări.

Mod de utilizare

Peste o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu adăugați două picături de ulei de ricin.
Aplicați pasta pe aluniță și lăsați timp de 30 până la 40 de minute. Acoperiți zona cu tifon sau compresă.

2. Ulei de oregano

Acesta este un ulei esențial cu multe beneficii. Conține antioxidanți și nutrienți din plante, care sunt suficient de puternici pentru a elimina alunițele și petele. Acest ulei este un antibiotic natural care ucide virusul și germenii pielii.

Mod de utilizare

Faceți un amestec de două sau trei picături de ulei de oregano cu orice ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline.
Întindeți amestecul pe alunițe cu un tampon de bumbac.
Nu este nevoie să-l spălați, deoarece se va absorbi lent în piele.
Repetă zilnic.

3. Suc de ceapă

Datorită proprietăților sale acide, sucul de ceapă este un remediu natural excelent și sigur pentru îndepărtarea aluniței pielii.

Aplicarea locală a sucului de ceapă vă poate ajuta să eliminați alunița. Acizii naturali din sucul de ceapă sunt, de asemenea, de ajutor pentru a uniformiza culoarea pielii.

Mod de utilizare

Luați o ceapă medie și curățați-o de coajă.
Tăiați în jumătăți și puneți-o în mixer.
Extrageți sucul și aplicați-l pe aluniță cu o dischetă de bumbac curată.
Lăsați o oră să acționeze și spălați cu apă.
Repetați acest proces de 2 până la 3 ori pe zi.

 

4. Usturoi 

Cum să scapi de alunițele de pe față folosind usturoi? Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate și piele. Prin urmare te ajută să scapi de alunița sau alte probleme ale pielii.

Usturoiul are o enzimă specifică numită alicină, care ajută la descompunerea grupului de celule care formează alunițe. De asemenea, luminează nuanța pigmentată a pielii.

Mod de utilizare

Se decojește și se zdrobește unul sau doi căței de usturoi.
Așezați usturoiul pe zona aluniței și fixați-l cu un bandaj sau bandă medicală.
Lăsați-l să acționeze timp de 3 până la 4 ore și să curățați zona cu cremă antiseptică după îndepărtarea bandajului.
Repetați zilnic.

5. Suc de lămâie cu ulei de cocos

Sucul de lămâie are acid natural și este un astringent natural. Uleiul de cocos oferă hrană pielii. Deci, aplicarea amestecului acestor două ingrediente este o altă modalitate eficientă de a scăpa de alunița pielii.

Extrageți o lingură de suc dintr-o lămâie proaspătă și amestecați-o cu o linguriță de ulei de cocos virgin într-un recipient mic.
Amestecați-le bine pentru a forma o textura netedă ca un unguent.
Aplicați pe zona aluniței cu un tampon de bumbac sau o bucată de vată.
Lăsați timp de 30 de minute.

6. Ulei de arbore de ceai 

Uleiul pe care îl obținem din arborele de ceai este o alegere excelentă pentru a trata probleme ale pielii cum ar fi acneea, coșurile, alunițele și negii.

Aplicarea acestui ulei tropical face ca alunitele sa cadă, reducând umflarea si roseața.

Aveți grijă să nu fiți alergic la acest tip de ulei.

Mod de utilizare

Înmuiați un tampon de bumbac în acest ulei și aplicați-l pe zona aluniței.
Încercați această procedură de 2 până la 3 ori pe zi.

8. Coaja de banană pentru alunițe

Folosirea cojilor de banane pentru piele este o modalitate populară de a îmbunătăți tonusul pielii și de a elimina bronzul.

Dar, pe lângă aceasta, cojile de banane funcționează rapid pentru a îndepărta alunițele nedorite ale pielii. Cojile de banană conțin vitamina C, vitamina E, potasiu, zinc și mangan, acid oxalic și acid ascorbic. Aceste ingrediente acționează pentru a reduce erupțiile cutanate și face pielea să fie mult mai hidratată.

Cum să scapi de alunițele de pe față cu coji de banană

Luați o parte din coajă de banană.
Tăiați în bucăți în funcție de nevoile dvs.
Puneți partea albă a cojilor pe alunițe.
Pentru un rezultat mai bun, utilizați un bandaj pentru a lega coaja pe alunițe.
Menține-o cât poți de mult.
Repetați până când alunițele cad.

Sfaturi rapide de urmat pentru a trata alunițele de piele în siguranță

Alunițele pot apărea în copilărie sau la o vârstă matură.
Alunițele sunt inofensive și nu provoacă durere sau sângerare.
Nu toate alunițele sunt canceroase, cu excepția celor care cresc, își schimbă culoarea și textura în timp.
Este necesar să mergi la docto dacă alunițele au mâncărimi, sângerări sau umflături.
În concluzie, dacă vă îngrijorează alunițele de pe corpul dumneavoastră, trebuie să le monitorizați în mod constant, deoarece unele alunițe pot deveni severe și pot provoca cancer de piele.

Încercați remedii la domiciliu doar după ce vă asigurați că nu sunt canceroase și nu provoacă nicio reacție adversă în organism. Așadar, aveți grijă de voi și de sănătatea voastră!

Sponsored links