Alimente care vă curăță plămânii în mod natural și îi ajută să devină mult mai puternici

Necesitatea de a întări imunitatea

Teama de coronavirus a cuprins lumea și creșterea numărului de decese a fost devastatoare. Din păcate, starea de izolare din diverse părți ale lumii a făcut ca oamenii să devină inactivi și să urmeze un stil de viață sedentar, care afectează treptat metabolismul, precum și imunitatea pe termen lung. Întrucât aceasta este perioada când mai multe infecții virale și boli transmise prin aer sunt în creștere, corpul nostru are nevoie de mai multă putere pentru a combate asprimea unor astfel de afecțiuni și atacuri virale.

Sponsored links

Ce anume face ca plămânii să fie atât de vulnerabili?

Plămânii noștri sunt predispuși la mai multe infecții cauzate de nivelurile crescânde de poluare, schimbări sezoniere, expuneri chimice sau viruși mortali. Conform statisticilor, aproximativ 4 milioane de oameni mor din cauza unor boli respiratorii.

Un alt motiv pentru care plămânii sunt mai predispuși la afecțiunile din aer se datorează consumului de țigări, care poate duce și la cancer pulmonar. Însă, există modalități de a vă curăța plămânii într-un mod natural, urmând obiceiuri sănătoase și adăugând alimente în dieta dvs. care vă ajută la întărirea imunității.

 Turmericul – aurul galben

În majoritatea afecțiunilor respiratorii, respirația este îngreunată și nu mai poate fi efectuată corect, deoarece majoritatea oamenilor simt o greutate ciudată în piept și asta din cauza congestiei și inflamației persistente. Consumul zilnic de turmeric ajută la reducerea inflamației.

Sponsored links

Turmericul are în compoziția sa o substanță numită curcumină care ajută la curățarea plămânilor în mod natural și ajută la detoxifierea organismului, ceea ce ajută în continuare la întărirea imunității. Puteți mânca turmeric crud sau puteți folosi forma de pudră cu lapte sau puteți adăuga un vârf în amestecul de plante pentru a ține la distanță bolile.

Ceai verde

Unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru curățarea plămânilor este ceaiul verde. Are în compoziția sa polifenoli cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației plămânilor.

Potrivit unui raport publicat în Journal of Nutrition, s-a observat că există o legătură puternică între ceaiul verde și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Cu toate acestea, există mai multe probleme respiratorii, dar în primul rând există două tipuri principale de BPOC: bronșita cronică, care creează o tuse și mucus pe termen lung, și emfizemul, care dăunează plămânilor în timp. Ambele îngreunează respirația. Studiul a constatat că consumul a două căni de ceai verde pe zi este asociat cu un risc redus de BPOC.

Ceai de mentă

Sponsored links

Menta este un remediu vechi pentru a trata problemele respiratorii. Multe civilizații au folosit menta pentru beneficiile sale medicinale. Un ceai fierbinte de mentă vă poate vindeca durerea în gât prin descompunerea depunerilor de mucus și a inflamației cauzate de infecțiile pulmonare și pneumonie.

Ghimbirul

Unul dintre cele mai utilizate remedii de casă pentru a vindeca tusea și răceala, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, care ajută la eliminarea toxinelor din tractul respirator. Conține multe vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, beta-caroten și zinc. Conform câtorva studii, anumite extracte de ghimbir sunt, de asemenea, cunoscute că ucid celulele canceroase pulmonare. Cea mai bună modalitate de a întări imunitatea și de a lupta împotriva gripei și infecțiilor sezoniere este prin prepararea unui kadha de casă sau pur și simplu să beți un ceai de ghimbir sănătos.

Miere

Îmbogățită cu bunătatea naturii, mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene care ajută la reducerea disconfortului cauzat de problemele respiratorii. Potrivit unei cercetări efectuate, mierea are proprietăți antivirale și antibacteriene.

Sponsored links

Mai mult, un studiu realizat pentru a analiza tratamentul problemelor respiratorii la copii și sugari, a urmărit modul în care mierea de hrișcă versus dextrometorfan a funcționat ca tratament pentru tusea cauzată de infecțiile tractului respirator superior la copii. Studiul a constatat că o singură doză de miere administrată cu 30 de minute înainte de culcare a ajutat la ameliorarea tusei și la tratarea problemelor legate de somn.

Usturoi

S-ar putea să nu-ți placă gustul usturoiului crud, dar beneficiile sale uimitoare pentru sănătate te vor face să-l înghiți, fără a mai sta pe gând vreo secundă. Usturoiul conține un compus numit alicină, care acționează ca un agent antibiotic puternic și ajută la depășirea infecțiilor respiratorii care ne înfundă plămânii și care duc la dispnee și congestie. De asemenea, ajută la reducerea inflamației, ameliorează astmul și reduce riscul de cancer pulmonar.

Sponsored links