12 alimente care provoacă mucus în exces în organism (și 14 alimente care îl elimină!)

Dacă suferi de o tuse cronică care nu dispare, dacă te trezești cu ochii umflați și cu cruste dimineața sau ai respirație urât mirositoare pe tot parcursul zilei, atunci s-ar putea să suferi de producție excesivă de mucus. Există peste 12 alimente care provoacă mucus excesiv în organism.

Sponsored links

Mucusul excesiv este un semn că organismul este într-o stare de agitație. Poate fi cauzat de toxine, poluanți, alergii și aditivi alimentari și implică adesea sistemul limfatic, tractul gastrointestinal și sistemul respirator.

Rolul mucusului în organism

Asta nu înseamnă că mucusul nu joacă un rol în organism. Este produs de diferite celule mucoase (adică, celule caliciforme) dintre căptușeala epitelială a organelor precum tractul intestinal și respirator. Se găsesc în interiorul bronhiilor, traheei și bronhiolelor mai mari din tractul respirator, precum și în intestinul subțire, intestinul gros și conjunctiva din pleoapa superioară.

Mucusul este produs pentru a proteja mucoasele. Problema apare atunci când există o producție excesivă de mucus, care poate fi stimulată de iritanti precum praful, fumul, alte poluări, substanțe chimice, bacterii și viruși, aditivi alimentari și alergeni alimentari. Excesul de mucus este produs pentru a capta aceste particule și a le elimina din corp – ceea ce înseamnă mai multă tuse, nas înfundat, o respirație mai dificilă și multe altele.

Prea mult mucus și probleme de sănătate

Dacă suferiți de o producție prea mare de mucus, este posibil să aveți unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

– Suferiți de o tuse cronică care nu dispare
– În prezent vă confruntați cu mucus de la o răceală și/sau gripă
– Vă treziți cu ochii umflați și cu cruste dimineața
– Respirația urât mirositoare pe tot parcursul zilei (chiar și după ce vă spălați pe dinți )
– Ai un nas constant înfundat
– Simțurile tale sunt atenuate (ai nevoie de multă sare pentru a face mâncarea „să aibă un gust bun”)
– Simțurile tale nu sunt ascuțite – mintea este încețoșată și este dificil să gândești clar

Sponsored links

Aceste simptome sunt adesea rezultatul unui tract digestiv lent, al sistemului respirator și al sistemului limfatic, care ar putea fi cauzate de producția în exces de mucus. Tubul digestiv conține milioane de microviloli mici care absorb nutrienții din alimente. Peste 80% din toată absorbția are loc în intestinul subțire.

Când avem o acumulare în exces de mucus în intestin, aceasta provoacă o acumulare asemănătoare adezivului care se lipește în pliurile pereților intestinali. Această acumulare deformează intestinele și are ca rezultat blocaje. Această obstrucție are ca rezultat probleme de absorbție, probleme digestive și un organism bolnav în general și care funcționează prost.

Deși excesul de producție de mucus poate proveni din alergii ( polen, păr de animale de companie, fum, praf), substanțe chimice de uz casnic, poluare sau bacterii și viruși, o cauză majoră a producției de mucus este datorat alimentației.

Mucusul și alimentația ta

Anumite băuturi și alimente pot declanșa producția excesivă de mucus în organism. Două alimente principale care provoacă acumularea excesivă de mucus sunt lactatele și grâul. Cazeina din produsele lactate (lapte, iaurt, brânză etc.) și glutenul din grâu necesită acizi puternici din stomac pentru digestie. Odată ce digestia este completă, rămân particule de alimente care sunt prea mari pentru a fi folosite de organism. Aceste particule de alimente parțial digerate putrezesc și devin acoperite cu un mucus gros pentru a preveni putrefacția în continuare a intestinelor.

Având în vedere că în general alimentația multor oameni este alcătuită din lactate și grâu, organismul multor oameni se află într-o stare cronică de a lupta împotriva unui fel de „invazie virală” – organismul devine confuz de produsele străine care intră în gura (precum lactatele și produsele din grâu) și, astfel, se protejează în mod natural, luptând cu aceste particule alimentare, provocând inflamații și declanșând excesul de mucus.

Sponsored links

Iată o listă cu alimente care creează mucus în organism:

– Produse lactate (iaurt, lapte, smântână, brânză de vaci, înghețată, unt, ghee)
– Toate produsele din porumb
– Ouă
– Zahăr (prajituri, plăcinte, produse de patiserie)
– Grâu (pâine, covrigi, chifle, covrigi, brioșe etc.)
– Alimente prăjite
– Toate produsele din soia
– Ulei de șofran/floarea-soarelui
– Dulciuri și jeleuri
– Carne roșie bogată în grăsimi
– Alcool
– Cofeina

Eliminați mucusul și tratați-vă corpul corect

Eliminarea alimentelor care provoacă mucus este cheia pentru a ajuta organismul să funcționeze într-un ritm optim. Fructele și legumele crude sunt unul dintre cei mai buni agenți de curățare a mucusului. Când treci la un stil de viață sănătos pe bază de plante, problemele cu mucusul se diminuiază și sănătatea se îmbunătățește chiar și de 10 ori.

Există și anumite alimente care pot ameliora excesul de mucus

Acestea includ:

– Ridichi
– Toate verdețurile și ierburile cu frunze
– Conopida și broccoli
– Usturoi
– Țelină
– Sparanghel
– Lăstarii de bambus
– Ceapa
– Ghimbir și turmeric
– Citrice (lămâi, lime, grepfrut, portocale etc.)
– Ananas
– Fructe de pădure
– Varză de Bruxelles
– Ardei iute

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci te vei bucura de această rețetă de suc pentru curățarea mucusului. Unul dintre cele mai recomandate sucuri pentru cei care se confruntă cu acumularea de mucus în exces.

Sponsored links

Rețetă de suc pentru curățarea mucusului

Această rețetă de suc pentru curățarea mucusului conține ingrediente precum ridichile pentru a ajuta la dizolvarea și curățarea mucusului din organism, precum și ghimbir și ardei jalapeño, care funcționează pentru a sparge plăcile mucoide și a le elimina.

Rețetă de suc pentru curățarea mucusului

Ingrediente:
– 1 legatură pătrunjel
– 1 sfeclă mare
– 1 cană ridichi
– 3 roșii mari
– 1 castravete
– 3 tulpini de țelină
– 1/4 piper jalapeño sau cayenne (sau puteți adăuga 1/2 linguriță piper cayenne în suc după gust)
– 2 cm rădăcină de ghimbir
– 1 lămâie, decojită

Metodă:

Treceți ingredientele de mai sus printr-un storcător și bucurați-vă imediat de suc!

 

Sponsored links