Ajută, fii om, fii un prieten bun, dar ai grijă, nu te lăsa folosit! Şi mai ales, nu uita de tine încercând mereu să-i mulţumeşti pe ceilalţi.

Si de ce să trăiești nefericit până la adanci batraneti? Crezi ca așa trebuie să arate viata ta? Crezi ca daca iti sacrifici timpul și propria viata pentru alții vei primi vreo medalie sau ti se va face o statuie? Cati crezi tu că se vor sacrifica pentru tine?

Sponsored links

Ajută, fii om, fii un prieten bun, dar ai grijă, nu te lăsa folosit! Şi mai ales, nu uita de tine, încercând mereu să-i mulţumeşti pe ceilalţi. Nu te-ai nascut doar să le faci pe plac tuturor, te-ai nascut sa-ti traiesti și propria viata. Orice ai face, oamenii te vor judeca, te vor barfi și chiar dacă nu gasesc nimic rau de spus despre tine, vor inventa. Ai grija cui îi impartasesti gândurile tale, ai grija cui îi spui planurile tale! Nu toti stiu sa se bucure pentru reusita celui de langa el. Mulți vor cauta să te întoarcă din drum, multi vor cauta sa-ti pună piedica. Fii precaut și tine ochii deschisi! Nu trebuie să te izolezi de oameni, nu trebuie să fii pusnic, trebuie să fii doar atent.

Si daca cu unii oameni trebuie să-ti supraveghezi cuvintele sau dacă nu poti vorbi despre durerea sau bucuria ta, atunci mai bine vorbesti despre vreme. Sigur, nu toti îți doresc raul, nu toti vor fi împotriva ta, dar sunt mulți care calcă pe suflete pentru a-si atinge scopul. Sa nu-ti para rau ca ai fost bun și ai ajutat, lor să le pară rau ca te-au pierdut. Roata vieții este rotundă, mereu se intoarce, iar semințele pe care azi le plantam, sunt roadele pe care maine le vom culege. 

Da, este timpul să auzi doar ceea ce-ti convine, să asculti doar ceea ce trebuie și să mergi acolo unde vrei tu. Poposeste unde vrei, dar rămâi unde-ti este tie bine! Acum gandeste-te la tine, cum ai invatat sa-i faci pe alții fericiți, acum învață să fii tu fericit! Cum ai invatat să fii la timp pentru alții, fii acum la timp și pentru tine! Invata sa te iubesti, să te respecți, să te admiri, iar celor din jur nu le permite să nu te trateze corect!

Sponsored links