Află cum să ai mereu orhideea înflorită

Cea mai mare satisfacție pe care ți-o poate aduce o orhidee, este să o vezi mereu înflorită. Cu toate că sunt multe persoane care au reușit să-i creeze acestei plantei un mediu propice, ea nu înflorește.

Sponsored links

Dacă vrei ca orhideea ta să înflorească, iar florile să se menține pe o durată cât mai mare de timp, este necesar să ții cont de câțiva factori importanți cum ar fi:

Poziționarea

Orhideea trebuie să stea într-un loc luminos, dar să fie ferită de lumina directă provenită de la soare. Chiar dacă planta e verde și chiar dacă frunzele par sănătoase, insuficiența luminii îi pot stopa înflorirea.
Cea mai potrivită amplasare pentru orhideea ta, este la fereastră, dar doar dacă razele soarelui nu ajung la ea, într-un mod direct.

Umiditatea aerului

Este extrem de importantă în ceea ce privește sănătatea și inflorirea orhideei. Planta trebuie ferită de surse de căldură care crează uscăciune. Ca să-i creezi un mediu prielnic orhideei tale, o poți așeza pe o tavă cu pietriș ud.

Sponsored links

Umiditatea substratului

Este importantă în înflorirea orhideei și se face la un interval de 7-9 zile, pe perioada verii și 12-14 zile pe perioada iernii.

Temperatura

Este un alt factor la fel de important ca toate celelalte.
Pentru a te bucura de florile orhideei tale, asigură-te că în încăperea unde este ea amplasată, ai o temperatură între 21-29 grade C, pe parcursul zilei și 16-21 grade C, pe parcursul nopții.
E bine de știut că tocmai această diferență dintre temperata pe timp de zi și cea pe timp de noapte stimulează înflorirea. Nu este indicat să țineți orhideea pe pervazul în apropierea căruia aveți calorifere. Temperatura poate fi mult prea mare.

Îngrășământul specific orhideelor

Sponsored links

Asigură înflorirea și menținerea florilor pe o perioadă lungă de timp. Aplicarea lui se recomandă a fi făcută săptămânal, atunci când este în creștere sau când este în perioada de inflorire. În perioada de repaus nu se mai aplică îngrășământ, dar se reîncepe în perioada iernii.

Mutarea florii sau schimbarea substratului

Este recomandată o dată la 2-3 ani.
Substratul orhideei trebuie să fie alcătuit din scoarță de copac, care se găsește în comerț. Un altfel de substrat dăuneaza plantei, provocându-i boli ale frunzei sau rădăcinii și chiar moartea.

Menținerea frunzelor

Menținerea frunzelor curate este la fel de importantă, deoarece ajută la realizarea cât mai corectă a fotosintezei.

Sponsored links

Sponsored links