Acestea sunt cele mai scumpe ingrediente care există pe Pământ!

Există atât de multe lucruri în această lume care au fost descoperite și multe altele care încă urmează să fie descoperite; dintre care unele vor fi comestibile, iar restul s-ar putea să nu fie!

Sponsored links

Dacă faci parte din categoria persoanelor care au prea mulți bani, vei putea încerca totul și vei afla ce tip de ingredient extrem de rafinat îți place mai mult, fără să-ți faci griji cu privire la suma de bani pe care trebuie să o plătești doar să încerci! Iată care sunt cele mai scumpe ingrediente care există pe Pământ:

Cuib de pasăre comestibil – 1.580 $ – 2.000 $ pe kg

Aceste cuiburi sunt construite de către anumite păsări asiatice, din propria lor salivă, care în contact cu aerul se întărește și căpătă un aspect de filamente. Muncitori specialiști le adună din diferite peșteri.
Comerțul cu aceste tipuri de cuiburi de păsări comestibile sunt o mega-industrie în Asia, având o cifră de afaceri de 5 miliarde $ pe an.

Foiță de aur comestibilă – 350.000 $ pe kg

Cea mai scumpă înghețată la pahar te va costa 1.000 de dolari și este vândută la restaurantul din New York, Serendipity 3. Desertul vine cu o floare de aur de 23 de carate comestibilă, pe lângă alte elemnte decorative deosebite.

Sponsored links

Struguri Ruby Roman – 4.000 $ strugurele, 110 $ un bob de strugure

Strugurii Ruby Roman sunt cei mai scumpi struguri din lume. Sunt cultivați și comercializați în Ishikawa, Japonia. Sunt de culoare roșie, iar boabele au dimensiunea unei mingi de ping-pong.

Primii struguri romani Ruby au fost scoși la vânzare în august 2008 pentru 100.000 de yeni japonezi (910$ ) pe ciorchinele de 700 de grame, sau 26 $ pe un bob de strugure. În iulie 2016, o singur ciorchide de Ruby Roman, care conținea 26 de boabe la o greutate de aproximativ 700 de grame, s-a vândut cu 1,1 milioane de yeni (aproximativ 8400 de dolari) în prima licitație a anului pe o piață angro din Kanazawa.

Ciuperci Matsutake – 1.000 $ pe kg

Tricholoma matsutake, este o specie de ciupercă comestibilă, care crește în Asia de Est, Europa și America de Nord. Este apreciată în bucătăria japoneză pentru mirosul său distinct condimentat-aromat.

Sponsored links

Este un ingredient de lux în Japonia, iar japonezii au folosit matsutake ca ingredient încă din perioada neolitică. Cu toate acestea, persoanele care nu sunt de origine japoneză consideră adesea mirosul matsutake ca fiind un „miros neplăcut” și, până de curând, ciupercile matsutake nu erau considerate un ingredient alimentar în majoritatea părților lumii, nici măcar în China și Coreea.

Șofran – 7.800 $ pe kg

Șofranul este un condiment care se obține din floarea mediteraneană Crocus sativus. Firicelele de șofran sunt de fapt stigmatele plantei, care sunt colectate și uscate pentru a fi utilizate în principal ca agent de condimentare și colorant în alimente. Șofranul a fost mult timp cel mai scump condiment din lume.

Maguro (ton roșu)

Până la 118.000 $ pentru un pește de 200 kg (aproximativ 590 $ pe kg)

Sponsored links

Pui Ayam Cemani

Până la 2.500 $ pe pui

Ayam Cemani este o rasă rară de pui din Indonezia. Au o genă dominantă care provoacă hiperpigmentare (fibromelanoză), făcând ca puiul să fie în totalitate negru, inclusiv pene, cioc și organe interne.

Trufa albă

Aproximativ 3.000 $ pe kg.

Trufa albă este foarte apreciată în restaurantele de lux.

Carne de vită Kobe

Prețul variază, dar nu scade la mai puțin de 200 $ pe kg

Carnea este o delicatesă, apreciată pentru aroma și textura ușor grasă, frumos marmorată.

Sponsored links

Pepenele Yubari 

Până la 12.000 $ pe pepene

Ceaiul Da Hong Pao

Variază: uneori până la 1.000.000 $ pe kg

Cafea Kopi luwak

Aproximativ 400 $ pe kg

Almas Caviar

25.000 $ pentru 2 Kg

Trufe italiene albe Alba

2000 $  pe kilogram

Sponsored links

Carne de vită Wagyu

300 $ pe kilogram

Oțet balsamic tradițional

180 $  pentru 100 mL

Brânză Moose House

400 $ sau 500 $ pe kilogram

Jamon Iberico Bellota

220 dolari pe kilogram

Hop Shoots

128 USD pe kilogram

Sponsored links