Aceste 16 lucruri îți vor salva viața într-o situație critică

E posibil ca până acum să fi fost în siguranță, dar asta nu înseamnă că nu ne vom confrunta cu nicio situație alarmantă în viitor. Viața este plină de incertitudini, așa că este mai bine să fii pregătit pentru a face față celei mai proaste situații și a-i oferi o luptă dură.

Sponsored links

Pentru a fi curajoși într-o situație critică, ar trebui să fim suficient de pregătiți pentru a face față acelei situații. Astfel de întâmplări neplăcute pot apărea în multe locuri, cum ar fi săli de cinema, centre comerciale, stadioane, concerte, piață etc. Astăzi vă vom spune care sunt cele 16 lucruri care vă pot salva viața într-o circumstanță îngrozitoare:

1. Atunci când sunteți într-o încăpere căutați trei ieșiri în caz de urgență

Fă-ți un obicei din a căuta trei ieșiri oriunde te duci, fie că este o gară, un aeroport, un centru comercial, un concert, un stadion, o școală sau orice alt loc public în care este prezent un număr mare de oameni. Odată ce găsiți trei ieșiri, încercați să le memorați în minte, astfel încât, dacă are loc vreun incident nefericit, să vă puteți deplasa spre cea mai apropiată ieșire cât mai repede posibil. Dacă nu găsiți trei ieșiri, încercați să căutați ferestre mari pe unde ați putea ieși în cazul unui eveniment nefericit.

2. Nu vă speriați atunci când sunteți într-o situație critică

Să presupunem că mergi pe o stradă, ești singur și nu există trecători; vezi pe cineva stând în fața ta și privindu-te cu o intenție greșită.

Sponsored links

În această situație, dacă lași capul în jos, îți scoți telefonul și începi să mergi repede, îi dai un semnal persoanei că ești o țintă ușoară. Dar dacă îi arunci o privire lungă în schimb, și continui să mergi cu viteza normală, el se va gândi de două ori înainte de a face ceva împotriva ta, pentru că ți-ai arătat curajul și ai dat un indiciu că nu ți-e frică de el.

Totuși, dacă în loc de o singură persoană, există un grup de oameni cu inteții rele, nu aruncați-le o privire lungă, priviți-i cu încredere și apoi începeți să priviți în cealaltă parte, dar niciodată în jos. Acest truc simplu le poate face pe acele persoane să-și schimbe decizia de a vă face rău.

3. Arde creioane pe post de lumânări

Dacă ești blocat într-un loc întunecat, fără curent electric și bateria mobilului tău este limitată, ce poți face pentru a avea puțină lumină? Dacă ești suficient de norocos și ai creioane colorate, le poți folosi pe post de lumânare. Creioanele sunt realizate din ceară și un creion de ceară poate arde timp de aproximativ 30 de minute, oferindu-vă lumina atât de necesară într-o situație de urgență.

4. Filtrarea apei cu o cârpă

Sponsored links

Acesta este un lucru de viață foarte important, deoarece se referă la apă și știm cu toții că nu există viață fără apă. Dacă sunteți blocat într-o locație în care apa curată nu este disponibilă, puteți filtra apa murdară folosind două recipiente și o bucată de pânză.

Trebuie să puneți recipientul cu apă murdară la un nivel mai înalt decât recipientul gol în care se va acumula apa curată. Pune un capăt al cârpei scufundate în apă murdară și celălalt capăt în recipientul gol. După ceva timp, apa curată va începe să se acumuleze în recipientul gol. Ar fi bine dacă ați putea fierbe apa filtrată înainte de utilizare.

5. Du lupta în bucătărie

Dacă un invadator a intrat în casa ta și încearcă să te atace, încearcă să duci lupta în bucătărie. Bucătăria ta este locul în care se gătește mâncarea pentru familie, dar într-o situație de criză, bucătăria ta este un loc în care se păstrează tot felul de arme. Te-ai gândit vreodată cât de eficiente și utile pot fi ustensilele de bucătărie dacă le folosești pentru a lupta împotriva unui atacator? Amintiți-vă, un cuțit poate fi folosit pentru a tăia multe alte lucruri decât legume și fructe!

6. În caz de incediu mergi cât mai aproape de podea

Sponsored links

Dacă ești vreodată prins într-un incendiu, lasă-te în jos și mergi spre ieșire. Fumul se adună în partea de sus, iar dacă rămâi jos, eviți inhalarea fumului. Cel mai bun mod de a te salva într-o situație de incendiu este să te lași cât mai aproape de podea și să ieși din incintă iar dacă nu este posibil să ieși, întinde-te pe podea și așteaptă să sosească ajutorul. Se spune că majoritatea oamenilor mor din cauza inhalării fumului, mai degrabă decât din cauza arsurilor.

7. Ce să faci dacă ești urmărit de un crocodil?

Dacă ești vreodată urmărit de un crocodil, trebuie să fii atent în timp ce alergi, deoarece dacă alergi în linie dreaptă, atunci există șanse mari să fii prins de crocodil pentru că aleargă foarte repede în linie dreaptă. Însă, dacă alergi în zig-zag, crocodilul nu te va putea prinde, deoarece are o problemă în a lua viraje strânse.

8. Pastă de dinți pentru mușcături de insecte

 

Pasta de dinți va fi destul de utilă când ieșiți în camping, deoarece poate fi un tratament bun pentru înțepăturile de țânțari. Aroma de mentol va avea un efect de răcire asupra mușcăturii și va ajuta, de asemenea, la controlul efectului de mâncărime, deoarece distrage atenția de la mușcătură, ceea ce vă va împiedica săvă scărpinați pielea.

9. Ascunde banii în husa telefonului

De obicei păstrăm banii în portofel, dar ce se întâmplă dacă mergi la un eveniment târziu și portofelul tău este fie furat, fie pierdut. Pentru a face față unor astfel de situații, trebuie să păstrați niște bani ascunși în husa telefonului, astfel încât măcar să fiți capabili să vă întoarceți acasă luând un taxi. Este foarte dificil să pierzi telefonul și portofelul în același timp, așa că dacă îți pierzi portofelul, banii păstrați în husa telefonului te vor salva.

10. Nu mâncați niciodată zăpadă pentru a rămâne hidratat

Dacă rămâi blocat în zăpadă și simți nevoia să bei apă pentru a te menține hidratat, asigură-te că nu mănânci zăpadă. Va exista nevoia de a mânca zăpadă, dar dacă o mâncați, organismul va folosi multă energie pentru a topi zăpada ceea ce va crește riscul de hipotermie.

Sponsored links

Hipotermia este o afecțiune medicală în care organismul pierde căldură într-un ritm mai rapid decât o produce și, dacă nu este tratată, poate duce la insuficiență de organe și persoana își poate pierde și viața.

11. Ce să faci dacă ești într-o mașină care se scufundă?

Dacă pierdeți controlul în timp ce conduceți mașina, cădeți în râu sau în orice altă apă și mașina începe să se scufunde, nu trebuie să încercați să deschideți ușa. Da, ai citit bine! Nu pierdeți timpul în încercarea de a deschide ușa, deoarece aceasta nu se va deschide din cauza presiunii exterioare care este exercitată asupra ei de apă. Pentru a ieși din mașină, deschideți geamul ușii și dacă nu se deschide, spargeți geamul cu ceva tare.

12. Continuă să te miști când simți că ceva nu este în regulă

Nu există nicio îndoială că o țintă în mișcare este cea mai dificilă țintă de lovit, așa cum a spus Floyd Patterson despre boxerul Muhammad Ali; dacă continui să te miști, va fi foarte greu pentru agresorul tău să te copleșească. De asemenea, vă va oferi șansa de a alege o armă sau de a transmite informații persoanelor din apropierea dvs., astfel încât acestea să vă poată ajuta.

 

13. Dacă vă confruntați cu o situație nefavorabilă într-un lift, apăsați toate butoanele

Dacă crezi că cineva ți-ar putea crea probleme atunci când te afli într-un lift și vrei să te salvezi, apasă toate butoanele liftului. Acest lucru îl va lăsa într-o situație neputincioasă, deoarece ușa se va deschide curând și îl puteți prinde cu ajutorul altor persoane.

 

14. Să nu faci asta în timpul unei tornade

Dacă te gândești să te refugiezi sub un pod în momentul tornadei, hai să-ți spunem că poate fi cea mai proastă decizie din viața ta. În timpul tornadei, o cantitate bună de resturi poate fi adunată sub pod și va exista, de asemenea, șansa ca podul să cadă peste tine, așa că ar fi bine să nu faci acest lucru niciodată.

 

15. Ardeți ierburi precum menta pentru a ține la distanță țânțarii

Sponsored links

Dacă sunteți în camping cu prietenii în pădure, puteți fi absolut sigur că vor exista țânțari care vor strica distracția. Pentru a ține țânțarii departe, puteți arde câteva frunze de ierburi precum menta în focul de tabără. Țânțarii urăsc mirosul de mentă și îi va respinge.

16. Faceți diferența între șarpele veninos și cel neveninos

Dacă adori sălbăticia și îți place să o vizitezi ori de câte ori ai ocazia, ar trebui să știi ceva despre șerpi. Mușcătura unui șarpe neveninos este în două rânduri, în timp ce mușcătura unui șarpe veninos poate fi recunoscută datorită găurilor mari lăsate de colți. Pupilele șerpilor neveninoși au formă rotundă, iar cele ale șerpilor veninoși par asemănătoare cu cele ale pisicilor. La șerpii veninoși solzii de pe piele sunt ca în imaginea de mai sus, pe când la cei neveninoși sunt bifurcați.

Sponsored links