Acesta este motivul pentru care nu trebuie să mai punem hârtia igienică înainte să ne așezăm pe toaletele publice

Folosirea unei toalete publice este rareori o experiență curată și plăcută. Dar atunci când natura te cheamă, trebuie să te descurci cu orice opțiuni ai la îndemână. Dar pentru a face această experiență puțin mai suportabilă, acoperim adesea scaunul de toaletă cu hârtie igienică pentru a preveni pătrunderea microbilor pe pielea noastră. Ei bine, unele cercetări sugerează că este posibil să nu fie cea mai bună metodă de a te proteja.

Sponsored links

Noi suntem foarte precauți în ceea ce privește sănătatea și igiena și am fost hotărâți să aflăm adevărul despre siguranța toaletelor și acum suntem gata să împărtășim ceea ce am aflat cu dvs.

Peste tot sunt bacterii.

De fiecare dată când tragem apa, bacteriile fecale intră în aer înainte de a se așeza pe toate obiectele din apropierea toaletei. Puteți găsi bacterii pe toaletă, pereții băii, clanțele ușii și chiar – ați ghicit – pe rolele de hârtie igienică. Hârtia absoarbe foarte bine umiditatea și este un mediu excelent pentru ca bacteriile să se înmulțească. Așadar, atunci când acoperiți scaunele de toaletă cu hârtie igienică înainte de a vă așeza pe ea, practic acoperiți doar o suprafață contaminată cu material și mai contaminat.

Răspândirea bacteriilor poate fi prevenită dacă tragem apa la toaletă în timp ce capacul este în jos, dar nu există nicio modalitate de a prezice dacă oamenii care au folosit toaleta înainte de noi au făcut acest lucru, în afară de faptul că multe toalete publice nici măcar nu oferă această opțiune. În unele toalete publice, rolele de hârtie igienică sunt acoperite cu un dispozitiv din plastic care le protejează de bacterii.

Sponsored links

Scaunele de toaletă nu sunt atât de murdare pe cât am crezut.

În mod surprinzător, scaunele de toaletă în sine nu sunt cele mai murdare locuri dintr-o toaletă. Un microbiolog pe nume Charles Gerba crede că cele mai frecvente suprafețe atinse reprezintă cea mai mare amenințare. De exemplu, este mai probabil ca oamenii să atingă clanțele ușii, chiuvetele și rolele de hârtie igienică cu mâinile nespălate, punând microbi pe ele. În ceea ce privește toaletele, acestea rareori vin în contact direct cu pielea noastră sau cu orice altă parte a corpului nostru și mulți oameni le șterg, de asemenea, cu un șervețel înainte de a le utiliza.

Punerea hârtiei igienice nu te va ajuta.

We Need to Stop Putting Toilet Paper Down Before Sitting on Public Toilets

Folosirea hârtiei igienice care se află în aceeași toaletă pentru a acoperi scaunul nu vă va reduce șansele de a vă contamina. Nu servește ca strat protector, deoarece a fost deja contaminată cu aceiași microbi și probabil atinsă de alte persoane. În schimb, puteți transporta țesuturi igienice și le puteți folosi pentru a acoperi scaunul toaletei pentru a reduce potențialul numărul de bacterii care vin în contact cu pielea. Dacă nu le aveți la îndemână, probabil că este mai bine să nu atingeți deloc scaunul.

Sponsored links

Este foarte dificil să iei viruși sau bacterii de pe scaunul de toaletă.

Este adevărat că băile sunt pline de bacterii, dar nu este nevoie să fii paranoic. Dacă sistemul tău imunitar este sănătos și puternic și respectați reguli simple de igienă, există foarte puține șanse de a lua viruși sau bacterii. Majoritatea virușilor și bacteriilor pot supraviețui pe scaunul toaletei doar pentru o perioadă scurtă de timp. În plus, există riscul de infecție numai dacă bacteriile ajung cumva direct în tractul uretral sau genital. Dacă aveți pielea deteriorată pe fese sau pe coapse, s-ar putea ca germenii să apară în acest fel, dar chiar și acest lucru este destul de puțin probabil.

Cum să-ți speli corect mâinile după ce ai folosit o toaletă publică

We Need to Stop Putting Toilet Paper Down Before Sitting on Public Toilets

După cum am spus, este destul de dificil să iei ceva dintr-o toaletă publică dacă urmezi reguli igienice simple:

Sponsored links

  • Cel mai important lucru de reținut este să vă spălați corect mâinile. Simpla clătire a mâinilor cu apă nu vă ajută. Trebuie să folosiți săpun și să vă spălați mâinile timp de aproximativ 20-30 de secunde. Dacă nu există săpun, folosiți cel puțin dezinfectant pentru mâini.
  • După ce te-ai spălat pe mâini, nu atinge robinetul. Folosiți un șervețel sau o bucată de hârtie igienică pentru a împiedica microbii să vă revină pe mâini.
  • Nu puneți lucrurile pe podea sau lângă chiuvetă. Este mai bine dacă cineva le poate ține în timp ce așteaptă afară.
  • Dacă este posibil, evitați să atingeți orice lucru din toaletă cu mâinile goale și nu vă atingeți niciodată fața, ochii sau nasul înainte de a le spăla.

Aveți propriile reguli sau trucuri pentru utilizarea toaletelor publice? Împărtășiți trucurile dvs. în comentarii.

Sponsored links