Acest ulei esențial oprește pofta de zahăr și vă ajută să pierdeți în greutate

Simțul tău olfactiv este cel mai puternic dintre cele cinci simțuri. Probabil ai fost martor la puterea sa la un moment dat în viața ta. Nu-i așa că pur și simplu mirosind plăcinta cu mere coaptă în cuptor te transportă înapoi în timp, în bucătăria bunicii tale când erai mică. Oricât de puternic este simțul tău olfactiv, s-ar putea să fii totuși surprins să afli că acesta joacă un rol important în apetitul tău.

Sponsored links

Dr. Alan Hirsch, neurolog, explică faptul că simțul mirosului și apetitul sunt strâns legate. „Mai mult de 90% din gust este miros”, spune el. Dacă îți place mirosul de cafea fierbinte dimineața sau începi să salivezi când simți mirosul de mâncare la restaurant, este ușor să vezi legătura.

Hirsch a realizat un studiu care a implicat 3.193 de voluntari supraponderali. Fiecare participant a primit un inhalant care conținea diverse mirosuri de ierburi și fructe. Li s-a spus să inspire de trei ori în fiecare nară când le este foame. Hirsch explică: „Cu cât au folosit mai mulți oameni dispozitivul, cu atât au pierdut mai multe kilograme.”

Pe o perioadă de șase luni, participanții nu au avut o dietă. Au mâncat 2-4 mese pe zi și au slăbit în medie aproape cinci kilograme în fiecare lună. Unii participanți au slăbit până la 18 kilograme pe lună.

Deci, care a fost cel mai eficient ulei pentru pierderea în greutate? Uleiul de Mentă.

Sponsored links

Uleiul esențial de mentă și pierderea în greutate

Nu este un secret pentru nimeni că zahărul creează o dependență extrem de mare. Cercetările au arătat că zahărul stimulează receptorii din creier care activează aceleași căi stimulate de drogurile periculoase, inclusiv heroina. „Dependența de zahăr” nu este doar o vorbă. Este o realitate pentru mulți oameni. Consumul de zahăr declanșează producția de opioide naturale în creier. Acești hormoni provoacă plăcere și ameliorează durerea, la fel ca medicamentele dăunătoare.

Consumul excesiv de zahăr poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv obezitate. Dar a scăpa de dependența de zahăr nu este ușor. Poate chiar declanșa simptome de sevraj. Aici intervine uleiul esențial de mentă.

Cercetările Dr. Hirsch au descoperit că inhalarea de mentă poate afecta în mod direct centrul de sațietate al creierului tău. Inhalarea de mentă chiar înainte de a mânca o masă vă poate ajuta să vă simțiți sătul. Puteți folosi această metodă în orice moment al zilei. Când simți că vine pofta de zahăr, inhalează niște ulei esențial de mentă pentru a-ți calma și satisface creierul, pentru a scăpa de pofta.

Sponsored links

Iată cum puteți folosi uleiul de mentă pentru pierderea în greutate:

Utilizați un difuzor și inhalați ulei esențial de mentă pe măsură ce apare pofta.
Aplicați ulei esențial de mentă pe picioare pentru un efect liniștitor.
Aplicați 2-4 picături de ulei esențial de mentă cu un ulei purtător pe abdomen și tâmple.
Amestecă 2 picături de ulei de cocos cu 2 picături de ulei esențial de mentă. Aplicați amestecul pe interiorul încheieturilor. Faceți acest lucru dimineața și seara.

Sponsored links