Acest experiment a durat o jumătate de secol: „Copaci în Formă de Cerc”

Când ne gândim la extratereștrii care aterizează pe Pământ, cel mai probabil ne imaginăm cu toții că aterizează cu o navă spațială în formă de cerc. Și ce i-ar atrage să aterizeze pe Pământ? Un cerc de copaci!

Sponsored links

Bine, bine, asta a fost doar să te atrag în poveste, pentru că niciun extraterestru nu intenționează să aterizeze prea curând aici (din ce știm, cel puțin). Modul în care acești copaci au format aceast cerc perfect nu este deloc din motive fictive – de fapt este pur științific!

Văzute de sus, două „cercuri de copaci” unice au fost descoperite recent în Miyazaki din Japonia . „Cercurile de copaci” sunt formate din arbori sugi (cedru japonez).

Această frumoasă și maiestuoasă formațiune este rezultatul unui experiment științific care s-a întins pe aproape 50 de ani.

Sursa: FNN

Conform documentației (PDF) obținute de la Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia , în 1973, o suprafață de teren din apropierea orașului Nichinan a fost desemnată „silvicultură experimentală” și unul dintre experimente a fost încercarea și măsurarea efectului distanțării copacilor asupra creșterii.

Sursa:  Rinya

Experimentul a fost realizat prin plantarea copacilor în trepte radiale de 10 grade, formând 10 cercuri concentrice cu diametre variate. Sau în termeni metrici, diferența de înălțime între cei mai mici copaci din centru și cei mai înalți arbori de pe inelul exterior a fost de peste 5 metri.

Sponsored links

Sursa:  Rinya

Copacii din zone mai puțin dense au mai mult acces la resurse, ceea ce înseamnă că pomii din centru trebuie să concureze pentru lumina soarelui și apă.

Modelul circular a apărut în munții orașului Nichinan, Prefectura Miyazaki (cu amabilitatea Biroului de gestionare a pădurilor din sudul Miyazaki )

Ceea ce face ca această „silvicultură experimentală” să fie fermecătoare este forma concavă a cadavrului, care a fost un rezultat neașteptat al experimentului care ar sugera că densitatea copacului afectează într-adevăr creșterea. Copacii urmează să fie recoltați în aproximativ 5 ani, dar oficialii au în vedere acum să le mențină și să transforme zona într-o atracție turistică.

Mai jos este o imagine de la Google Earth, din păcate un pic întunecată. Pentru cei interesați, iată coordonatele exacte.

Sursa:  Rinya

 

Sponsored links