Acest exercițiu arde de 6 ori mai multe calorii decât alergatul

Noi știm că îți place să înveți noi tehnici pentru a-ți proteja sănătatea și este chiar mai bine dacă acestea te ajută să și slăbești. Așadar, astăzi vă prezentăm ceva nou: „Retro-alergarea”, o disciplină care în ultima perioadă a atras tot mai mulți oameni.

Sponsored links

Despre ce e vorba?

Nimic altceva decât alergarea înapoi. Aceasta este o metodă de antrenament foarte eficientă și intensă. Reduce riscul de rănire la spate și picioare și ajută la obținerea unui corp mai puternic și mai echilibrat.

De ce este o metodă atât de bună pentru a slăbi?

Fiind un exercițiu cardiovascular complet, acesta nu numai că arde multe calorii, ci devine și un antrenament complet pe măsură ce exercitați mai multe grupe musculare, în special cvadricepsul.

Doar pentru a vă face o idee, a merge 100 de pași înapoi este echivalent cu 1.000 de pași făcuți în mod normal în față, iar un tur (mers înapoi) pe o pistă este echivalentul a șase ture de alergare înainte! Veți arde caloriile nedorite în timp ce economisiți timp prețios! Sună grozav, nu?

Sponsored links

Iată avantajele alergării înapoi:

Tonifiază picioarele și mușchii

Alergatul înapoi vă întărește mușchii fără a pune multă presiune pe genunchi. De asemenea, vă ajută să vă dezvoltați mușchii gambei, inclusiv tibiile.

Previne accidentările și vă reabilitează genunchii

Când alergi înainte, faci repetări ale aceleiași acțiuni, ceea ce poate duce la un dezechilibru periculos și probleme cronice la genunchi. Alergarea înapoi reduce impactul agresiv asupra genunchilor și îmbunătățește echilibrul între grupele musculare. Nu numai că vă poate crește performanța, dar vă poate reduce și riscul de rănire.

Sponsored links

Dezvoltă vederea laterală și echilibrul

Alergarea înapoi ajută la îmbunătățirea vederii periferice și a echilibrului deoarece nu puteți vedea ceea ce este în spatele dvs. și dezvoltă foarte bine alte simțuri, cum ar fi auzul.

Este bine pentru creierul tău

Schimbarea rutinei de antrenament și mișcarea mușchilor în direcții opuse îți face creierul să gândească și să reacționeze diferit.

Îmbunătățește postura

Sponsored links

Când alergi înapoi, îți păstrezi în mod natural spatele drept în timp ce te miști. Alergarea înapoi ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor lombare cauzate de o postură înclinată în timp ce alergați înainte.

Îți întărește abdomenul

Spate drept și abdomen puternic – acestea merg mână în mână. Când alergi cu o postură mai dreaptă, mușchii abdominali sunt lucrați mai intens.

Recomandări generale

Dacă doriți să încercați retroalergarea, este recomandat să începeți pe o pistă de alergare sau pe un circuit pe care îl cunoașteți bine. Liniile de bandă vă vor ghida.
Dacă vă gândiți să faceți jogging pe asfalt, cel mai bun este un circuit cu ghidare vizuală pe sol (marcaje la suprafața drumului).
Dacă sunteți îngrijorat de faptul că ați putea arăta caraghios mergând sau alergând înapoi, puteți face asta acasă pe banda de alergat.

Sponsored links