Acest copac de peste 3.200 de ani este atât de masiv încât au trebuit făcute 126 de fotografii pentru a-l captura în întregime

Când găsiți un copac atât de mare încât o fotografie nu poate surprinde totul, ce faceți? Faci 126 fotografii!

Sponsored links

Natura poate fi cu adevărat uimitoare în orice moment, dar există câteva momente speciale care ne opresc respirația. Un astfel de exemplu este cel al copacilor miraculoși.

Am găsit o poveste despre o colecție de fotografii necesare pentru a surprinde o imagine completă a unui copac și am considerat că merită să le împărtășim. Dar nu doar orice copac, un copac străvechi.

A fost supranumit „Președintele” și se află în Parcul Național Sequoia din Nevada.

Sponsored links

Arborele în sine este o minunăție maiestuoasă a Mamei Natură, cu peste 2 miliarde de frunze pe structura sa masivă ce se ridică la 247 de metri înălțime.

Președintele este prea mare pentru a-l captura în întregime. Însă, un om de știință alpinist și echipa sa și-au dat seama de o modalitate de a realiza imposibilul, măsurând centimetru cu centimetru și făcând un total de 126 fotografii.

Este cel de-al doilea arbore ca mărime din lume, măsurat în volum de trunchi și cel mai vechi sequoia din lume.

Sponsored links

Arborele a primit numele președintelui Warren G. Harding în 1923.

National Geographic a înființat o echipă pentru a surprinde copacul într-o singură imagine. Fotografia, este de fapt un mozaic, este alcătuită din 126 de fotografii pentru a surprinde intregul copac.

Întrucât imaginile trebuiau compuse împreună printr-un editor foto, puteți spune că acesta a fost unul dintre proiectele intense ale oamenilor de știință.

Au reușit să pună laolaltă această colecție de fotografii și pentru prima dată, întregul copac poate fi apreciat într-o singură fotografie.

Sponsored links

Echipa a trebuit să folosească o serie de scripete și suporturi pentru a surprinde fiecare fiecare parte, iar rezultatul final este pur și simplu uluitor.

Poza uimitoare a copacului a fost prezentată ca un fold-out de cinci pagini în  National Geographic.

Puteți viziona mai jos videoclipul oamenilor de știință care participat la acest proiect:

Sponsored links

SURSĂeducatedbox.com