Cum arată casa-cutie de chibrit în care locuiesc peste 200.000 de oameni în Hong Kong pentru 225 de dolari pe lună.

Criza economică suferită de populația de aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong nu este o fantezie dintr-un film serial precum „The Squid Game”, peste 200.000 de oameni trebuie să trăiască înghesuiți în case minuscule, cunoscute sub denumirea de „case sicriu”, de doar 4 metri pătrați, deoarece le este imposibil să plătească prețurile mari de închiriere.

Sponsored links

În cameră nu poți sta în picioare. Spațiul abia le permite să încapă o saltea simplă și câteva lucruri personale, și doar unele au un mic spațiu pentru a pune televizorul. Hainele sunt atârnate pe cuiere laterale. Nu există ferestre.

Acest tip de case au baie, bucătărie și zonă de spălătorie într-o singură cameră. Chiuveta funcționează și ca mașină de spălat vase. Dușul este un furtun. În celelalte, nu există bucătărie sau zonă de spălătorie, iar baia este un mic WC la capătul camerei, fără ușă, chiar acolo unde se termină salteaua.

Acest lucru se vede în serialul Trapped, a fotografului Benny Lam, care a strâns informații despre această situație dificilă suferită de familii întregi, după ce a vizitat peste 100 de apartamente subdivizate; pentru Society for Community Organization (SOCO), un ONG care lucrează pentru demnitatea vieții populației.

Sponsored links

Aproximativ 20 de astfel de case sunt construite ilegal de către proprietari pe un etaj de 60 de metri pătrați, pentru o valoare lunară de aproximativ 225 de dolari per spațiu. Așa trăiesc și copiii, în condiții inumane, din cauza creșterii prețurilor la locuințe.

„S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să ne pese, din moment ce acești oameni nu fac parte din viața noastră. Sunt exact oamenii care vin în viața ta în fiecare zi: te servesc ca ospătari în restaurantele în care mănânci, ei sunt  paznici în mall-urile prin care mergi, sau curățătorii și livratorii de pe străzile pe lângă care treci. Singura diferență dintre ei și noi este (casele lor). Aceasta este o chestiune de demnitate umană”, a scris Lam pe Facebook.

Sponsored links