Această baie scoate toxinele din corp, îmbunătățește funcția musculară și nervoasă și fluxul sanguin!

Sarea Epsom a fost folosită din cele mai vechi timpuri. Există însă și în prezent un număr mare de oameni care folosesc sarea pentru detoxifierea organismului, curățarea gospodăriei și chiar pentru grădinărit. Sarea Epsom este o opțiune ușor disponibilă și ieftină pentru a-ți detoxifia organismul cu succes.

Advertisement

Sarea Epsom își trage numele de la un izvor salin amar care se află în Epsom, un oraș din Anglia. Această sare este un compus mineral pur care este alcătuită din magneziu și sulfat, iar aceste 2 minerale naturale prezente în Sarea Epsom au efecte terapeutice extrem de puternice, astfel încât ajută în procesul de detoxifiere totală a corpului.

CUM DETOXIFIAZĂ CORPUL O BAIE CU SARE EPSOM?

Aceste două elemente: Magneziul și sulfatul pot fi absorbite cu ușurință atât în piele cât și în fluxul sanguin. Cum anume? Există numeroși pori la suprafața pielii, care pot absorbi mineralele și pot elimina toxinele, iar o baie cu sare Epsom elimină orice toxine dăunătoare din organism, absorbind în același timp magneziul și sulfații în organism.

Pentru a vă explica mai profund, magneziul este un mineral esențial responsabil pentru funcționarea a peste 325 de enzime, nervi și mușchi. De asemenea, acest mineral scade inflamația și îmbunătățește fluxul de sânge și oxigen în tot organismul. Pe de altă parte, sulfații sunt responsabili pentru menținerea sănătoasă a țesutului nervos, a pielii și a articulațiilor.

Deoarece sarea Epsom este abundentă în aceste 2 minerale esențiale, poate furniza organismului cantitățile necesare de magneziu și sulfați. În acest fel, organismul ar putea scăpa de orice toxine dăunătoare și ar putea construi molecule cheie de proteine ​​în articulații și țesutul creierului.

Advertisement

Pe lângă proprietățile de detoxifiere, s-a descoperit că băile regulate cu sare Epsom reduc simptomele gutei, entorselor, durerilor musculare, ciupercii unghiilor de la picioare, piciorului de atlet și vânătăilor. În plus, persoanele care suferă de dureri cronice și de boli cronice ar trebui să facă, de asemenea, băi cu sare aceasta în mod regulat, pentru a reduce inflamația și pentru a-și detoxifia corpul. Utilizarea regulată a acestor băi poate reduce durerea și poate reduce simptomele aproape oricărei afecțiuni cronice.

IATĂ CUM SE PREPARĂ O BAIE CU SARE EPSOM:

Începeți prin a umple cada cu apă caldă. Dar, asigurați-vă că există un sistem de filtrare a apei în casă, deoarece nu ar trebui să folosiți apă de la robinet plină cu clor toxic, dioxine, fluor și metale grele. În continuare, se recomandă să adăugați următoarele cantități de sare Epsom în apa de baie:

Copiii care au sub 27 Kg – o jumătate de cană de sare Epsom la o cadă de dimensiune standard;
Cei între 27-45 Kg – o cană de sare într-o cadă de dimensiune standard;
Cei între 45-68 Kg – o cană și jumătate de sare într-o cadă de dimensiune standard;

Cei între 68-90 Kg ar trebui să adauge două căni de sare într-o cadă de dimensiune standard;
Apoi, înmuiați-vă în apa din cadă timp de aproximativ 40 de minute pentru că organismul dumneavoastră are nevoie de 20 de minute pentru a elimina toxinele, iar celelalte 20 de minute pentru a absorbi mineralele din apa cu sare.

Advertisement

SFATURI BONUS:

De asemenea, puteți adăuga o jumătate de cană de ulei de măsline în apa de baie, deoarece uleiul este bogat în polifenoli care vă pot oferi pielii beneficii antioxidante excelente.

Nu este recomandat să adăugați săpun sau gel de duș în baia cu sare Epsom, deoarece afectează negativ procesul de detoxifiere și absorbția mineralelor.
Este indicat să vă odihniți aproximativ o oră sau două după ce ați făcut baie. Cu toate acestea, în cazul în care suferiți de artrită, ar trebui să rămâneți activ pentru a preveni congestia articulațiilor.