Această alternativă la cafea este excelentă pentru digestie, arsuri la stomac, detoxifierea ficatului și slăbit

Cicoarea este cea mai cunoscută alternativă la cafea – înlocuitorul este făcut din rădăcină de cicoare, care este uscată și prăjită până se rumenește. După ce este măcinată, aceasta poate fi preparată la fel ca cafeaua, deși îi lipsesc uleiurile volatile, aroma specifică, cofeina și acidul tanic care ajută la transformarea cafelei într-o băutură atât de populară. Adăugarea de cicoare la cafea îi conferă un gust amar și contracarează efectul stimulant al cofeinei.

Sponsored links

Această plantă lemnoasă, erbacee, crește bine într-o varietate de condiții și este frecvent observată pe marginea drumurilor. Cicoarea oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate și a fost folosită de secole ca remediu pe bază de plante pentru multe afecțiuni diferite.

Pe lângă ameliorarea problemelor digestive, poate ajuta la prevenirea arsurilor la stomac, la reducerea durerii artritei, la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, la prevenirea infecțiilor bacteriene, la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli de inimă. Este un sedativ natural și te poate ajuta chiar să slăbești.

Cicoarea este, de asemenea, o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv zinc, magneziu, mangan, calciu, fier, acid folic și potasiu, precum și vitaminele A, B6, C, E și K. Studii, inclusiv cercetări de la Universitatea din Pécs, Facultatea de Medicină din Ungaria a constatat că conținutul ridicat de fenolici al cicoarei, un tip de antioxidant, oferă efecte protectoare asupra sistemului cardiovascular.

Unul dintre principalele beneficiile ale cicoarei este conținutul ridicat de inulină, care este un tip de fibre solubile. Nu este afectat de enzimele digestive ale stomacului, trecând prin urmare în colon unde este metabolizată de bacterii, stimulând creșterea bacteriilor bune.

Sponsored links

Utilizarea îndelungată a rădăcinii de cicoare ca laxativ și diuretic se datorează conținutului său ridicat de inulină – planta este chiar aprobată pentru utilizare ca tratament pentru o varietate de tulburări digestive în Germania, inclusiv arsuri la stomac, balonare și pierderea poftei de mâncare.

Băutură de cicoare este, de asemenea, considerată a fi un probiotic puternic. Este folosită pentru a lupta împotriva unei game largi de probleme intestinale și digestive, inclusiv indigestie, constipație, arsuri la stomac și reflux acid, deoarece este capabilă să reducă aciditatea din organism.

Este important să nu consumați prea mult, deoarece poate avea efectul opus, asemănător cu consumul unui exces de orice fibre, cum ar fi gaze/balonare, crampe stomacale, constipație sau diaree. Renumitul medic Dr. Weil sugerează să bei o ceașcă de „cafea” de cicoare pe zi, făcută din două până la patru grame de rădăcină în aproximativ ⅔ cană de apă clocotită, înmuiată timp de zece minute și apoi strecurată.

Sponsored links