A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Câţi ani avea acesta.

1102

Masazo Nonaka, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit în casa sa de pe insula japoneză Hokkaido, la vârsta de 113 ani.

Related image

Familia sa a informat că bărbatul a murit din cauze naturale, în somn, scrie The Guardian, citat de News.ro.

„Suntem şocaţi de pierderea acestui om mare. S-a comportat normal şi a decedat fără să creeze zarvă în familie“, a afirmat nepoata sa Yuko pentru Kyodo News.
Conform presei locale, după ce s-a pensionat, Masazo Nonaka urmărea cu plăcere meciuri de sumo la televizor şi citea în fiecare dimineaţă presa. Familia lui a sugerat că longevitatea lui Nonaka s-a datorat băilor dese în izvoarele termale din nordul Japoniei, consumului de prăjituri, dar mai ales faptului că nu sărea niciodată peste micul dejun.

Chiar şi în ultimele zile de viaţă, Masazo Nonaka reuşea să se deplaseze singur cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Născut pe 25 iulie 1905, cu puţin timp înainte ca Albert Einstein să publice teoria relativităţii, Nonaka a crescut într-o familie numeroasă şi a preluat conducerea hanului deţinut de familia sa din Ashoro şi care acum se află în posesia nepoatei sale. El a trăit mai mult decât soţia lui, decât cei şapte fraţi şi decât trei dintre cei cinci copii ai săi.

Japonia are printre cele mai mari speranţe de viaţă din lume iar mulţi cetăţeni japonezi s-au aflat printre cei mai în vârstă oameni în viaţă. Printre ei se află şi Jiroemon Kimura, bărbatul care a trăit cel mai mult din istorie – 116 ani.

Cea mai bătrână persoană din istorie, franţuzoaica Jeanne Louise Calment, a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani, conform Guinness World Records.

Guinness l-a desemnat oficial pe Nonaka ca fiind cel mai bătrân bărbat aflat în viaţă după moartea spaniolului Francisco Nunez Olivera în 2018.

loading...