9 semne dovedite științific că ești mult mai inteligent decât crezi

Există o mulțime de păreri comune despre oamenii inteligenți: nu cedează leneviei, au o memorie perfectă și nu folosesc obscenități. Însă, cercetările arată că un IQ ridicat este adesea asociat cu obiceiuri și particularități destul de neașteptate.

Sponsored links

Noi vă invităm să verificați dacă vă regăsiți în următoarea listă. Cine știe? Poate că ascunzi un geniu în tine!

1. Ești o fire mai leneșă.

Un experiment a arătat că persoanele cu un coeficient de inteligență ridicat sunt cufundate în gândire și sunt mai puțin active, în timp ce indivizii obișnuiți se plictisesc mai des și încearcă să-și încarce programul cu orice. Totuși, ar trebui să nu-ți justifici mereu lenea cu faptul că ai o inteligență înaltă.

2. Uiți adesea lucrurile mărunte.

Aminterea cu lux de amănunte a fost întotdeauna un semn de istețime, dar cele mai recente cercetări arată că uitarea este cea care indică cu adevărat un nivel ridicat al intelectului. Creierul nostru uită lucrurile mărunte din două motive: în primul rând, ajută la adaptarea la condiții noi și, în al doilea rând, face loc pentu învățarea și stocarea unor informații noi. Nu te supăra pe tine însuți dacă ai uitat încă o dată ceva lipsit de importanță: poate că creierul tău tocmai a făcut loc pentru unele idei noi.

3. Vorbești urât ocazional.

Cuvintele obscene din vocabularul tău nu indică neapărat o inteligență scăzută. Tot mai multe studii demonstrează că persoane care înjură au adesea un vocabular mult mai bogat, ceea ce este un semn al unui IQ ridicat. Dar, desigur, ar trebui să țineți cont de vocabularul dvs. Cu siguranță utilizarea excesivă a obscenităților nu va face o impresie bună.

Sponsored links

4. Ai încredere în oameni.

Se crede că oamenii deștepți nu au încredere în nimeni. Cu toate acestea, oamenii de știință au dovedit că persoanele inteligente sunt de fapt mai încrezătoare în cei din jur. Poate că acest lucru se datorează faptului că ei văd viața cu alți ochi și privesc mereu partea bună. Cercetătorii spun, de asemenea, că cei care au încredere în alții au nervi solizi și mult mai puține probleme de sănătate. Deci, încrederea nu este doar plăcută, ci și bună pentru sănătatea ta.

5. Ai o pisică.

Unele studii arată că persoanele care preferă pisicile sunt mai calme, mai sensibile și au un coeficient intelectual mai mare, pe când iubitorii de câini sunt mai activi, deschiși altora și sunt obișnuiți să respecte regulile. Fiecare alegere are avantajele sale, dar un lucru rămâne neschimbat: un prieten cu blană aduce multă dragoste în casa ta și asta este mult mai important decât orice altceva.

6. Nu-ți place carnea roșie.

Sondajele recente au arătat un lucru interesant: persoanele cu un IQ ridicat preferă carnea de pasăre, peștele și legumele în locul cărnii roșii. Dar nu vă grăbiți să vă aruncați friptura: preferințele alimentare sunt modelate de diferite condiții, cum ar fi familia, sănătatea, credința și chiar locul unde te afli.

7. Te pricepi să dai idei.

Pare evident că oamenii inteligenți inventează adesea lucruri noi. Dar nu este chiar așa. De cele mai multe ori, persoanele cu un coeficient de inteligență ridicat sunt capabile să găsească soluții neconvenționale, dar să nu le folosească în viață, pentru că, atunci când încearcă să aducă la viață ideea, o alta este deja în capul lor, atrăgând toată atenție spre ea.

Sponsored links

8. Dormi puțin.

Ei bine, oamenii inteligenți tind să stea trezi până târziu. Deci, dacă știi că ești o bufniță de noapte și nu poți schimba nimic în legătură cu asta, relaxează-te – probabil că ești inteligent.

9. Îți rozi unghiile.

Rosul unghiilor a fost considerat, în mare măsură, doar un obicei cauzat de nervi, însă, studii recente arată că poate fi un indiciu al perfecționismului. Potrivit psihologilor, astfel de obiceiuri axate pe corp precum smulgerea pielițelor, jucarea cu părul sau rosul unghiilor ajută la combaterea plictiselii și la calmarea nemulțumirilor. Și lupta pentru perfecțiune în sine este un semn de inteligență. Așadar, nu vă rușinați de prostul vostru obicei – poate că sunteți perfecționist și foarte inteligent.

Sponsored links