9 Semne de avertizare și simptome ale colesterolului ridicat pe care nu trebuie să le ignori niciodată

LDL, cunoscut și sub denumirea de lipoproteine ​​cu densitate scăzută, este considerat colesterol rău, o componentă groasă asemănătoare grăsimilor generate de ficatul nostru și care nu poate circula în corp, deci se blochează în artere. Poate fi o cauză semnificativă a mai multor probleme.

Sponsored links

Corpul nostru dezvoltă, de asemenea, HDL sau lipoproteine ​​cu densitate mare care ucid colesterolul LDL. În ziua de astăzi, consumul excesiv de alimente nesănătoase, obiceiurile de viață greșite, lipsa exercițiilor fizice, consumul de droguri și consumul de alcool sunt motivele de bază ale colesterolului ridicat.

Colesterolul ridicat este periculos pentru noi, iar rezultatul final poate apărea ca un accident vascular cerebral sau un atac de cord brusc. Puteți afla despre nivelurile ridicate de colesterol prin analize simple de sânge și, după vârsta de 25 de ani, trebuie să faceți controale la timp.

Simptome ale colesterolului ridicat:

În acest articol, descriem 9 simptome ale colesterolului ridicat la bărbați și femei, pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată, așa că verificați din nou aceste simptome și cereți medicului dumneavoastră un diagnostic:

1. Probleme digestive și balonare

Principalul motiv pentru creșterea nivelului de colesterol este consumul excesiv de alimente grase și prăjite care afectează ficatul și produce colesterol rău în organism. Dacă vă confruntați cu colesterol ridicat, atunci vă puteți simți balonat chiar și după ce ați mâncat foarte puțin.

Stomacul tău te face să simți greutate și lipsa apetitului. Fluxul în exces de substanță lipidică afectează în mod direct metabolismul și declanșează sistemul digestiv și simțiți balonare și greutate.

Sponsored links

Dacă simțiți în mod constant aceste probleme, atunci trebuie să faceți un test de profil lipidic.

2. Respirație urât mirositoare

Respirația urâtă este, de asemenea, un simptom comun al colesterolului ridicat. Când ficatul secretă diferitele substanțe, LDL nu se dizolvă niciodată în sânge, rămâne în artere și împiedică o digestie bună. Când digestia nu este prea bună, o degajare a mirosului de către stomac vă face respirația urâtă.

Dacă simți că brusc respirația ta are un miros urât și oamenii fug tot timpul de tine, atunci ar trebui să mergi la un consult medical.

3. Amorțeală în anumite părți ale corpului

Dacă vă confruntați permanent cu amorțeală în anumite părți ale corpului, atunci colesterolul ridicat poate fi responsabil pentru asta. Însă și alte cauze pot fi responsabile de amorțeală și umflături.

Când colesterolul rău este ridicat în corpul dumneavoastră, acesta afectează circulația sângelui și împiedică nutrienții sănătoși să ajungă în organism. Lipsa oxigenului adecvat este, de asemenea, o cauză de umflături și amorțeli neobișnuite.

Sponsored links

4. Durere toracică

Durerea toracică este cea mai des observată și un simptom important pe care nu trebuie să-l ignori niciodată. Oamenii care se confruntă cu probleme cardiace au anunțat că simt greutate și dureri în piept, iar mulți dintre ei nu au observat niciodată ce a spus corpul lor și și-au pierdut viața.

Datorită colesterolului ridicat, circulația sângelui este afectată și dă presiune asupra arterelor care provoacă dureri în piept, greutate în piept și hipertensiune.

Dacă vedeți astfel de simptome la dumneavoastră sau la oricine altcineva, cereți în mod direct un test lipidic și începeți să luați medicamentele recomandate cât mai curând posibil.

 

5. Cefalee și greață

Mii de oameni mor în fiecare an din cauza colesterolului crescut, deoarece ne afectează inima. Cefaleea și greața sunt, de asemenea, unul dintre simptomele frecvente ale nivelului ridicat de colesterol.

Există mai multe motive care pot produce dureri de cap și amețeli. Totuși, dacă aveți amețeli neobișnuite și pierderea controlului asupra dumneavoastră și aveți ceață cerebrală, nu este un lucru obișnuit.

Sponsored links

Interferența în circulația sângelui previne oxigenul adecvat din creier, astfel încât simțiți  durere de cap și greață.

6. Oboseală și stres

Dacă simțiți oboseală în exces și vă sunteți somnoros toată ziua, nu ignorați aceste simptome. Da, este adevărat că mulți alți factori pot fi responsabili de aceste simptome, dar experții consideră că colesterolul ridicat este, de asemenea, un motiv pentru oboseala excesivă.

Corpul tău are nevoie de nutrienți și oxigen, dar colesterolul rău împiedică organismul să obțină toți acești nutrienți, astfel încât simți o lipsă de energie și oboseală.

7. Vedere slabă

Creșterea nivelului de colesterol vă poate afecta și vederea și o poate slăbi. După multe studii, s-a estimat că colesterolul rău poate afecta vederea și, dacă nu este tratat la timp, se poate ajunge până la a-ți pierde vederea.

Vedere încețoșată, excesul de ceață cerebrală și lipsa de concentrare sunt, de asemenea, simptome secundare ale nivelului ridicat de colesterol. Dacă simțiți brusc că ceva nu este în regulă la vederea ta, faceți un control al colesterolului cât mai curând posibil.

8. Erupții cutanate

Mâncărimea, inflamația, petele mici sunt, de asemenea, simptome ale colesterolului rău. Aceste simptome sunt foarte frecvente și poate nu bănuiai niciodată că creșterea colesterolului îți poate afecta pielea. Dar este foarte posibil ca el să fie responsabil.

Circulația sângelui întreruptă și lipsa nutrienților necesari vă afectează sănătatea pielii și o face lipsită de vitalitate și dură. Dacă simțiți senzații de mâncărime și vă apar pete pe piele, atunci cereți un test lipidic.

9. Dificultăți de respirație

Dificultatea în respirație sau lipsa respirației complete este un simptom vizibil al nivelului ridicat de colesterol. Când aveți colesterolul mărit puneți presiune asupra arterelor, iar aceasta provoacă dificultăți de respirație și greutate pe piept.

Arterele dvs. au nevoie de o circulație adecvată și mai mult oxigen pentru a respira bine, dar când LDL vă afectează automat sănătatea inimii, procedura de respirație se întrerupe.

Sponsored links

În încheiere

Nivelul ridicat de colesterol are un impact larg asupra sănătății tale generale. Acestea sunt câteva simptome comune care indică faptul că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta.

Ar fi bine să solicitați întotdeauna controale de rutină, iar verificarea nivelului de colesterol este ușoară, și un test de sânge obișnuit vă poate spune totul despre colesterol.

Dacă descoperiți că ficatul dvs. generează mult LDL, nu mai mâncați alimente grase sau alimente tip fast food și mâncați alimente sănătoase care ajută la dezvoltarea nivelurilor de HDL.

Faceți câteva antrenamente, iar unele medicamente pot trata această problemă. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să întrebați și să împărtășiți aceste informații prietenilor dvs. pentru a fi atenți la aceste simptome.

Sponsored links