9 reguli pentru o familie fericită care nu funcționează niciodată

Când ne căsătorim, ni se oferă o mulțime de sfaturi și idei despre reguli care presupun că te vor ajuta să duci o viață de familie fericită: ce să faci, când și cum să faci și ce nu ar trebui să faci. Dar poate că este o idee mai bună doar să ignori toate aceste sfaturi și să nu te lași prins în a supraanaliza totul…

Noi am găsit câteva așa-numite „ reguli pentru a avea o familie fericită ” pe care le puteți și ar trebui să le încălcați. Încercați – vă veți bucura!

Nu-ți minți niciodată partenerul

Oamenii care vă sfătuiesc să nu vă mințiți niciodată partenerul cu siguranță nu respectă nici ei această regulă. Toată lumea minte – acesta este adevărul. A tăcea și a lăsa anumite lucruri nespuse pot fi deasemenea considerate în anumite momente ca fiind o minciună. Imaginați-vă cât de multă iritație ați putea evita amândoi dacă nu aduceți la suprafață toate detaliile mici în acele momente în care de fapt acest lucru nu vă va ajuta, ci mai degrabă va înrăutăți lucrurile.

Fii o femeie “slabă” pentru ca bărbatul tău să se simtă puternic

Advertisement

Dorința de a te comporta ocazional ca o „femeie slabă” pentru bărbatul tău se poate transforma neintenționat într-un grad excesiv de comportament infantil. Amintiți-vă – v-ați căsătorit cu partenerul dvs. ca egal. Nu te transforma într-un copil capricios; fii tu însuți.

Nu folosiți sexul ca pe o modalitate de a vă împăca

9 Happy Family Rules That Never Work

S-ar putea să stați supărați pentru o lungă perioadă de timp din cauza unei probleme nesemnificative, dar vă puteți „împăca” într-un mod care vă place. Motivele conflictelor din relații, la urma urmei, pot apărea din senin – și aceasta este o modalitate bună de a lăsa astfel de certuri mărunte în urmă. Acest truc funcționează întotdeauna!

Petreceți-vă tot timpul liber împreună

Advertisement

9 Happy Family Rules That Never Work

Dacă simțiți nevoia să faceți o pauză unul de la celălalt, faceți-o. A petrece timp împreună este important, desigur, dar ar trebui să faceți acest lucru numai atunci când doriți.

Faceți o anumită activitate împreună

9 Happy Family Rules That Never Work

Nu este nimic mai rău decât să-ți forțezi partenerul să-ți împărtășească interesele. Dacă nu îi place să meargă la teatru sau la expoziții și nu aveți absolut niciun interes pentru sport, atunci amândoi ar trebui să vă faceți lucrurile separat. În acest fel, amândoi veți fi plini de emoții pozitive și asta va îmbunătăți serios atmosfera de acasă.

Nu vă certați din lucruri mărunte

Advertisement

Nu este nevoie să treci în tăcere peste tot ceea ce te nemulțumește și te deranjează. Dacă taci și aduni toate supărările în tine, la un moment dat nu vei mai rezista și te vei simți copleșit. De aceea este bine să discuți mereu despre lucrurile care te deranjează. Fii sincer și vei vedea că multe subiecte pot fi scoase la lumină și rezolvate pașnic.

Copiii pe primul loc

9 Happy Family Rules That Never Work
Bineînțeles, părinții ar trebui să fie întotdeauna acolo pentru copiii lor atunci când au nevoie de ei, să-i îngrijească și să-i protejeze cât pot de mult. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați de dvs. și de partenerul dvs. atunci când aveți copii. O seară pe săptămână sau cel puțin o seară pe lună, ar trebui să fie doar pentru voi doi.

Transformați-vă viața într-o petrecere

Advertisement

Nu trebuie să faceți din fiecare zi o zi de petrecere. Cel mai important lucru este să simți emoții pozitive. Dacă statul împreună pe canapea împreună la sfârșitul unei săptămâni grele vă aduce liniște și relaxare, atunci e perfect și nimeni nu are dreptul să vă condamne.

Lucrează la relația ta

9 Happy Family Rules That Never Work

Mulți oameni înțeleg greșit ideea de a „lucra la relația voastră”. Unele cupluri sfârșesc prin a-și petrece mult timp purtând conversații prea serioase despre locul în care greșesc, în timp ce altele sunt prea dornice să se grăbească la ședințe cu un consilier în relații. Dar cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci de fapt în perioadele dificile din relația ta este să te odihnești, să renunți la problemele tale și să nu creezi altele noi. În acest fel nu veți simți nevoia să lăsați o a treia persoană să intre în relația voastră.