9 reguli ale bunelor maniere pe care orice doamnă trebuie să le cunoască

În trecut, existau reguli stricte ale bunelor maniere pe care oamenii trebuiau să le respecte. Dar în societatea modernă, multe dintre ele au fost estompate, iar regulile de comportament au fost schimbate.

Sponsored links

Dar totuși, există câteva detalii care pot dezvălui dacă ești o doamnă adevărată. Noi suntem convinși că bunele maniere nu sunt doar pentru regine și prințese. Și există anumite trucuri legate de aspect, comportament și chiar legate de mesajele text care vă vor ajuta să vă comportați ca o regină.

1. Nu vă lăsați pe spate pe scaun.

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

 Dacă o doamnă stă la o masă, ar trebui să stea cât mai dreaptă pe scaun. Este foarte important să lăsați ceva spațiu între scaun și spătar. Această poziție a corpului corespunde așa-numitei poziții a ducesei. Ar trebui să stai drept, dar cât mai natural, nu încordată, iar spațiul dintre corp și marginea mesei ar trebui să fie egal cu distanța dintre încheietura mâinii și vârful degetelor. În plus, o doamnă poate fi observată în funcție de postura ei – dacă te sprijini tot timpul pe spătarul scaunului, nu vei mai putea păstra spatele drept.

2. Nu vă fie frică de muncă

Sponsored links

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

 O adevărată doamnă nu evită niciodată munca fizică. De exemplu, pe timp de război, marea ducesă și împărăteasa lucrau ca asistente în spitale. Așadar, Marea Ducesă, Elena Pavlovna, a vizitat spitalele în fiecare zi și chiar a bandajat singură răniții. În zilele noastre nu poți trata răniții, dacă nu ești cadru medical, dar poți face, spre ex., ceva muncă în grădină.

3. Urmați regulile de machiaj 

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

Fardul de ochi închis la culoare și rujul roșu sunt o combinație pe care nu o vei vedea niciodată pe chipul unei doamne adevărate. Este posibil să purtați aceste produse de înfrumusețare separat, astfel încât să aveți accentuate fie buzele, fie ochii, niciodată ambele. Doar aruncă o privire la machiajul pe care membrii familiei regale preferă să-l poarte.

Sponsored links

4. Respectă-te pe tine și timpul tău 

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

Dacă oaspeții vin în vizită fără să vă anunțe, vă puteți permite să-i întâmpinați exact așa cum sunteți, într-un halat de baie și bigudiuri, spre ex. Vă recomandăm, de asemenea, să împrumutați acest truc pe care l-a folosit o doamnă britanică. Când vizitatorii neinvitați apăreau la ușa casei sale, purta întotdeauna pantofi, o pălărie și o umbrelă în mână. Dacă era mulțumită să vadă vizitatorii, ea spunea: „Ah, ce noroc, tocmai m-am întors acasă!” Și dacă nu, ea exclama: „Ah, ce păcat este că trebuie să plec!

5. Nu-ți pune telefonul pe masă 

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

Sponsored links

O doamnă modernă nu-și pune telefonul pe masă atunci când se află într-un loc public, precum o cafenea sau un restaurant. Ea nu-și va concentra prea mult atenția asupra telefonului. În plus, este evident pentru ea că informațiile de pe smartphone-ul ei fac parte din viața sa privată și este mai bine să le ascundă de străini.

6. Trebuie să cunoașteți regulile mesajelor de tip text 

Timpurile moderne se schimbă, motiv pentru care au apărut reguli speciale pentru trimiterea de mesaje. Doamnele nu ar trebui să răspundă imediat la mesaje din 2 motive. În primul rând, să lăsați persoana care vă vorbește să înțeleagă că poate aveați alte lucruri personale de făcut, iar asta nu vă permitea să răspundeți imediat. Și în al doilea rând, știți că este potrivit ca o persoană să vă sune dacă vrea să vă informeze urgent cu privire la un anumit lucru. Dar nu a amânați să-i răspundeți mai mult de 20 de minute, din respect pentru persoana care îți trimite mesaje.

7. Nu vă țineți mâinile în talie 

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

Poziția mâinilor pe șolduri este rareori poziția pe care o doamnă o alege. Desigur, cu toții ne confruntăm cu situațiile în care pur și simplu nu găsim un loc unde să punem mâinile. Dar, în acest caz, este mai bine să vă țineți mâinile în fața corpului, astfel încât poziția corpului dvs. va corespunde regulilor bunelor maniere.

8. Folosiți cuvinte de apreciere cu moderație. 

Sponsored links

Deși poate părea că o femeie cu o educație bună ar trebui să emane literalmente recunoștință și să recite constant fraze de apreciere, acest lucru nu este adevărat. Este mai bine să nu folosiți prea des cuvinte precum „mulțumesc” și „vă rog”. În caz contrar, sensul lor se va deprecia pur și simplu și va fi perceput ca măgulitor.

9. Nu vă întoarceți dacă o persoană nu vă strigă după numele dvs. 

9 Etiquette Rules That Any Modern Lady Needs to Know

O femeie manierată nu se va întoarce niciodată după ce a auzit „Hei!” pe strada. Această exclamație vulgară este o formă de apel impersonală de la un străin la altul și este complet nepotrivită în conformitate cu regulile bunelor maniere. Acest tip de dialog ar trebui să înceapă cu cuvinte neutre precum „scuze” sau „scuză-mă”. Ce alte reguli ați include pe lista noastră?

Sponsored links