9 moduri de a-ți face părul să crească în mod natural, care te vor face să uiți de chelie

O pierdere minoră, zilnică, a părului este normală pentru mulți oameni, în special pentru cei care au suferit o pierdere în greutate, pentru femeile care au născut, au suferit stres zilnic sau au avut diferite afecțiuni medicale. Cu toate acestea, din cauza anumitor factori, uneori se poate transforma în cădere excesivă a părului și poate provoca chelie. Din fericire, există câteva modalități ușoare și eficiente de a-ți salva părul și chiar de a-l face mai puternic.

Sponsored links

Noi cautăm zilnic trucuri utile care ne pot ajuta cititorii. De data aceasta am adunat cu atenție aceste sfaturi care cu siguranță vă vor ajuta să luptați împotriva cheliei. Nu uitați să le salvați!

1. Încercați alimente care stimulează creșterea părului.

Dieta incorectă poate fi motivul căderii părului. Adoptarea unei diete cu alimente potrivite poate schimba situația. Alimentele excelente care ajută creșterea părului sunt:

  • Kimchi: conține probiotice care pot ajuta la stoparea căderii părului.
  • Ouă: sunt bogate în proteine ​​și biotină, necesare pentru creșterea părului.
  • Spanac: conține componente esențiale pentru creșterea părului, cum ar fi folatul, fierul și vitamina A.
  • Somonul și alte tipuri de pește gras: sunt cea mai bună sursă de omega-3, care este legată de structura rezistentă a firului de păr.
  • Avocado: este bogat în vitamina E, vitamina C și acizi grași importanți, care sunt benefici pentru părul nostru.
  • Carnea: este o altă sursă excelentă de proteine ​​și fier, care sunt esențiale pentru un păr sănătos.

2. Dă-i scalpului un tratament gras.

Masarea capului și aplicarea măștilor de păr pot fi la fel de benefice ca și adoptarea unei diete corespunzătoare. Puteți încerca masaje și măști pentru păr folosind diferite tipuri de uleiuri. Ajută la eliminarea tensiunii și la stimularea creșterii părului în celulele papilei dermice.

Sponsored links

Uleiul de rozmarin poate fi utilizat pentru tratarea cheliei și pentru stimularea creșterii părului. Folosiți câteva picături pentru a vă masa scalpul de mai multe ori pe săptămână.
Uleiul de mușcată este un produs cunoscut pentru efectele sale de stimulare a creșterii părului. Puteți să-l amestecați cu un ulei de bază și să-l aplicați ca o mască sau să-l adăugați la șampon pentru a-l folosi în timpul săptămânii.

Gelul de Aloe Vera poate fi folosit pentru a combate matreața, o afectiune care poate duce la mâncărime a scalpului. Dacă își masezi prea mult părul cu unghiile, îți poți chiar deteriora pielea. Rănile mici, erupțiile cutanate și iritarea vă pot deteriora părul și chiar provoca căderea lui. Aloe loe vera este cunoscută pentru vindecarea rănilor.

3. Folosește suc de ceapă.

Mirosul său s-ar putea să nu fie foarte plăcut, dar sucul de ceapă, poate fi un ajutor eficient pentru chelie. Conține substanțe nutritive care, atunci când sunt aplicate pe păr, sunt benefice pentru foliculi. Grăbește creșterea părului. Puteți stoarce niște suc sau zdrobiți o ceapă, pastă, apoi aplicați pe suprafața scalpului.

4. Adăugați ceai verde în alimentația dvs.

Sponsored links


Una dintre cele mai mari surse de antioxidanți, ceaiul verde este cunoscut ca un supliment care este utilizat pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate. Conține galat de epigalocatechină care ajută la regenerarea părului.

În timpul unui mic studiu, voluntarii cu chelie au luat un supliment care conținea extract de ceai verde, vitamina D, Omega-3, Omega-6 și alte elemente. Rezultatele au arătat că la 80% dintre participanți s-a observat o creștere impresionantă a părului.

5. Verifică-ți nivelurile de vitamina D

S-ar putea să existe o legătură între nivelurile mai scăzute de vitamina D și cea a apariției cheliei. Prin urmare, consultarea cu medicul dumneavoastră și obținerea analizelor necesare ar putea fi importante. Folosirea suplimentelor de vitamina D care sunt prescrise de medicul dumneavoastră, menținerea unei diete sănătoase și expunerea la soare vă pot ajuta să tratați căderea părului mult mai repede decât vă așteptați.

6. Evitați să vă periați părul când este ud

Sponsored links

Pieptănarea părului imediat după spălare poate provoca daune semnificative. Acest obicei poate duce la căderea părului și la apariția cheliei. În schimb, ar trebui să-ți lași părul să se usuce și apoi folosește un pieptene cu dinți largi pentru o periere delicată.

7. Adăugați ulei de semințe de dovleac

Într-un studiu amplu, unui nr. de participanți cu chelie li s-au recomandat suplimente cu ulei din semințe de dovleac. La sfârșitul experimentului, rezultatele au arătat o creștere semnificativă a părului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în acest sens, adăugarea acestui produs în dieta dvs., combinat cu alte elemente utile, poate fi foarte benefic pentru dvs.

8. Încercați șamponul cu lemn dulce

Lemnul dulce are avantaje, inclusiv stimularea rădăcinilor părului, creșterea și reducerea subțierii sale. O modalitate ușoară de utilizare este în șampon. Puteți înlocui șamponul dvs. cu un șampon natural pe bază de plante care conține lemn dulce și îl puteți folosi zilnic.

9. Luați în considerare ghimbirul

Potrivit unui alt studiu, ghimbirul conține compuși bioactivi care ar putea îmbunătăți creșterea părului și pot avea, de asemenea, efecte antifungice, antioxidante și antimicrobiene asupra scalpului. Puteți folosi sucul sau uleiul său transformându-l într-o mască nutritivă a scalpului. Combinați-l cu un ulei de bază precum jojoba, nucă de cocos sau argan și aplicați-l pe păr. Acoperiți-vă capul cu un prosop timp de 30 de minute și apoi clătiți părul.

Ai propriile tale sfaturi despre cum să stimulezi creșterea părului? Scrie-ne în comentarii!

Sponsored links