9 mituri de supraviețuire care în loc să te ajute te-ar putea răni

Există multe reguli care explică cum să te comporți în situații de urgență. Dar sunt toate atât de eficiente?

Există multe reguli care explică cum să te comporți în situații de urgență. Dar sunt toate atât de eficiente?

Sponsored links

Noi am aflat că unele dintre aceste sfaturi de supraviețuire sunt de fapt mituri care nu sunt doar inutile, ci și potențial periculoase.


#1. Primul ajutor în cazul unei mușcături de șarpe.

Veninul de șarpe intră în sânge extrem de repede și nu se acumulează în zona mușcată. Așadar, încercarea de a-l extrage este ineficientă. Mai mult, punerea gurii pe mușcătură poate duce la împrăștierea veninului în gură și esofag. Cea mai bună modalitate de a preveni deplasarea rapidă a otrăvii prin fluxul sanguin este ca victima să rămână calmă, să mențină rana sub nivelul inimii, să bea mult lichid și, bineînțeles, să încerce să ajungă la spital cât mai repede posibil.


#2. Ce să faci dacă te pierzi în pădure.

S-ar putea să fi auzit că primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă te pierzi în pădure este să găsești ceva de mâncare. Acest lucru nu este în întregime adevărat. O persoană sănătoasă poate trăi fără mâncare destul de mult timp: până la 6 săptămâni. Dar găsirea unei surse de apă și construirea unui adăpost în care să vă ascundeți de vremea extremă sunt primele dvs. priorități.

Sponsored links


#3. Cum să construiești un adăpost grozav.

Înainte de a începe construirea unui adăpost adecvat, ar trebui să vă evaluați împrejurimile și condițiile meteorologice. Ai nevoie de adăpost pentru a te proteja de vânt, ploaie sau soare arzător. Dar nu este suficient doar să construiești un „acoperiș”. Pământul rece va suge literalmente căldura din tine noaptea, cu excepția cazului în care vei construi un strat din crengi, frunze, între corpul tău și pământ.


#4. Cum să găsești apă în deșert.

Există doar un singur tip de cactus care conține apă potabilă. De asemenea, puteți obține apă din opuntia. Dar, de cele mai multe ori, cactușii sunt otrăvitori. Consumul de lichid din interiorul lor vă va face să vă îmbolnăviți, provocându-vă vărsături și lăsându-vă deshidratat.


#5. Cum să supraviețuiești atacului unui urs.

Sponsored links

Urșii nu vor să te atace, cu atât mai puțin să te mănânce. Deci, în majoritatea cazurilor, trebuie doar să vă întoarceți încet, și să mergeți în spate, urmărind cu atenție ursul. Păstrează distanța. Acest lucru îi va arăta ursului că nu aveți nicio pretenție asupra teritoriului său.


#6. Cum să știi ce plante sunt sigure pentru consum și care sunt toxice.

De fapt, unele fructe de pădure și ciuperci care sunt mortale pentru oameni nu sunt otrăvitoare pentru multe animale și păsări. Deci, singura modalitate de a distinge o plantă comestibilă de o plantă otrăvitoare este de a identifica cu precizie speciile fiecărei ciuperci sau fructe de pădure.


#7. Cum să găsiți direcția cu ajutorul mușchilor de pe copaci.

Mușchiul poate crește pe toate părțile unui copac, în funcție de condițiile de mediu. Nu vă bazați pe acest mit popular în timp ce încercați să vă găsiți drumul din pădure, altfel vă veți pierde. Iată modalitățile de a găsi direcția fără busolă.

Sponsored links


#8. Cum se tratează hipotermia.

Nu frecați niciodată zonele înghețate pentru a le încălzi, deoarece acest lucru poate provoca leziuni ale țesuturilor. De asemenea, nu trebuie să folosiți apă fierbinte sau o lampă de încălzire pentru a încălzi victima. Un astfel de tratament poate ajunge să provoace șoc corpului victimei. În schimb, ar trebui să încălziți corpul persoanei treptat, de preferință cu pături și câteva sticle de apă caldă la subraț.


#9. Cum să supraviețuiești unui atac de rechin.

Poate ai auzit că ar trebui să dai cu pumnul în nas unui rechin pentru a supraviețui atacului acestuia. Chiar dacă acest lucru este adevărat, nu mulți oameni au suficientă putere pentru a face acest lucru, în special sub apă. În cazul extrem de rar al unei întâlniri negative prelungite, încercați să puneți un obiect solid între dvs. și animal (de exemplu, o mască de scufundare sau o mască de înot). Dacă nu aveți nimic la îndemână, cel mai bun mod de a speria un rechin este să îi lovești ochii sau branhiile.

Sponsored links

SURSĂbrightside.me