9 lucruri pe care nu trebuie să le interzici niciodată copilului tău să le facă

Psihologii cred că limitele îl fac pe copil să se simtă mai sigur și mai liniștit. Cu toate acestea, anumite restricții pot face exact opusul, făcându-l pe cel mic să se simtă nesigur și îi va încetini dezvoltarea. Noi am decis să vă vorbim despre unele lucruri pe care ar trebui să le permiteți copiilor dvs. să le facă. Promitem că va fi cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru ei.

Sponsored links

1. Să pună întrebări

Un copil crește și învață despre lume, punând în mod natural din ce în ce mai multe întrebări. Poate fi greu pentru părinți să răspundă la multitudinea de întrebări, mai ales seara când sunt obosiți, dar timpul de calitate petrecut cu copiii dvs. nu numai că îi ajută să se dezvolte, ci creează o legătură puternică între voi, care va rămâne între voi chiar și atunci când copiii dvs. vor crește .

2. Să plângă

Copiii mici simt totul mult mai intens decât adulții. Nu-i interzice copilului tău să plângă și nici nu-l faceți să se simtă rușinat pentru lacrimile sale. Este mai bine să îl ajutați să înțeleagă de ce plânge și să găsească o modalitate de a face față situațiilor.

Sponsored links

3. Să fie lacom

Copilul dvs. are dreptul de a avea lucruri proprii, la fel ca și adulții. Nu-l faceți niciodată să se simtă rușinat pentru că este lacom sau posesiv.

4. Să spună „nu”

Copilul tău nu este obiectul tău; Este un membru al familiei în sine. A le interzice să vă spună „nu” înseamnă a le încălca granițele. În schimb, ar trebui să încerci să găsești un acord sau o modalitate de a îi explica de ce uneori trebuie să facă și ceea ce nu vrea.

Sponsored links

5. Să fie gălăgios

Nu-i ruina copilăria copilului tău. Lasă-l să cânte, să se joace și să facă zgomote. Aceasta este singura perioadă din viața lor când sunt liberi să o facă, la urma urmei.

6. Să-i fie frică

Copiii mici pot deveni speriați de un medic sau de o rudă ciudată, și este bine. Nu-i faceți să se simtă rușinați pentru că le este frică, doar spuneți-le și asigurați-i că sunteți acolo și că nu este nimic de care să se teamă.

Sponsored links

7. Să aibă secrete

Cu cât copiii tăi sunt mai mari, cu atât au nevoie de intimitatea lor. Ar trebui să știți ce se întâmplă în viața lor, dar asigurați-vă că nu sunteți prea băgăcioși. Încrederea copiilor tăi este neprețuită și cel mai bine este să nu o riști citind jurnalele lor sau presându-i pentru a le afla secrete.

8. Să se simtă furios sau gelos

Un copil este și el o persoană și are dreptul să aibă și sentimente negative. Amintiți-vă că puterea lor de înțelegere nu este încă puternică și au probleme cu controlul. Copiii tăi nu ar trebui să înceteze să-și exprime sentimentele doar pentru că tu crezi sunt „rele”.

9. Să facă greșeli

Nimănui nu-i place să greșească și este și mai rău când un adult te certă pentru greșelile tale. Nu este o surpriză faptul că dacă îl cerți după ce a greșit, copilul nu va mai dori vreodată să facă nimic singur din teama de a nu greși din nou. Lasă-l să greșească și învață-l lecția pe care o poate învăța din fiecare greșeală.

Sponsored links