9 lucruri pe care NU ar trebui să le faci pe stomacul gol

Mâncarea prea multă poate să nu fie o idee prea bună, dar stomacul gol este o situație la fel de periculoasă. Activitatea pe care o desfășurăm atât înainte cât și după masă ne poate afecta sănătatea în mod grav, motiv pentru care ar trebui să menținem întotdeauna un echilibru.

Sponsored links

Iată 9 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată atunci când ești cu stomacul gol:

1. Utilizarea AINS

AINS sunt medicamente antiinflamatorii precum ibuprofenul, naproxenul sau aspirina și nu trebuie luate niciodată pe stomacul gol. Acest lucru reduce eficacitatea medicamentului și poate eroda mucoasa stomacului. De asemenea, există riscul sângerării gastrice. Paracetamolul, deși nu este un AINS nu trebuie niciodată luat pe stomacul gol.

Există anumite calmante și antibiotice care nu trebuie luate pe stomacul gol. Mai mult decât atât, medicamentele precum prednisonul și medicamentele pentru diabetici ar trebui să fie, de asemenea, luate cu alimente. În cazul calmantelor de tip narcotic și AINS, le puteți lua cu lapte care va reduce efectele secundare ale medicamentului. Pentru cei care sunt intoleranți la lactoză, pot bea multă apă.

Sponsored links

2. Cafea

 

Cafeaua, cât și cafeaua decafeinizată va stimula producția de acid din stomac și asta ar putea duce la apariția arsurilor la stomac și a problemelor digestive dacă beți pe stomacul gol. De asemenea, nu ar trebui să se omită niciodată micul dejun după cafea, deoarece asta va duce la scăderea nivelului de serotonină și va avea ca rezultat o deficiență de serotonină, ceea ce îți va crea o stare de iritabilitate toată ziua. Dacă nu poți trăi fără o ceașcă de cafea dimineața, adaugă lapte sau smântână, deoarece grăsimea din lapte scade efectele negative.

3. Alcool

Când este băut pe stomacul gol, rata de absorbție a alcoolului crește și este acelasi lucru ca injecția intravenoasă. Acest proces încetinește, de asemenea, viteza de eliminare a produselor alcoolice din organism, ceea ce duce la o mahmureală grea. Când alcoolul este absorbit rapid în sistemul dvs., vă supune unui risc mai mare de boli hepatice, cardiace și renale.

4. Guma de mestecat

Sponsored links

 

Guma de mestecat produce acizi digestivi care, în absența alimentelor, vor începe să lucreze la căptușeala stomacului pe care o erodează. Acesta este motivul pentru care cei care mestecă gumă pe stomacul gol pentru perioade lungi de timp dezvoltă probleme de gastrită. Dacă trebuie să mestecați gumă, optați pentru cei cu îndulcitori naturali, cum ar fi xilitolul și sorbitolul. Acestea sunt mai puțin dăunătoare pentru stomac. Chiar dacă ați mâncat, nu mestecați niciodată gumă mai mult de 10 minute.

5. Somn

 

Să te culci noaptea cu stomacul gol, este cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta. Foamea și nivelul scăzut al glicemiei vă vor împiedica să aveți un somn bun și pot să provoace insomnie. De asemenea, poate provoca somn slab și trezire timpurie. Lipsa de somn va duce la o creștere a hormonilor foamei. Ati putea consuma un produs lactat precum laptele înainte de a merge la culcare, deoarece acesta conține magneziu și calciu, care ne ajută să dormim.

6. Antrenament intens

 

Mulți experți pledează pentru cardio sau exerciții fizice pe stomacul gol. Toate acestea, pot duce la pierderea mușchilor, deoarece corpului îi lipsește energie pentru intensitatea exercițiului. În loc de antrenament intens, efectuați exerciții aerobice. Dacă suferiți de probleme digestive, ar fi bine să luați o gustare sănătoasă înainte de a face exerciții fizice, deoarece activitatea fizică crește și producția de suc gastric, care poate dăuna stomacului gol.

Sponsored links

7. Cumpărături

 

Pariu că nu v-ați gândit la asta pană acum, nu-i așa? Foamea ne face să cumpărăm din ce în ce mai multă mâncare decât avem nevoie de fapt. Un stomac gol ne face să dorim să cumpărăm cât mai multă mâncare, ba chiar și alte lucruri in exces. Cercetările spun că mesajul intern al corpului trece de la „vreau mâncare” la „vreau”. Persoana flămândă ascultă pur și simplu acel mesaj și continuă să cumpere lucruri.

Când trebuie să mergeți la cumpărături, faceți o listă în avans. De asemenea, atunci când plătiți, utilizați numerar deoarece vă va ajuta să cheltuiți mai puțin și să economisiți bani. Studiile au arătat că, cumpărătorii care plătesc cu numerar tind să cumpere mai puțin și astfel cheltuiesc mai puțini bani decât cumpărăturile cu un card de credit.

8. Bea suc de citrice

Dacă bei sucuri citrice pe stomacul gol, fibrele și acizii dure pot irita mucoasa stomacului, ceea ce este un lucru rău. Poate duce la probleme precum gastrita sau chiar te poate pune în pericol de a o dezvolta. Sucul citric proaspăt stors este o alegere mai bună, mai ales dacă îl diluați cu apă într-un raport de 1: 1 sau 2: 1 pentru cei fără probleme de hiperaciditate. Sucul proaspăt stors aduce și el beneficii pentru sănătate.

9. Autocontrolul

Conform cercetărilor, foamea ne menține o stare mai puțin calmă. Autocontrolul necesită energie și asta lipsește întotdeauna atunci când te afli pe stomacul gol. Când trebuie să ai o discuție importantă, bea măcar ceva cald și chiar oferă ceva partenerului tău. Acest lucru va face conversația mai puțin problematică și mai amiabilă.

Ce să faci când îți este foame

Sponsored links

Percepția obișnuită este să mănânci doar când îți este foame, dar știai că există anumite activități care se pot face mai bine atunci când te afli pe stomacul gol. Abilitățile de concentrare sunt crescute atunci când îți este foame. Cercetările spun că acest lucru se datorează faptului că strămoșii timpurii ai omului trebuiau să depună mult efort pentru a achiziționa hrană. Ghrelin, hormonul foamei, te ajută să îmbunătățești sarcinile prin stimularea creierului.

Sponsored links