9 lucruri care se pot întâmpla corpului tău dacă începi să mănânci 2 ouă pe zi

Proprietățile utile ale ouălor au fost în mod repetat puse la îndoială. Oamenii au subestimat acest aliment, care s-a dovedit a fi unic în compoziția sa.

Sponsored links

Noi am colectat rezultatele studiilor recente privind beneficiile ouălor de pui pentru corpul uman. S-a dovedit că 2 ouă pe zi este doza zilnică optimă.

Creierul tău va fi protejat de către colină


Fosfolipidele, care asigură comunicarea normală a celulelor creierului, sunt alcătuite din colină. S-a dovedit clinic că această vitamină este cel mai important material de construcție al creierului. Dacă mănânci 2 ouă pe zi, corpul tău primește suficient din acest nutrient. Deficitul de colină duce la scăderea memoriei.

Vederea este îmbunătățită datorită luteinei

Sponsored links

Noi cercetări au arătat că ouăle de pui sunt bogate în luteină. Această substanță este responsabilă pentru vederea bună și clară. Odată cu deficiența sa, se acumulează modificări distructive în țesuturile oculare, iar vederea se deteriorează ireversibil.

Vitamina D ajută la o mai bună absorbție a calciului

Dacă pui oamenii să aleagă între a bea o lingură de ulei de pește sau a mânca un ou fiert, marea majoritate va alege oul, mai ales dacă află că în ambele cazuri, conținutul de vitamina D este același. Mai mult, oamenii de știință au găsit o modalitate de a crește cantitatea de conținut de vitamina D din ouă hrănind puii cu suplimente speciale, bogate în vitamina D. Vitamina D ajută calciul să se absoarbă în organism și să vă întărească mai bine oasele și dinții.

Complexul de vitamina B protejează pielea, părul și ficatul

Sponsored links

Biotina, vitamina B12 și proteinele nutritive digestibile contribuie la întărirea părului și a pielii. Fosfolipidele conținute în ouăle de pui favorizează eliminarea toxinelor din ficat.

Riscul de boli cardiovasculare este redus

În ciuda opiniilor anterioare, noile cercetări au arătat că colesterolul din ouă este echilibrat cu fosfatidele, deci nu este dăunător sănătății noastre. De asemenea, inhibă producția de colesterol din organism. În plus, ouăle conțin acizi omega-3 care reduc nivelul trigliceridelor, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare.

Vei începe să slăbești

Sponsored links

 

Oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că dacă combinați o dietă hipocalorică cu consumul de ouă de pui la micul dejun, veți pierde în greutate de două ori mai repede. Un astfel de mic dejun vă asigură senzația de sătul mult timp, permițându-vă să reduceți cantitatea de alimente consumate într-o zi.

Scade riscul de cancer

Colina, care este atât de necesară creierului, reduce și riscul de cancer. Conform rezultatelor unui studiu, pentru femeile a căror dietă zilnică în adolescență a inclus ouă, riscul de a dezvolta cancer de sân a scăzut cu 18%.

Benefic atunci când decideți să aveți un copil

Vitaminele B iau parte și la formarea hormonilor sexuali. Ouăle conțin Vitamina B9, cunoscută și sub denumirea de acid folic. Cu ajutorul acestuia, se formează celule roșii din sânge și tubul neural al fătului, iar riscul de întârziere mintală a unui copil este redus. Acesta este motivul pentru care vitamina B9 este atât de necesară pentru femei în timpul planificării sarcinii. 1 ou de pui conține 7,0 mcg de vitamină.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Sponsored links

Acest lucru a fost descoperit datorită cercetărilor efectuate de oamenii de știință olandezi. La 87% dintre femeile de la 35 la 40 de ani, petele de vârstă au dispărut și pielea a devenit mai elastică și mai fermă. La bărbați, ridurile din jurul ochilor s-au redus considerabil.

Sponsored links