9 dintre trucurile bunicii care chiar funcționează

Unele trucuri și sfaturi pot fi cu adevărat ingenioase și au fost folosite de câteva generații. Cu toate acestea, unele sunt uitate de-a lungul timpului, transformându-se într-un fel de sfaturi „în stilul bunicii.” Noi am decis să vă reamintim trecutul și am strâns 10 trucuri extrem de utile, care erau foarte folosite de către bunicile noastre.

Sponsored links

# 1. Trandafirii vor trăi de două ori mai mult dacă puneți o jumătate de aspirină în apă. Aspirina previne uscarea și ajută la păstrarea crizantemelor, garoafelor, gladiolelor și a trandafirilor. În ceea ce privește narcisele, este mai bine să adăugați un vârf de sare în apă. Folosiți oțet pentru dalii.

# 2. Pentru a-ți învăța copilul să țină stiloul corect în mână, folosiți o bandă elastică. Puneți un elastic pe mână, apoi fixați-l pe stilou cu capacul orientat spre încheietura mâinii. Acum întoarce-l la 180°. Stiloul va rămâne în poziția corectă.

# 3. Dacă ați pătat o haină cu grăsime, puneți sare pe ea cât mai rapid. Sarea va absorbi cea mai mare parte a grăsimii. Pur și simplu presărați sare, așteptați câteva minute și scuturați bluza. O pata mare va fi mai ușor de spălat, iar una mică va dispărea pur și simplu.

Sponsored links

# 4. Lacul de unghii sau oja uscată poate fi diluată cu acetonă. Câteva picături de acetonă va face ca oja ta preferată să poată fi folosită din nou. Cu toate acestea, nu adăuga prea multă acetonă deoarece oja va deveni prea apoasă.

# 5. O tigaie arsă poate fi curățată ușor prin fierberea apei cu sare în ea. Puteți curăța cu ușurință chiar și o oală cu grăsime arsă, fără a utiliza detergenți speciali. Pur și simplu adăugați câteva linguri de sare în apă și lăsați apa la fiert timp de 15-20 de minute.

Sponsored links

# 6. Vă puteți curăța mâinele de sucul colorat al sfeclei cu lămâie. Săpunul obișnuit nu face decât să intensifice culoarea roșiatică-violet. Acesta este motivul pentru care, pentru a scăpa de petele de sfeclă sau fructe de pădure, este mai bine să folosiți suc de lămâie. Sau pur și simplu, vă puteți freca mâinile cu o bucată de lămâie.

# 7. Ouăle nu se vor crăpa și albușul nu se va scurge în timp ce fierb, dacă le pui în apă sărată. Sarea nu va putea opri crăparea ouălor, dar va împiedica scurgerea albușului de ou, lăsându-l intact.

# 8. Pentru a evita căderea firmiturilor din pâine, scufundați cuțitul în apă clocotită. Pentru a vă asigura că pâinea proaspătă nu se rupe și nu lasă firmituri la tăiere, înmuiați mai întâi cuțitul în apă clocotită. De asemenea, puteți turna apă din ibric. Ștergeți apoi lama și puteți tăia feliile dorite.

Sponsored links

# 9. Cartofii ajută la eliminarea iritației și a inflamației cauzate de mușcăturile de insecte. Luați un cartof mic, spălați-l și tăiați-l. Lipiți partea tăiată pe o rană pe care ați spălat-o în prealabil, sau pe o mușcătură de  insectă și fixați-o cu un bandaj. Cartofii reduc mâncărimea și inflamația și ajută la hidratarea rănilor, ceea ce conduce la o vindecare mai rapidă. Se poate folosi pentru orice tip de mușcături și iritații.

Sponsored links