9 Beneficii uimitoare ale apei de orez pentru păr și piele

Tu și familia ta sunteți fani ai orezului? Orezul nu este doar delicios, hrănitor, ieftin și versatil, ci poate oferi și multiple beneficii frumuseții părului și pielii tale.

Sponsored links

1. FACE UN DETOX PĂRULUI DUMNEAVOASTRĂ

Te-ai gândit vreodată că minunata ta podoabă capilară poate acumula toxine la fel ca și corpul tău? Utilizarea acestui remediu natural (apa de orez) poate oferi antioxidanți puternici, vitamine și minerale care vă pot detoxifia părul, făcându-l mai sănătos și mai puternic.

2. CREȘTE ELASTICITATEA PĂRULUI

Ori de câte ori vă spălați și vă coafați părul, probabil că observați că acesta se rupe cu ușurință. Elasticitate pe care părul tău o are depinde de textura, sănătatea și genetica lui. Un păr elastic va fi mai ușor de coafat și nu se va mai deteriora cu ușurință.

Clătirea părului cu apă de orez poate crește elasticitatea. Apa de orez este deosebit de benefică, mai ales dacă părul tău este este lung, sau dacă obișnuiești să-ți coafezi mereu părul într-un stil diferit, care implică bucle sau întindere cu placa. Astfel nu vei mai observa multe fire de păr căzute.

3. REDUCE DETERIORAREA ȘI RUPEREA

În fiecare zi, părul tău este bombardat cu produse și instrumente de coafat care trag, întind, ondulează și se răsucesc fără milă. Toate aceste articole produc fricțiuni care provoacă daune, ruperea și vârfuri cu aspect nesănătos.

Dacă utilizați apa de orez pentru clătirea părului, acesta va avea un aspect vizibil mai plăcut și nu se va mai deteriora cu ușurință. Pieptenele va aluneca mai ușor și nu veți obține aspectul de „mireasă monstru” cauzat de electricitatea statică. Va deveni mult mai ușor să-ți coafezi părul.

Sponsored links

4. HIDRATEAZĂ SCALPUL USCAT

Ce ar putea fi mai jenant decât scărpinatul constant în cap și mătreața care se adună pe umerii tăi? Un studiu publicat de Arhivele Cercetării Dermatologice sugerează că mătreața este o problemă frecventă și poate fi cauzată de lipsa de uleiuri la nivelul scalpului. Dacă aveți părul și scalpul uscat, arsurile, mâncărimea și descuamarea probabil că vă sunt binecunoscute.

Pe lângă utilizarea șampoanelor și balsamurilor speciale pentru părul uscat, puteți lua în considerare adăugarea în rutina dvs. de îngrijire a părului și clătirile hidratante cu apa de orez. Chiar și o cantitate mică de apă de orez poate calma inflamația și uscăciunea scalpului. Veți avea mai puțină mătreață și un păr mai ușor de descurcat și coafat.

5. ÎNLUMINEAZĂ PIELEA

Strălucirea minunată a pielii sănătoase nu poate fi imitată. Dacă doriți să vă luminați tenul în mod natural, clătirea lui cu apă de orez vă poate ajuta. De secole, multe femei din Asia fac acest lucru ca parte a rutinei lor de frumusețe. Apa de orez are enzime esențiale care pot elimina ușor celulele moarte ale pielii și dezvăluie un ten radiant.

Ești deranjat de petele de vârstă și petele întunecate cauzate de sarcină, modificări hormonale sau daune provocate de soare? O clătire revitalizantă cu apă de orez poate ajuta la estomparea lor, deoarece vă netezește textura pielii. De asemenea, o puteți folosi și pe mâini, antebrațe sau umeri pentru un efect de iluminare, albire.

6. ÎNCETINEȘTE PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE

Nimeni nu este imun la procesul inevitabil de îmbătrânire. însă, îngrijirea corectă a corpului și a tenului dvs. poate ajuta la încetinirea procesului. Adăugarea unei clătiri cu apă de orez la rutina zilnică de înfrumusețare poate ajuta pielea să pară mai tânără și face ca liniile fine să fie mai puțin vizibile.

Sponsored links

Elastina din piele face ca pielea ta să fie moale, suplă și tânără. Pe măsură ce îmbătrânești, elastina scade, iar pielea ta capătă riduri treptat și se lasă, datorită scăderii elasticității.

Antioxidanții care se află în apa de orez pot combate radicalii liberi care afectează celulele pielii și elastina lor, astfel încât să puteți întârzia semnele vizibile ale îmbătrânirii.

7. TE AJUTĂ ÎN CAZUL ARSURILOR SOLARE

Știați că tenul bronzat dorit de mulți oameni este reacția pielii la radiația solară? Dacă stați des la soare sau dacă mergeți frecvent la saloane de bronzare, în cele din urmă plătiți prețul. Pielea dvs. devine rigidă, încrețită și întunecată și riscați să dezvoltați cancer de piele.

Chiar dacă evitați saloanele de bronzat și sunteți „grijuliu când stați la soare”, este posibil să aveți accidental o arsură ușoară atunci când vă uitați protecția solară. Clătiți-vă pielea iritată cu apă de orez. Oferă o senzație rece și calmantă care poate favoriza vindecarea după o arsură solară.

8. ÎȚI POATE FACE PIELEA MAI PUȚIN ULEIOASĂ

Pielea grasă poate fi la fel de problematică ca și pielea uscată, dacă nu chiar mai mult. De asemenea, este posibil să aveți o piele mixtă în care diferite zone ale tenului dvs. sunt uscate sau grase. Supraproducția de uleiuri a pielii vă poate înfunda porii și vă poate provoca erupții neplăcute de acnee.

Sponsored links

Când utilizați apa de orez ca tonifiant pentru piele, amidonul natural din apă vă poate închide porii și absorbi excesul de uleiuri. Poate reduce strălucirea uleioasă care este atât de neplăcută chiar și în zona T problematică. Aplicați-o cu discuri de bumbac pe zonele grase de pe față.

9. POATE REFACE BARIERA DE PROTECȚIE A PIELII

Pielea dvs. are un strat superior care o protejează de invadarea microbilor. Această barieră naturală este compusă din celule lipidice specializate. Când acest strat este compromis, este posibil să aveți probleme cu dermatita, rozaceea și alte afecțiuni ale pielii.

Pentru a susține o barieră a pielii mai robustă și mai sănătoasă, încercați să folosiți clătirea zilnică a tenului cu apă de orez. Amidonul sănătos din orez rămas în apă poate ajuta la repararea daunelor și la întărirea barierei. Rezultatele pot fi o piele mai sănătoasă, cu mai puține iritații și inflamații.

TREI METODE DE FĂCUT APĂ DE OREZ

Puteți obține apa de orez într-unul dintre aceste 3 moduri diferite. Metoda de înmuiere este mai rapidă, dar veți obține un aport benefic mai mare folosind procesul de fierbere. Pentru o soluție mai ușoară, puteți lua în considerare și metoda de fermentare.

1. METODA DE ÎNMUIERE
Într-un castron mare, adăugați orezul și apa și lăsați-l să stea cel puțin 30 de minute. Când apa este tulbure, strecurați-o printr-o sită într-un alt castron. Puneți-o într-o sticlă cu spray și folosiți-o ca spray pentru păr sau față.

2. METODA DE GĂTIT
Într-o cratiță medie la foc mediu-mare, aduceți apa și orezul la punctul de fierbere. Reduceți căldura la minim, acoperiți și fierbeți timp de 15 minute. Strecurați orezul și puneți apa într-un borcan cu capac.

3. METODA DE FERMENTARE
Într-un castron mare, adăugați orez și apă și lăsați-l să stea 20 de minute. La fiecare cinci minute, folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca ușor. Strecurați apa într-un borcan de sticlă și lăsați-o să stea până are un miros acru, aproximativ 1-2 zile.

 

 

Sponsored links