9 Anomalii care demonstrează că natura poate învinge pe oricine – Uită-te la puterea ei

Se pare că știința modernă are o explicație pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dar, după cum se dovedește, natura are o mulțime de alte trucuri în mânecă, cum ar fi lacurile care dispar peste noapte, ploi cu pești și alte lucruri uimitoare, care sunt atât de înfricoșătoare și impresionante, la care oamenii încearcă adesea să ofere explicații care sunt departe de a fi corecte.

Sponsored links

Noi vă invităm să aruncați o privire asupra acestor fenomene și anomalii naturale uimitoare care încă nu pot fi explicate de oamenii de știință. Puteți încerca să căutați explicații pe măsură ce le vedeți – nu uitați să priviți anomalia nebună pe care am pregătit-o la sfârșitul articolului ca și bonus!

9. Un lac masiv a dispărut peste noapte.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Acest lucru pare imposibil, dar în Chile, în 2016, Lacul Riesco a dispărut complet peste noapte. Avea mai mult de 14 kilometri pătrați. Apa a dispărut împreună cu peștii din interior. Acum există un deșert în locul său. Oamenii de știință nu pot explica acest fenomen încă, dar bănuiesc că s-a datorat unei schimbări geologice.

8. Bolta de fulgere.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Acest fenomen obișnuia să sperie oamenii antici. Locul în care lovește fulgerul este uneori electrificat, deci poate răni sau chiar ucide o persoană. Înainte, astfel de zone erau considerate a fi foarte periculoase, dar cercetările moderne sugerează că energia periculoasă dispare în câteva minute. Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă riscați viața și să ignorați măsurile de siguranță.

Sponsored links

7. Ploaia cu pești și alte creaturi.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Acesta este un fenomen natural foarte rar, care a speriat întotdeauna oamenii – ploaia cu pești, insecte sau animale. Pot fi pești, păianjeni și chiar broaște. Mulți ani oamenii de știință nu au crezut că este adevărat și, deoarece acest fenomen este foarte rar, nimeni nu l-a studiat. Unii oameni chiar au crezut că aceasta este doar o fantezie creată de oameni care vedeau rar pești mișcându-se pe uscat.

Prima persoană care a început să cerceteze serios acest mister a fost André-Marie Ampere. El a sugerat că rafalele bruște de vânt violent ar putea ridica animalele, care ar pica odată cu ploaia înapoi la pământ atunci când vântul dispare. Mai târziu, oamenii de știință au adăugat mai multe informații la această idee: nu a fost doar vânt, a fost o tornadă de apă. Acest lucru ar explica faptul că unele animale au fost înghețate, deoarece tornada le-a ridicat foarte sus. Dar încă nu s-au făcut prea multe cercetări profunde cu privire la acest fenomen.

6. Animale congelate.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Da, această fotografie tristă este o vulpe care s-a înecat sub gheață. Cineva a găsit-o și a scos-o deasupra suprafeței gheții pentru a informa oamenii despre pericol. Din păcate, astfel de cazuri nu sunt rare: chiar dacă animalele știu unde sunt zone periculoase de gheață subțire, uneori foamea sau alți factori (cum ar fi o haită de lupi) le obligă să alerge pe gheață și să se înece.

Sponsored links

5. Flux de lavă care arată ca un infern.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Această fotografie a fost făcută craterului din Kamokuna de Vest din Hawaii. Arată ca o intrare realistică în iad, cu sufletele care parcă se scurg în el. Nu există nicio explicație științifică de ce asemănarea este atât de ciudată și poate că nu ar trebui să existe o explicație. S-a întâmplat pur și simplu să semene.

4. „Zona tăcerii” în Mexic.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Această anomalie a trezit multe teorii ale conspirației și povești extraterestre. „Zona tăcerii” este un deșert din Mexic unde nu există semnal radio și numeroase dispozitive de multe ori nu funcționează. În anii ’70, o stație de cercetare localizată acolo a găsit lucruri care au atras atenția oamenilor de știință. Au descoperit o anomalie magnetică, care ar fi putut fi motivul pentru care dispozitivele nu funcționează în zonă. De asemenea, au descoperit că nivelul UV de acolo era cu 30% mai mare decât cel normal în acea zonă.

Oamenii de știință se îndoiesc că această anomalie este reală din cauza numărului mare de teorii ale conspirației. Informațiile false de la oameni care „au văzut ceva” nu îmbunătățesc lucrurile.

Sponsored links

3. Roci lăcuite.

Multe roci din deșerturi sunt acoperite cu un material neobișnuit cunoscut sub numele de „lac de deșert”. Ceea ce este cel mai interesant la acest lucru este că oamenii antici au sculptat pe roci imagini care pot fi găsite și astăzi. Chiar dacă oamenii de știință au reușit să afle din ce este alcătuită – argilă, fier, microorganisme și mangan – încă nu se știe ce a determinat apariția lacului. Principala teorie este că lacul a fost produs de microorganismele găsite în el pentru a se proteja. Dar aceasta este doar o teorie.

2. Muntele dunei de nisip a lui Baldy.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

O anomalie foarte rară și periculoasă a fost găsită în Muntele Baldy din S.U.A. Acest munte este o dună de nisip denumită „în viață și călătorie”, deoarece se mișcă cu câțiva metri în fiecare an. Dar pericolul stă în găurile misterioase care apar în dună. Au fost descoperite pentru prima dată când un mic turist, un băiat de 6 ani, a căzut în gaură. O echipă de salvare l-a găsit pe băiat și l-a salvat. După acest incident, oamenii de știință au început să cerceteze găurile, dar încă nu au reușit să explice cum au apărut. Potrivit acestora, acesta poate fi un fenomen geologic nou.

1. Tsunami de gheață.

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Acesta este un fenomen natural unic și înfricoșător care apare atunci când viteza vântului este mare și temperatura este foarte scăzută. Gheața părăsește lacurile și se ridică deasupra țării ca un tsunami înghețat. Acest fenomen poate fi foarte greu de oprit. Oamenii care l-au văzut susțin că sunetul este ca un tren care se apropie. Dar nu sunetul este atât de înfricoșător, ci distrugerea pe care o provoacă. Cercetarea acestui fenomen este încă în desfășurare.

Bonus:

9 Anomalies Proving That Nature Can Beat Anyone — Just Look at Its Power

Cu puțin timp în urmă, pe Google Earth a apărut o linie ciudată care a mers de la un pol la altul al pământului. Utilizatorii de internet au început să împărtășească fotografiile cerului care avea o linie cu aspect similar. Ce crezi că ar putea fi asta?

Care dintre fenomenele prezentate te-a umit cel mai tare? Spune-ne în comentarii!

Sponsored links

Sponsored links