9 Alimente care elimină toate metalele grele din organism

Metalele grele și substanțele nocive se pot acumula în corpul nostru, ceea ce ne poate afecta negativ sănătatea. Unele alimente ne ajută să purificăm organismul, favorizând eliminarea acestor metale grele.

Sponsored links

Alimentația este, de asemenea, cauza acumulării de metale grele, la fel ca și utilizarea produselor cosmetice care conțin parafine și derivați din petrol. Unele dintre aceste elemente nu sunt ușor eliminate de corpul nostru, rămânând în interiorul acestuia mult timp și provocând efecte nocive.

Turmericul:

Purifică sângele și elimină toxinele și metalele grele din corpul nostru. Combinarea turmericului cu piper negru este o modalitate excelentă de a te purifica mai eficient. Adaugă-l în feluri de mâncare: îmbunătățește digestia.

Usturoiul:

Sponsored links

Bogat în sulf, are capacitatea de a elimina toxinele din organismul nostru. Sulful face unele metale grele, cum ar fi plumbul și cadmiul, solubile în apă. Usturoiul contine si seleniu bioactiv, care ne protejează de mercur.

Lămâie:

 

 

Sponsored links

Bogată în proprietăți benefice, acest fruct citric întărește sistemul imunitar. Se toarnă puțin suc de lămâie într-un pahar cu apă la temperatura camerei și se bea dimineața.

Coriandru:

Excelent împotriva cadmiului, plumbului și aluminiului, este foarte util pentru eliminarea excesului de mercur.

Semințe de in:

Sponsored links

Bogate în omega 3, foarte utile pentru eliberarea organismului de metalele grele. Includeți-le în smoothie-urile dvs.

Nuci:

Conțin acizi grași esențiali pentru a favoriza formarea de omega 3. Mănâncă o mână de nuci pe zi pentru a purifica organismul.

Legume organice:

Sponsored links

Dacă nu conțin pesticide și îngrășăminte chimice, legumele sunt excelente pentru detoxifierea organismului, oferind organismului nostru vitamine și antioxidanți excelenți pentru ficat.

Ghimbir:

Excelent pentru a facilita digestia și pentru a purifica sângele.

Algele marine:

 

Sponsored links

Conțin algină, o substanță capabilă să absoarbă toxinele prezente în intestin, transportându-le afară din organism. În plus, sunt bogate în antioxidanți care întăresc tractul digestiv.

Sponsored links