8 sfaturi de la neurologi despre cum să devii perfect fericit

Există mii de sfaturi și tehnici psihologice care să te ajute să te simți fericit și să înveți să te bucuri de fiecare nouă zi. Dar dacă propriul nostru corp ar avea un cuvânt de spus în această privință? Astăzi noi vă prezentăm câteva descoperiri făcute de neurologi – oamenii care știu exact când și de ce creierul tău îți poate oferi senzația de satisfacție totală!

Sponsored links

Învață să spui „Mulțumesc


Ce se întâmplă: Când mulțumim unei persoane, sau chiar universului, pentru ceva, ne concentrăm asupra aspectelor pozitive ale vieții. Amintirile plăcute declanșează producția de serotonină în cortexul cingulat anterior. Această tehnică este adesea utilizată pentru tratarea depresiei.

Rezolvă problemele pe rând.

Ce se întâmplă: creierul nostru nu încetează niciodată să caute soluții pentru fiecare problemă care ne îngrijorează. Acest lucru necesită multă energie, așa că ori de câte ori creierul obosește și problema rămâne nerezolvată, simțim anxietate și iritare. Pe de altă parte, pentru fiecare decizie reușită, creierul nostru se recompensează cu o doză de neurotransmițători care calmează sistemul limbic și ne ajută din nou să vedem lumea într-o lumină mai bună. Prin urmare, este cu adevărat util să încercați să rezolvați problemele pe rând, una câte una.

Sponsored links

Nu ține în tine lucrurile care te frământă: vorbiți despre ceea ce vă deranjează.

8 Tips From Neuroscientists on How to Become Perfectly Happy
Ce se întâmplă: procesele de a trece în tăcere prin ceva neplăcut și de a vorbi despre situația ta implică utilizarea diferitelor părți ale creierului. În acest din urmă caz, emoțiile negative au un impact mai mic asupra bunăstării tale. Prin urmare, este recomandat să nu vă țineți în voi problemele. Ori de câte ori vorbești despre ele, creierul tău declanșează producția de serotonină și chiar reușește să găsească unele părți pozitive ale situației.

Atingerile și îmbrățișările.


Ce se întâmplă: Pentru noi, oamenii, interacțiunea socială este cu adevărat importantă. Diverse forme de sprijin fizic, în special atingeri și îmbrățișări, pot accelera recuperarea unei persoane după o boală. Dacă elimini interacțiunea tactilă din viața ta, creierul îi percepe absența așa cum percepe durerea fizică: aceleași zone ale creierului se activează în ambele cazuri. Acest lucru, la rândul său, declanșează procesele care vă afectează starea de spirit și contribuie la dezvoltarea depresiei.

Învață, învață și, încă o dată, învață!

Sponsored links

8 Tips From Neuroscientists on How to Become Perfectly Happy

Ce se întâmplă: pentru creier, dobândirea de noi cunoștințe înseamnă adaptare permanentă la un mediu în schimbare. Prin intermediul acestui proces, creierul nostru se dezvoltă, recompensându-și propriile încercări de a absorbi și prelucra informații proaspete cu dopamina, hormonul bucuriei. Dacă vrei să fii fericit, nu te teme să încerci ceva nou, să îți schimbi împrejurimile, să înveți lucruri noi.

Fă sport.

Ce se întâmplă: activitatea fizică este stres pentru organism. De îndată ce stresul se termină, corpul tău primește o recompensă: o doză de endorfine, eliberată de glanda pituitară. Efectul este similar cu cel al opiaceelor ​​(de exemplu, morfina), care reduc durerea și ridică starea de spirit. Nu este nevoie să alergi maratoane pentru a obține acest rezultat – chiar și o plimbare obișnuită poate face minuni! De altfel, mulți scriitori și compozitori consideră că mersul pe jos este o parte indispensabilă a procesului creativ.

Încearcă întotdeauna să dormi bine.

Sponsored links

Ce se întâmplă: În timp ce dormim în întuneric, corpul nostru secretă hormonul melatonină. Acest hormon încetinește toate procesele din organism, ajutându-l să-și revină și crește nivelul de serotonină din hipotalamus. Dacă creierul detectează o schimbare a luminii, declanșează eliberarea hormonului stresului pentru a trezi rapid corpul. Prin urmare, este important să dormiți 6-8 ore pe zi și numai în medii întunecate.

Angajați-vă în așteptări plăcute.


Ce se întâmplă: Procesul de așteptare a ceva frumos, cum ar fi mâncarea sau sexul, este similar cu răspunsul de salivație învățat. Creierul nostru experimentează de fapt plăcerea prin simpla anticipare a evenimentului plăcut. De aceea, ne place atât de mult să numărăm orele și minutele până la un moment special – fie că este ziua de naștere sau o nuntă, o întâlnire cu un prieten sau doar sfârșitul unei zile lungi de lucru.

Sponsored links