8 sfaturi care te vor ajuta să te salvezi pe tine și pe ceilalți în caz de incendiu

Să fii pregătit pentru un incendiu care ar putea izbucni în casa ta, în biroul tău, într-un spațiu public precum un mall sau un cinematograf, este foarte important. Există măsuri de precauție specifice pe care le puteți lua și sfaturi pe care le puteți urma pentru a vă ajuta să supraviețuiți fumului și să vă îndepărtați cât mai mult de flăcări.

Sponsored links

În acest articol vă vom oferi câteva indicații utile despre ce trebuie să faceți în cazul unei astfel de urgențe. Asigurați-vă că sunați întotdeauna mai întâi la pompieri.

1. Identificați ieșirile de incendiu

Oriunde vă aflați, întrebați întotdeauna despre locația ieșirilor de incendiu, dacă acestea nu sunt marcate, solicitați acest lucru. Asigurați-vă că știți pe unde veți putea scăpa în caz de urgență.

2. Sunați la pompieri

De îndată ce ați văzut că a izbucnit un incendiu, sunați la pompieri. Dați-le adresa și asigurați-vă că știți unde să mergeți. Cu cât îi suni mai repede, cu atât vor putea interveni mai rapid.

3. Ieșiți din clădire

Dacă este prea mult fum, așază-te la podea și târăște-te spre ieșire. Dacă nu există fum vizibil, mergeți nornal. Dacă încăperea este plină cu fum, târâți-vă până la cea mai apropiată ieșire. Cheia este să eviți să respiri prea mult fum.

Sponsored links

4. Evitați lifturile

Crezi că va fi o evadare rapidă? Mai gândește-te! Este posibil ca lifturile să funcționeze defectuos în cazul unui incendiu grav. Evitați să mergeți la cel mai apropiat lift și rămâneți pe scări. Nu vrei să te blochezi într-o clădire în flăcări!

5. Îmbrăcăminte umedă și prosoape

Dacă ajungi să mergi la baie, udă haine sau prosoape și acoperă-ți nasul. Utilizați cârpe umede pentru a pune peste orice deschidere din cadrul ușilor sau ferestrelor. Acest lucru va reduce fumul din cameră.

6. Nu spargeți frerestrele

Înțelegem că mai mult decât orice altceva vrei să ieși în siguranță. Ruperea ferestrelor nu este totuși cea mai bună modalitate. Aerul poate alimenta flăcările și fumul, înrăutățind lucrurile.

7. Rămâi calm

Cel mai important, trebuie să rămâi calm. Dacă începeți să intrați în panică, puteți face ceva care ar putea duce la o tragedie. Rămâneți calm și concentrați-vă pe a ajunge la cea mai apropiată ieșire.

Sponsored links

Cel mai important lucru de luat în considerare aici este întotdeauna să rămâi calm atunci când te afli într-o situație de urgență. Chiar dacă nu este ușor, păstrarea calmului va fi factorul decisiv atunci când vă aflați într-o situație de viață sau de moarte.

8. Nu te întoarce niciodată după obiecte personale

Fie că sunt lucruri valoroase din punct de vedere material, fie că sunt lucruri valoroase din punct de vedere emoțional, nu te întoarce pentru a le recupera! Viața este mai importantă decât orice altceva. Vei putea reconstrui tot ceea ce pierzi, dar dacă îți pierzi viața, nu o vei mai putea recupera niciodată!

Sponsored links

SURSĂfirecomp.eu