8 semne de avertizare că inima ta nu funcționează corect

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aproximativ 610.000 de persoane mor în fiecare an din cauza problemelor legate de inimă, doar în SUA. Atât bărbații, cât și femeile suferă de boli de inimă cauzate de un anumit stil de viață. Cu toate acestea, există multe semne și avertismente care ne informează despre probleme cardiace de care ar trebui să fim mai mult decât conștienți.

Sponsored links

Noi am strâns 8 semne de avertizare foarte frecvente asupra bolilor de inimă la care ar trebui să fiți atenți dacă le observați.

1. Durerea care se extinde în braț

8 Warning Signs That Your Heart Doesn’t Work Properly

Mulți bărbați suferă de dureri ale brațului stâng, în timp ce femeile suferă de aceeași durere într-unul sau în ambele brațe. Unele femei au mai spus că au avut o durere neobișnuită de cot înainte de a avea un atac de cord. Acest lucru se întâmplă deoarece durerea din inima ta se deplasează către măduva spinării, unde mulți nervi ai corpului tău sunt conectați și creierul tău confundă crezând că brațul tău este cel care are dureri reale.

2. Tuse care nu se oprește

8 Warning Signs That Your Heart Doesn’t Work Properly

Tusea poate fi cauzată de diverse probleme dar poate fi, de asemenea, un semn al bolilor cardiovasculare. Tusea persistentă care produce un lichid roz care conține sânge este foarte frecventă în cazul insuficienței cardiace. Cu toate acestea, tusea este un sub-simptom al unui simptom mult mai grav, care este dispneea și pierderea bruscă a respirației.

3. Nivel extrem și neobișnuit de anxietate

Mai multe studii au arătat că persoanele care suferă de anxietate extremă sunt predispuse la boli de inimă. Anxietatea poate fi cauzată fie de un stil de viață foarte stresant, fie de diverse tulburări, inclusiv tulburarea de panică și anxietatea fobică. Unele dintre efectele anxietății asupra inimii includ tahicardie, creșterea tensiunii arteriale și scăderea ritmului cardiac.

4. Picioare și glezne umflate

8 Warning Signs That Your Heart Doesn’t Work Properly

Când inima nu pompează corespunzător, lichidul din vasele de sânge se scurge în țesuturile înconjurătoare, iar picioarele sunt cele care te vor durea mai mult datorită gravitației. Aceasta se numește edem periferic și mulți oameni care îl au nu au boli de inimă. Dar totuși, este un simptom foarte frecvent în rândul pacienților cu boli de inimă și ar trebui să-i acordați o atenție deosebită.

5. Lipsa poftei de mâncare și senzația de greață

Sponsored links

8 Warning Signs That Your Heart Doesn’t Work Properly

Mulți pacienți care suferă de boli de inimă prezintă o lipsă de apetit și / sau greață. Motivul pentru aceasta este o acumulare de lichid în jurul ficatului și intestinelor care interferează cu digestia corectă. Aceste simptome sunt de obicei urmate de dureri abdominale și, dacă le întâmpinați pe toate împreună, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

6. Erupții cutanate sau pete neobișnuite

2 proiecte de cercetare separate care au fost realizate de Jurnalul de Alergie și Imunologie Clinică și Jurnalul Colegiului American de Cardiologie au arătat că eczemele și zona zoster sunt factori de risc ridicat pentru boli de inimă. Cei care au avut eczeme s-au dovedit a avea 48% posibilitatea de a suferi de hipertensiune arterială și 29% posibilitatea de a avea colesterol ridicat. În plus, cei care au avut zona zoster au fost cu 59% mai predispuși la atac de cord decât persoanele care nu aveau această afecțiune.

7. Pierderea cunoștinței sau leșin

8 Warning Signs That Your Heart Doesn’t Work Properly

Senzația de amețeală și pierderea cunoștinței este foarte frecventă la pacienții cu probleme ale inimii. Atunci când inima nu pompează corespunzător sângele, acest lucru se datorează faptului că fluxul sanguin este blocat de o arteră înfundată sau de îngustarea unei valve. Dacă simțiți vreodată dificultăți de respirație și leșinați pentru o perioadă scurtă de timp, sunați imediat la un medic și verificați-vă inima.

Sponsored links

9. Pielea ta devine mai palidă sau capătă o culoare albăstruie

8 Warning Signs That Your Heart Doesn’t Work Properly

Acesta nu este unul dintre cele mai frecvente simptome, dar atunci când apare, se datorează fluxului sanguin redus, un număr scăzut de celule roșii din sânge și poate fi un semn că inima nu pompează sângele așa cum ar trebui. Șocul este principalul motiv al acestui simptom, iar paloarea poate apărea în întregul corp sau într-o anumită parte a corpului, de exemplu într-un membru. Cu toate acestea, dacă observați paloare, nu vă panicați. Verificați dacă suferiți de șoc sau dacă există o altă problemă, cum ar fi anemia.

BONUS:

Amintiți-vă că prevenirea este cheia pentru rezolvarea oricărei probleme viitoare. Încercați să mențineți un stil de viață sănătos, să faceți exerciții fizice care joacă un rol important ân menținerea unei inimi sănătoase și să stați cât mai departe posibil de fumat și băut excesiv, iar ca rezultat vei avea o inimă sănătoasă.

Aceste simptome nu apar neapărat la fiecare pacient cu boli de inimă, dar sunt unele dintre cele mai frecvente semne de avertizare ale acestei afecțiuni. Spuneți-ne în secțiunea de comentarii dacă acest articol v-a fost util.

Sponsored links