8 Semne că oamenii te folosesc

Dacă ești genul de persoană care dă întotdeauna 100%, fie în dragoste, prietenii sau muncă, dar observi că primești mult mai puțin decât oferi și meriți cu adevărat, ar putea fi timpul să aunci o privire mai atentă la relațiile tale. A nu te simți apreciat poate duce la stres și te poate doborî, făcându-te să te simți în fiecare zi tot mai trist și mai folosit.

Sponsored links

Noi am căutat mai multe informații și am găsit 8 semne care te vor ajuta să înțelegi dacă ești sau nu folosit de oamenii din jurul tău.

1. Simți nevoia să-ți subliniezi calitățile

Când oamenii se simt nesiguri pe ei, au tendința de a-și sublinia calitățile bune pentru a-și aminti că sunt valoroși. Împărtășirea poveștilor sau experiențele tale cu ceilalți îi aduce pe ceilalți mai aproape de tine, motiv pentru care simți nevoia să vorbești despre tine.

2. Ai prefera ca cineva să spună „te iubesc” prin acțiunile sale

Dacă de fiecare dată când cineva îți spune că te iubește, ți-ai dori ca și cuvintele lui să se potrivească cu acțiunile lui, ei bine, este posibil să nu fii apreciat la adevărata ta valoare. Cuvintele sale ți se par goale și ai prefera spre exemplu să facă anumite lucruri prin care să îți dovedească faptul că te iubește.

Sponsored links

3. Te face să simți că obiectivele tale nu sunt atât de importante

Dacă visele partenerului tău ănseamnă totul, iar visele tale rareori au vreoimportanță, nu este un semn bun. Acest lucru se întâmplă în general atunci când cealaltă persoană este egoistă și îi pasă doar de ea însăși.  Atât timp cât acea persoană își atinge toate obiectivele, tu nu mai contezi.

4. Există un decalaj imens între ceea ce oferi și ceea ce primești

Echilibrul dintre a dărui și a primi într-o relație este ceea ce o face mai puternică. Dacă pur și simplu dăruiești totul și cealaltă persoană continuă să primească fără să observe că și tu ai nevoie să primești, sunt șanse ca ea să nu mai aprecieze lucrurile pe care le faci pentru ea și să profite de tine.

5. În absența contactului, te simți trist, dar cealaltă persoană nu

Sponsored links

Pentru ca orice fel de relație să funcționeze,  trebuie să existe o comunicare din partea amândurora. Dacă ești deseori lăsat pe dinafară sau ignorat de cei dragi, înseamnă că aceștia nu prea prețuiesc prezența ta.

6. Toți se așteaptă mere să-i ajuți 

Când ești tot timpul acolo pentru oameni, ei încep să presupună că vei fi acolo și în viitor. Și când încerci să spui nu, ei te numesc egoist. Stabilirea unor limite clare și a vă face cunoscută valoarea este crucială.

7. Zilele tale importante sunt adesea ignorate sau uitate de alții

Oamenii sunt tot mai ocupați și uneori o persoană dagă ție poate uita de ziua ta, aniversare sau o altă zi importantă pentru tine. E firesc, semai întâmplă. Însă, dacă acest lucru a devenit un tipar și simți că te ignoră intenționat sau face să pară că nu este o problemă atât de mare, cu siguranță îți oferă mult mai puțină dragoste decât meriți.

Sponsored links

8. Invidiezi oameni cu relații mai frumoase

Stima de sine scăzută și a-i vedea pe ceilalți cu relații minunate, este un drum clar spre gelozie. E normal să te simți invidios când vezi că alți oameni își tratează partenerii cu bunătate și iubire, când tu nu primești nici măcar minimul.

 Ești genul de om care face tot posibilul să-i ajute pe toți, sau ești capabil să le spui clar în față „nu”?

Sponsored links