8 Semne că ai un partener toxic

Relațiile toxice pot exista în toate domeniile vieții. Sunt atât de mulți oameni care se trezesc blocați în relații toxice fără ca măcar să-și dea seama de la început. De ce se întâmplă asta?

Sponsored links

Ei bine, treaba cu toxicitatea este că, de multe ori, este foarte subtilă și nuanțată. Nu mulți oameni realizează că au parteneri toxici, deoarece toxicitatea nu va fi întotdeauna exagerată, dramatică sau flagrantă. S-ar putea să aibă niște efecte foarte grave, dar din păcăte nu este întotdeauna vizibilă cu ușurință.

De aceea, ar trebui să fii mereu vigilent la semnele că te afli într-o relație toxică. Nu știi niciodată când se poate întâmpla ca persoana de care ești îndrăgostit să fie de fapt persoana care îți provoacă și daune emoționale și mentale grave. Nu vei ști niciodată dacă nu rămâi vigilent și nu devii conștient de numeroasele semne la care ar trebui să fii atent.

Amintiți-vă că dragostea are puterea de a orbi. Uneori, te poți îndrăgosti prea mult de o persoană, până în punctul în care devii orb față de multele aspecte ale personalității acelui individ de care ar trebui să ții cont. Și asta poate fi foarte problematic atunci când ești cu un partener toxic. Dragostea ta te-ar face orb la toată toxicitatea.

Trebuie să menții un bun simț al introspecției în relația ta.  Dacă recunoști multe dintre caracteristicile de mai jos la partenerul tău, este foarte probabil ca acesta să fie o persoană toxică și trebuie să faci ceva în acest sens.

Sponsored links

1. Te simți atât de epuizat emoțional din cauza relației

Relațiile nu ar trebui să te sece de energie și nu ar trebui niciodată să te facă să te simți epuizat din punct de vedere emoțional. Relația ta ar trebui să adauge mai multă energie pozitivă și vitalitate modului în care îți trăiești viața.

2. Partenerul tău îți scoate la iveală temerile și nesiguranța

Partenerul tău nu ar trebui să te facă să te simți mai nesigur și mai vulnerabil decât te faci tu singur deja. Ar trebui să ai pe cineva care te iubește atât de mult încât să te facă să te simți mult mai curajos și mai puternic decât ai fost inițial.

Sponsored links

3. Nu te simți niciodată auzit sau ascultat

În orice fel de relație romantică, este absolut important să simțiți că vă puteți exprima așa cum doriți. Și dacă partenerul tău refuză să te facă să te simți așa, este o situație toxică.

 

4. Partenerul tău nu este niciodată deschis emoțional față de tine

Sponsored links

Niciodată nu simți cu adevărat că îți cunoști partenerul la nivel intim. Pur și simplu refuză să se deschidă față de tine pentru a-ți permite să-l cunoști mai bine.

5. Ești singura care face compromisuri în relație

O relație ar trebui să fie întotdeauna dinamică de tipul „dai și primești”. Și dacă ai un partener care doar ia și ia în timp ce tu doar dăruiești și iar dăruiești, atunci este o relație toxică.

6. Partenerul tău nu te face să te simți apreciată 

Sponsored links

Nu te simți niciodată apreciată, nu este recunoscător pentru tot ceea ce faci pentru el și pentru relația voastră. Dacă partenerul tău nu îți arată niciun gram de apreciere sinceră pentru tot ceea ce ești și faci, ei bine, este posibil să fii într-o relație cu un om toxic, de care ar trebui să scapi curând. E dificil și trist să vezi că te străduiești, că încerci să faci să fie meeu bine, ia el nu observă toate eforturile tale.

7. Partenerul tău nu își asumă niciodată responsabilitatea în relație

Partenerul tău pare să nu-și asume niciodată responsabilitatea pentru vreo greșeală pe care ar putea să o comită. Cumva, tot ce merge prost în relație va fi întotdeauna vina ta.

8. Simți că ești o persoană mai slabă din cauza relației tale

Sponsored links

Simți că ești o persoană mai slabădin cauza relației tale. Știi că nu ești fericită și că meriți mult mai mult.

La sfârșitul zilei, vrei mereu să crezi în tot ce este mai bun, să crezi în dragostea și relația ta. Întotdeauna încerci să crezi că lucrurile se vor rezolva într-un final. Cu toate acestea, lucrurile nu vor decurge întotdeauna așa cum doriți. Și atunci când te afli într-o astfel de situație, trebuie să fii sincer cu tine însuți.

Dacă forțați lucrurile cu un partener toxic, nu veți face decât să vă pregătiți pentru o mulțime de dezamăgiri, furie, tristețe și inimă frântă. Ar fi mult mai bine pentru tine să te îndepărtezi complet de acea relație și să-ți încerci norocul cu altcineva sau să fii singur pentru o vreme. A fi singur este mult mai bine decât a fi într-o relație toxică.

Sponsored links