8 Obiceiuri sănătoase care te ajută să eviți un infarct sau un accident vascular cerebral

În acest articol, discutăm despre opt dintre obiceiurile sănătoase care scad riscul atât de infarct cât și de accident vascular cerebral. Chiar și modificările mici pe care reușești să le faci spre bine în viața ta, pot înclina șansele în favoarea ta.

Sponsored links

ACESTEA SUNT CELE 8 OBICEIURI SĂNĂTOASE CARE POT PREVENI INFARCTUL ȘI ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL:

1. Fă cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi

O jumătate de oră de exerciții fizice moderate, cinci zile pe săptămână, reduce riscul de infarct. Mersul pe jos, joggingul, înotul sau alergatul sunt toate alegeri sănătoase. În cele două zile rămase din săptămână, participați la o sesiune ușoară de antrenament de forță.

Cele 30 de minute alocate exercițiului fizic pot fi făcute dintr-o singură dată sau împărțite. Dacă este posibil, încercați să faceți 10-15 minute în fiecare sesiune, pentru a vă menține ritmul cardiac ridicat.

2. Renunță la țigări

Fumatul crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral cu 200-400%, în funcție atât de cât de mult fumezi, cât și de genetică. Și fumatul pasiv este la fel de periculos.
Persoanele expuse în mod regulat la fumul țigărilor altora, acasă sau la serviciu, au o șansă cu 25-30 la sută mai mare de a dezvolta boli de inimă și o șansă cu 20-30 la sută mai mare de a avea un accident vascular cerebral. Unele state și-au dat seama de pericolele fumatului pasiv și au interzis fumatul în zonele publice.

Sponsored links

3. Mănâncă sănătos

În fiecare zi, încercați să aveți o dietă bine echilibrată. Se recomandă un amestec de fructe, legume, cereale integrale, pește și carne slabă.

Alimentele pline de conservanți ar trebui să fie limitate sau eliminate complet din dietă. Alimentele procesate și preparate (care conțin adesea o tonă de conservanți) sunt deseori bogate în zaharuri adăugate și sare și ar trebui, de asemenea, să fie limitate.

4. Consumă alcool cu moderație

O cantitate moderată de alcool vă poate ajuta inima. Conform ghidurilor dietetice, consumul moderat de alcool este de un pahar de alcool pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

Sponsored links

Consumul excesiv de alcool poate duce la o serie de probleme de sănătate. Creșteți riscul de a dezvolta hipertensiune, boli de inimă și accident vascular cerebral.

5. Încearcă să mai slăbești puțin

Cei mai mulți dintre noi sunt un pic cam plinuți. Nu trebuie să devii alergător de maraton sau atletă pentru a reduce riscul de probleme de sănătate. Dacă ești o persoană mai plinuță și reușești să mai slăbești, îmbunățești valoarea colesterolului, și vei reduce tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge.

6. Ia toate medicamentele care ți-au fost prescrise pentru inimă

 

Știm. Nici nouă nu ne place ideea de a lua toate medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Însă, dacă un medic autorizat prescrie medicamente pentru a putea face față unei afecțiuni cardiace, luați-le.
Dacă întâmpinați o problemă la administrarea medicamentelor la timp, indiferent de motiv – cost, uitare sau (în special) efecte secundare, cereți sfatul medicului dumneavoastră.

Sponsored links

Cei care nu fac asta ar trebui să ia în considerare administrarea zilnică a unui supliment Omega-3. Conținând proprietăți DHA și EHA, suplimentele Omega-3 sunt foarte sănătoase pentru sănătatea inimii.

7. Mănâncă ciocolată neagră

(În sfârșit, ceva ce putem face cu toții!)

Ciocolata neagră este plină de antioxidanți și are multe proprietăți nutriționale care vă protejează inima. Câteva sfaturi: cumpărați produse din ciocolată care conțin cel puțin 70% cacao. Se recomandă până la trei cuburi de ciocolată neagră pe zi.

8. Fii atent la simptomele pe care le ai

Trei simptome periculoase de care trebuie să ții cont sunt dificultăți de respirație, dureri în piept și amorțeală / furnicături (de obicei pe o parte a corpului.) Nu trebuie să așteptați ca aceste simptome să dispară. Mergeți la un doctor.

Încercați să vă asigurați că programați o examinare fizică cel puțin o dată pe an. Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie luate în considerare diferite variabile de sănătate. Bărbații și femeile au nevoi de sănătate diferite. Un medic bun (căutați online sau întrebați-vă prietenii) va ști acest lucru atunci când mergeți la o consultație.

Sponsored links