8 obiceiuri de dimineață de la care ar trebui să ne luăm la revedere odată pentru totdeauna

Vechile obiceiuri mor greu, de aceea facem unele lucruri fără să ne gândim măcar la cât de dăunătoare sunt acestea – mai ales dimineața când nu avem prea mult timp. Beți o ceașcă de cafea în fiecare dimineață sau mâncați cereale cu lapte la micul dejun? Este posibil ca acestea să nu fie cele mai bune modalități de a vă începe dimineața.

Sponsored links

Noi vrem să vă vorbim despre opt lucruri pe care mulți dintre noi le facem în fiecare dimineață, care sunt de fapt dăunătoare pentru noi. După ce citiți acest articol, veți învăța cum să vă faceți dimineața și întreaga zi mai bune decât au fost până acum.

1. Te speli pe față când de fapt ar trebui să începi ziua cu un duș

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

În fiecare zi ne confruntăm cu o serie de întrebări (atât legate de muncă, cât și de altele) la care suntem obligați să răspundem pe tot parcursul zilei. Potrivit unui medic de la Harvard, un duș dimineață ne ajută să căutăm soluții mai ușor, deoarece ajută creierul să devină activ și mai puțin probabil să fie distras de factori externi. Un duș permite creierului să genereze idei noi și neobișnuite. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să pierdeți niciodată șansa de a face un duș când vă treziți.

2. Faci dușuri calde dimineața

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

Deoarece apa fierbinte are un efect relaxant, să faci un duș fierbinte dimineața te va face să vrei să te târăști înapoi în pat. A face un duș rece dimineața are câteva avantaje. Te ajută să te simți reîmprospătat, stimulează activitatea creierului și îți face sistemul imunitar să lucreze mai mult. Apa rece, spre deosebire de apa fierbinte, nu face pielea uscată și, potrivit oamenilor de știință, persoanele care fac dușuri reci în mod regulat pot pierde aproximativ 4 Kg pe an.

Sponsored links

3. Stai cu telefonul în mână pentru o perioadă lungă de timp

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

Rețelele sociale sunt principalul motiv pentru care atât de mulți oameni se conectează la telefoanele lor la prima oră dimineața. Modul în care petrecem ziua depinde de modul în care ne petrecem dimineața. Acestea fiind spuse, nu mai pierde timpul verificând viața altora, citind comentariile și opiniile lor și, în schimb, petreceți acest timp pentru voi înșivă! Același lucru este valabil și pentru verificarea e-mailului companiei, deoarece acest lucru vă poate face ziua de muncă mai lungă. Este mai bine să porniți muzica preferată, să petreceți timp cu oamenii iubiți sau să gătiți un mic dejun gustos și sănătos.

4. Pierdeți timp pentru a vă alege ținuta

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

Ați petrecut vreodată ore întregi dimineața întrebându-vă: „Ce naiba ar trebui să port?” Dimineața este suficient haos pentru care nu ai timp, așa că nu înrăutăți situația căutând haine. Pentru a vă face alegerea mai simplă, reduceți varietatea hainelor pe care le aveți în dulap. Steve Jobs de la Apple a purtat la una din prezentările sale blugi și cămașă neagră, nu pentru că economisea bani, ci pentru că știa că timpul său este prețios.

Faceți o zonă specială în dulap în care puneți numai hainele pe care le purtați. Dacă aveți un cod vestimentar care vă face să purtați o jachetă neagră și o cămașă albă, păstrați doar jachete negre și cămăși albe în această zonă. Verifică-ți garderoba în mod regulat și scapă de lucrurile pe care nu le mai porți. Păstrați orice haină în afara sezonului într-un alt loc.

Sponsored links

5. Consumul de cereale dimineața

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

O porție obișnuită de cereale (altele decât fulgi simpli de ovăz) (50 de grame) conține aproximativ 4 linguri de zahăr. O grămadă de zahăr dimineața provoacă o perfuzie de insulină în sânge și, atunci când efectul dispare, obosiți și deveniți letargic. Laptele, iaurtul și fructele proaspete, adăugate la cereale, sunt, de asemenea, nesănătoase de consumat dimineața, deci este mai bine să stați departe de ele.

Un celebru dietetician, Chelsey Amer, a spus recent că este mai sănătos să mănânci o felie de pizza dimineața decât un castron de cereale. Pizza conține proteine, grăsimi și carbohidrați, făcând-o un mic dejun echilibrat. Cu toate acestea, este important să ne amintim să nu mâncăm mai mult de o felie. În afară de pizza, puteți mânca omletă, brânză de vaci sau o carne care nu conține prea multe grăsimi.

6. Te speli pe dinți după masă

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

După ce ai mâncat diverse alimente, smalțul de pe dinți devine vulnerabil, mai ales dacă ai mâncat fructe, citrice sau ai băut suc datorită faptului că acestea conțin acid citric și acid fosforic. Ceea ce ar trebui să faceți în schimb este să vă spălați gura cu apă și să îndepărtați resturile de mâncare cu ață dentară. Încercați să vă spălați dinții la doar 30 de minute după ce ați mâncat orice fel de mâncare.

Sponsored links

7. Bei cafea neagră

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

Cafeaua neagră imediat după trezire crește nivelul de cortizol, ceea ce duce la anxietate. Și dacă bei cafea când ți-e foame, poți face gastrită. Cercetările arată că cel mai bun moment pentru a bea prima ceașcă de cafea este la trei sau patru ore după trezire. Cu toate acestea, dacă nu poți rezista să bei cafea dimineața, adaugă puțin lapte sau smântână. În acest fel, veți reduce efectele dure ale băuturii asupra stomacului.

8. Faci patul imediat după trezire

8 Morning Habits We Should Say Goodbye to Once and for All

Când îți faci patul imediat după ce te ridici, creezi un mediu bun pentru acarienii de praf, deoarece umezeala pe care corpul tău a lăsat-o pe cearșaf în timpul nopții nu are șanse să se evapore. Oamenii de știință recomandă mutarea completă a păturii de pe saltea după ce te-ai trezit pentru a lăsa cearșafurile să se usuce.

Știm că este extrem de dificil să renunți la toate obiceiurile tale proaste. De aceea este mai bine să renunți la ele pe rând. Am decis să începem cu renunțarea la verificarea telefoanelor noastre dimineața. Tu la ce obicei vrei să renunți?

Sponsored links